Author Topic: Olajcsere/olajszűrő  (Read 80486 times)

Atisss

• Guest
Re: Olajcsere/olajszűrő
« Reply #75 on: 2008 May 23, 11:17:48 am »
köszi szépen srácok!

FordTom

• Guest
« Reply #76 on: 2008 May 23, 15:44:37 pm »
hm.. nálam is ilyen takony szerű valami van a szelepfedélnél... na majd felírom a csinálni valók listájára  :D de ez a motor tisztítót hova öntöm? az olaj mellé? vagy a benzinbe?

Atisss

• Guest
« Reply #77 on: 2008 May 23, 15:59:54 pm »
A jelenleg benne lévő olaj mellé kell önteni, járatni valamennyit, tisztitótól függ, az is hogy milyen fordulaton a lényeg az hogy menni nem szabad vele, azután meg leengedni és beletenni az új olajat.Ésszerű olajcsere előtt.

sztrakk9

• Guest
« Reply #78 on: 2008 May 23, 19:07:43 pm »
Célszerű lenne kipucolni előtte a szelep fedelet!!

FordTom

• Guest
« Reply #79 on: 2008 May 23, 19:12:26 pm »
beszéltem a mesterrel... hétfőn viszem a kocsit aztán majd az ő jelenlétében szét kapom a mocit  ;) és neki hasalunk a kérdésnek. Ha lúd legyen kövér elven lesz csinálva a dolog majd... de kíváncsi vagyok hogy nézhet ki. Ez a motor mosósra mi a garancia hogy nem vágja haza a mocit? ???

Atisss

• Guest
Re: Olajcsere/olajsz?r?
« Reply #80 on: 2008 May 23, 21:55:04 pm »
hazavágni nem tudja elviekben, de mint már feljebb említették leoldódhat egy darabka ami beszorul, el?tte leszeded a szelepfedelet megnézed mi a helyzet és ha nincsnek benne nagyobb darabok mint itt---> http://www.fordfiestaklub.hu/component/option,com_smf/Itemid,95/topic,502.msg6548/#msg6548    szerintem nyugodtan lehet... (mondjuk nekem is így nézett ki de én a szelepfedelet elmostam a szelepeknél meg amit lehetett kiszednem kitörölgettem vigyázva hogy kárt ne okozzak pl. onnan ahol van lejjebb ne menjen, majd ha lesz id?m akkor elmosom a hengerfejet)
ja és majdnem elfelejtettem, szelepfedél tömítést kikell cserélni ha leveszed...

FordTom

• Guest
« Reply #81 on: 2008 May 24, 07:12:50 am »
aaahhhhhhhh  :o :o elég komoly... félek egy kicsit mostmár mert az enyémben még gyári olaj lehetett..... meg nőé volt hinye.. szoval akkor nem teszi tönkre a mocit de inkább majd szét szedjük az a tuti

Atisss

• Guest
« Reply #82 on: 2008 May 25, 10:37:00 am »
helyzet az hogy én ezt a kocsit úgy kaptam hogy 3000 fordulat fölé nem nagyon ment, namost meglett, tudtam én hogy valamit tud ez a motor, amúgy karburátoros, na amit szól...5000-6000 alatt nem nagyon váltottam, jó azért nem kell vészesen elképzelni hogy csak folyton, de egy olyan 1-2-3-4 ott már 5000 aztán annyi, tehát megkapta az éves lustulás után, jobban is ment:D , na és akkor leálltam vele a garázsba mondom essünk neki 1-2 rozsdafolt volt rajta, egyszer eljutottam oda hogy leszedjem a szelepfedelet csak úgy unatkoztam vagy valami, na és akkor majdnem elhánytam magam...de egyenlőre még elvileg megy a kocsi mert a kergetés után mentünk vele...

albi

• Guest
« Reply #83 on: 2008 December 14, 11:55:16 am »
kérdés:sziasztok.én még újvagyok a fiesta klubban,ezeddig daewoo-nexiám volt.!ez egészenmás!szeretném megkérdezni tőletek,hogy:magyar nyelvű műszaki leíráshoz...a neten...mely címen jutokhozzá.addig nemigazán szeretnék a" kicsihez"hozzányúlni./egyébbként egy mk2 -1.6d-s,a verdám.előre is nagyon köszönöm.

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #84 on: 2008 December 14, 11:57:59 am »
konkrétan nemtom hogy a leírást hol találod, de azt tudom mondani hogy nyugodtan kérdezz a megfelelő topicocban, és fogsz választ kapni az adott kérdésekre. ;)

albi

• Guest
« Reply #85 on: 2008 December 14, 12:05:54 pm »
köszi szépe az infót. utánanézek ;D

Offline El Kid

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
« Reply #86 on: 2009 February 05, 23:46:28 pm »
Idézetet írta: doso22 - Október 10, 2007, 10:04:48
Utánnéztem kicsit, hogy milyen olajat is javasolnak a Fiestába! A "nagy" könyvben szépen benne van!

FORD FIESTA benzines ..................SAE   5W30
....

Ezt a szerző sem gondolhatta komolyan...főleg a régi OHV-kba nem tennék ilyen híg olajat. Sztem nem sokáig menne el a verda ilyen olajjal + még zajosabb lenne a motor mint eddig...

Az 1,25 és 1,4 Zetec motorknál mondjuk már egész más a helyzet... <<Viktorwrz-től idéztem. bocs, csak így ment :)

a kérdésem pedig az lenne, h akkor a zetec motorosba(1242 cm3, 16V) melyik ideális(ajánlott)? abba is a 10W-s?  ;)

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #87 on: 2009 February 05, 23:57:45 pm »
el kid: CVH, OHV tökmind1 milyen kopottságtól függ hogy milyen olaj kell bele. ha már vastag olaj kell bele érdemesebb egy generált csinálni...

hány km van abba a zetecbe? alaphangon 5w30 kell bele. ha 150 fölött van a km benne akkor már inkább 10W40-t ajánlanék nyárra, télire még jó bele az 5w30.

mivel hidrotőkés motorokról beszélünk így a vastag olaj nem jó mert a tőkét nem tudja rendesen feltölteni, ergo csattogni fognak a szelepek. ha az olajat eszegeti, akkor vagy szelepszárszimering, vagy gyűrű egyikre se jó megoldás a vastag olaj, az elsőre azért mert nem drága az alkatrész a másodikra meg azért mert ott inkább gyűrűzni érdemes hogy a hengerfej ne menjen tönkre, ne kopjanak meg túlságosan a tőkék, és a szelepek szépen járjanak.
« Last Edit: 2009 February 06, 00:15:01 am by sUdYe »

hpecas

• Guest
« Reply #88 on: 2009 February 08, 19:36:17 pm »
Sziasztok!

Nemrég vásároltam egy 98'-as 1.3 OHV (44kw) Fiestat. Voltam vele a cromaxban, ahol az egyik szerelő 10w40-es ford olajat javasolt, amikor viszont utána töltöttek akkor még is 15w40-et raktak bele. Kérdésem az lenne, hogy vajon melyiket érdemes beletenni, ugyanis most fogom vinni olajcserére.
Az autóban jelenleg 112000 km van.

Köszi segtséget!

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #89 on: 2009 February 08, 21:13:12 pm »
10W40 elég neki szerintem. ha a hangja nem utal kopottságra.