02 June 2020

Új autófóliázási szabályozás és plasztikkártyás műbizonylat

A gazdasági és közlekedési miniszter 84/2005. (X.11) GKM rendeletének 3. §-a szerint személygépkocsik esetén, nem csak a hátsó oldalsó ablakok, de a hátsó szélvédő is bármely sötétségű fóliával jogszerűen ellátható, amennyiben a fólia magyarországi minősítéssel ("H" engedély) rendelkezik, valamint a gépjármű két oldalsó tükörrel van ellátva. A fólia felszerelését és megjelölését követően a kivitelező a rendelet alapján fóliázható üvegfelületekről műbizonylatot állít ki, és ezt átadja a gépjármű tulajdonosának.
 
A műbizonylat a közúti ellenőrzések és a vizsgáztatások alkalmával igazolja a fólia szakszerű kivitelezését és „H” minősítését. Amennyiben a fóliával ellátott gépjármű tulajdonosa nem rendelkezik ilyen műbizonylattal, akkor a gépjármű műszaki vizsgán visszahívható valamint közúti ellenőrzés során bírságolható.
Az SL LLumar fóliák forgalmazója a Közlekedési Főfelügyelettel egyeztetett és jóváhagyott új, elegáns megjelenésű és könnyen kezelhető plasztikkártyás műbizonylat rendszert dolgozott ki, melyet minden minősített, SL LLumar autófóliára alkalmaz, amennyiben az hivatalos és gyári vizsgával rendelkező kivitelező által lett felszerelve. Az új rendszer 2006 áprilisától lépett életbe.
A szabályozással és bármely fóliázási kérdéssel kapcsolatban az SL LLumar országos hálózatának tagjai szívesen válaszolnak minden érdeklődő kérdéseire.
További részletekért látogassa meg a www.LLumar.hu weboldalt.

Please publish modules in offcanvas position.