Sziasztok!
Én is ideírom a tapasztalataimat, bár szívem szerint a "betartott határidők, minden zökkenőmentes" topicba írnék, de az valamiért (talán érdeklődés hiányában) elmaradt.
Én november utolsó napjaimban rendeltem egy Fiesta ST-t, amire már akkor sem ígértek semmi jót. Azt mondták, hogy sajnos csak februárban kerül legyártásra. A kereskedésben nagyon kedvesek, közvetlenek és figyelmesek voltak. Ezután következett a szokásos várakozás. Valóban semmi információt nem közöltek (pl. a gyártás pontos napját, vagy valamit, ami azt az érzetet kelti bennem, hogy még van remény) Február elején megkérdeztem őket, emlékeznek-e még rám, és hogy mikor várható a gyártás. Na erre jött is a válasz, hogy február 29. Egy rossz szót sem szólhatok, hiszen az is február... igaz novemberi rendelést nézve elég késői időpont. Ismét várakozás... Március első napjaiban ismét megkérdeztem, hogy vajon legyártották-e, mivel semmit nem közöltek ismét. Válasz: IGEN! furcsa volt, hogy miért nem említették ezt nekem, de gondoltam, akkor már sínen van az ügy. Felvilágosítottak, hogy majd ha jön a fuvarral az a autó, szólnak. Ismét nem szóltak. Eltelt 2 hét és semmi... na mondom, megint rákérdezek. Ennek hatására végre jelezték, hogy holnap (akkor holnap) szállítják Magyarországra az autót. Nem tudom, mit csinálhatott 2 hetet a gyárban legyártva... Lényeg, hogy eljutottunk oda, hogy pénteken március 28-án, 4 hónap után talán átvehetem!
Az már csak egy (nem elhanyagolható) megjegyzés, hogy arról, hogy létezik forgalomba helyezési díj, egy szót sem említettek. Mindez 100.000 Ft körüli összeg, ami nem elhanyagolható mindenkinek...
A 4 hónap alatt többszor éreztem, hogy nem akarok fordot, hagyom a fenébe. ugyanakkor ha megint Fordot szeretnék, megint Kecskeméten venném. Alku szempontjából és a kedvező casco miatt nagyon jó választás volt, azonban manapság ezek a "MERKÚR-i" határidők számomra elég megdöbbentők.