Author Topic: Az új autó megérkezése "avagy a be nem tartott határidők"  (Read 100996 times)

BPeti

• Guest
Re: Az új autó megérkezése "avagy a be nem tartott határidők"
« Reply #90 on: 2008 March 23, 23:54:23 pm »
Sziasztok!

Én is ideírom a tapasztalataimat, bár szívem szerint a "betartott határidők, minden zökkenőmentes" topicba írnék, de az valamiért (talán érdeklődés hiányában) elmaradt. :)
Én november utolsó napjaimban rendeltem egy Fiesta ST-t, amire már akkor sem ígértek semmi jót. Azt mondták, hogy sajnos csak februárban kerül legyártásra. A kereskedésben nagyon kedvesek, közvetlenek és figyelmesek voltak. Ezután következett a szokásos várakozás. Valóban semmi információt nem közöltek (pl. a gyártás pontos napját, vagy valamit, ami azt az érzetet kelti bennem, hogy még van remény) Február elején megkérdeztem őket, emlékeznek-e még rám, és hogy mikor várható a gyártás. Na erre jött is a válasz, hogy február 29. Egy rossz szót sem szólhatok, hiszen az is február... igaz novemberi rendelést nézve elég késői időpont. Ismét várakozás... Március első napjaiban ismét megkérdeztem, hogy vajon legyártották-e, mivel semmit nem közöltek ismét. Válasz: IGEN! furcsa volt, hogy miért nem említették ezt nekem, de gondoltam, akkor már sínen van az ügy. Felvilágosítottak, hogy majd ha jön a fuvarral az a autó, szólnak. Ismét nem szóltak. Eltelt 2 hét és semmi... na mondom, megint rákérdezek. Ennek hatására végre jelezték, hogy holnap (akkor holnap) szállítják Magyarországra az autót. Nem tudom, mit csinálhatott 2 hetet a gyárban legyártva... Lényeg, hogy eljutottunk oda, hogy pénteken március 28-án, 4 hónap után talán átvehetem!
Az már csak egy (nem elhanyagolható) megjegyzés, hogy arról, hogy létezik forgalomba helyezési díj, egy szót sem említettek. Mindez 100.000 Ft körüli összeg, ami nem elhanyagolható mindenkinek...

A 4 hónap alatt többszor éreztem, hogy nem akarok fordot, hagyom a fenébe. ugyanakkor ha megint Fordot szeretnék, megint Kecskeméten venném. Alku szempontjából és a kedvező casco miatt nagyon jó választás volt, azonban manapság ezek a "MERKÚR-i" határidők számomra elég megdöbbentők.

Offline tarcsy

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +10/-1
  • prof. dr.
« Reply #91 on: 2008 March 24, 14:13:13 pm »
hát nem tudom melyik a jobb, ha azt mondják 12 hét és kész a kocsi közbe meg 4 hónap VAGY kapásból 6 vagy több hónapot mondanak mire meglesz az autó..
unokatesóm is nemrég autóvásárlásra fanyalodott, és az összes autó, amit kinézett (nem ford) legkorábban 5 hónapos várakozással jött volna csak Mo-ra  :o
nem kicsit volt ideges, mivel hát neki is a melóhoz kellett a kocsi, de ez van  :-\

Offline sdavid

• A mester
  • Segített?: +60/-23
« Reply #92 on: 2008 March 24, 14:18:59 pm »
Ezeket olvasva mindig felmegy a pulzusom. Én február 15-én rendeltem meg a fiestát, a kereskedés szerint március 7-én jött ki a gyából és elvileg pénteken lesz az átvétel (márc 28). Tudnám értékelni ha minden rendben lenne. Majd jelentkezem :)

Offline tarcsy

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +10/-1
  • prof. dr.
« Reply #93 on: 2008 March 24, 14:40:34 pm »
nekem is felmenne ::)
reméljük és kívánjuk, hogy minden klappoljon  :notworthy:
« Last Edit: 2008 October 28, 22:29:08 pm by viktorwrz »

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
« Reply #94 on: 2008 March 24, 15:29:12 pm »
Akkor már csak 4-et kell aludni  ;D

Offline Brigus

• Klubtag
  • Segített?: +11/-3
« Reply #95 on: 2008 March 24, 17:53:46 pm »
nekem az üzembehelyezés 49 000 Ft volt!!!  ;D

Offline Gyurgyo

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
« Reply #96 on: 2008 March 24, 18:34:18 pm »
Azért elég érdekes dolgok derülnek itt ki nem? Nekem ezek a különbségek gyanúsak. Vajon tud ezekről a Ford Hungária?
Na de vissza a témához: elvileg ezen a héten elküldik a kocsit a kereskedésbe.Legalábbis ezt mondta az értékesítő...ha igaz akkor a következő héten már kezemben a kulcs. Majd megírom mi történt. Most egyébként hívott az ember és mondta, hogy le lett gyártva a kocsi 03.19.-én. Csak azt nem értem miért nem megy ez így alapból? Miért csak a reklámokban van meg az ügyfélközpontúság? Miért nem gondolkodnak el azon, hogy ezzel a hozzáállással ügyfeleket veszítenek el? Vagy ez nálunk természetes? Miért nem tudnak években előre gondolkodni? Most alapozhatnák meg azt, hogy ha valaki új autót akar majd néhány év múlva akkor hozzájuk menjen...

Gyurgyo

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
« Reply #97 on: 2008 March 24, 19:42:32 pm »
Biztosan úgy gondolják, hogy csak a szépre emlékszik az ember. Valahol igazuk is van  ;)

Offline Kuti

• Lacos
  • A mester
  • Segített?: +33/-4
« Reply #98 on: 2008 March 25, 14:28:07 pm »
Elhiszem, hogy a világ legjobb autója  :thumbsup: és csúcsokat dönt a vétele :thumbsup:és ezért a gyártása is :thumbsup: . Csúszik a gyár, nem bírja tartani a tempót és még a szállítás is lassú ezek szerint (gondolok a 2 hetes parkolásra), mindemellett mondhatnának több hetet, vagy a neten mondjanak meg egy címet, ahol rá lehet nézni a gyártás jelenlegi állapotára. Megspórolnának sok pénzt és idegeskedést, nem?
Astra vagy Fiesta!?
ui.: Saját helyesírási hibáimért előre kérek elnézést! :D

Offline Vadika

• A mester
  • Segített?: +49/-4
« Reply #99 on: 2008 March 25, 14:31:53 pm »
Jogos a kétpont nem is értem miért nem csinálnak hasonló dolgokat!
« Last Edit: 2008 October 28, 22:30:09 pm by viktorwrz »
Mindenkinek Fiestát :D 
Vagy Zum Zum   :D

- Ki az abszolút irigy?
- ???
- Aki azért nem kefél, hogy a másik ne élvezzen

beetke

• Guest
« Reply #100 on: 2008 March 25, 17:36:28 pm »
Véééégre!!! Kapott alvázszámot a kicsikém  ;D Már csak legyártják és pikk-pakk 2-3 hét múlva itt van!
De így sajnos nem lesz 16os felnim :(

BPeti

• Guest
« Reply #101 on: 2008 March 25, 22:54:29 pm »
Ezeket olvasva mindig felmegy a pulzusom. Én február 15-én rendeltem meg a fiestát, a kereskedés szerint március 7-én jött ki a gyából és elvileg pénteken lesz az átvétel (márc 28). Tudnám értékelni ha minden rendben lenne. Majd jelentkezem :)

Ezekszerint egy napon vesszük át! Igaz te 10 héttel később rendelted, de legalább lehet olvasni ilyen kellemes sztorit is.
Az üzembe helyezés egy érdekes dolog, de ezt már említettem, már kimorgolódtam  :angry4: magam, igyekszem átadni magam az átvétel örömének   :blob9: (azért a 4 hónap alatt csak sikerült belém ültetniük egy kicsit a "hiszem, ha látom" érzést)

Offline sdavid

• A mester
  • Segített?: +60/-23
« Reply #102 on: 2008 March 26, 07:07:50 am »
Sajnos lehet, hogy engem is utolér a balsors. Most közölték, hogy még várnak papírokat és anélkül nem tudják átadni. Mondtam, hogy akkor gyorsítsák meg, de az eladó szerint nem tud mit csinálni. Na majd kicsi megijesztem a Ford Motor Hungária emlegetésével.
« Last Edit: 2008 October 28, 22:30:41 pm by viktorwrz »

Offline Gyurgyo

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
« Reply #103 on: 2008 March 26, 11:01:23 am »
Sziasztok.

03.19.-én lett legyártva a gépezet. Ma egy hete.Még nem kaptam telefont, hogy ideért volna...egy hete áll a gyárban? ??? Na asszem itt megint valami turpisság készül :-\
Ami furcsa számomra hogy a COLOR modelleket reklámozzák a neten, bevásárlókocsiko és az iwiwen is. Miért? A jelenlegi rendeléseket sem tudják teljesíteni!

Gyurgyo

BPeti

• Guest
« Reply #104 on: 2008 March 26, 11:22:03 am »
Sziasztok.

03.19.-én lett legyártva a gépezet. Ma egy hete.Még nem kaptam telefont, hogy ideért volna...egy hete áll a gyárban? ??? Na asszem itt megint valami turpisság készül :-\
Ami furcsa számomra hogy a COLOR modelleket reklámozzák a neten, bevásárlókocsiko és az iwiwen is. Miért? A jelenlegi rendeléseket sem tudják teljesíteni!

Gyurgyo

Nincs turpisság. Nekem 2 hétig állt a gyárban készen.  :o