Ja,az előbb kihagytam a rezgés-és zajcsillapítást,mint minőségjavító tényezőt!
Csak az tudja,aki már saját fülével tapasztalta a különbséget a nem rezgécsillapított,és a csillapított ajtó között!
Sokáig nem hittem benne,de miután a saját verdámban megpróbáltam,nem akartam hinni a fülemnek!!
Szóval mindenkinek azt javaslom,aki a meglévő hanszóróiból ki akrja hozni a maximumot,próbáljon ki néhány rezgéscsillapító lapot!
vannak drága márkás zajcsillapító lapok,ezek nagyon jók,de rohadt drágák.
Viszont már egy sima öntapadós bitumenlappal is lehet némi eredményt elérni(autófesték boltokban kapni)
Vagy a praktikerben kapható(sajna a nevét nem tudom)szigetelő lap-az egyik oldala öntapadó bitumen,a másik oldala alumínium fólia.
ezeket ajánlott,legalább a hangszóró környékén-kb 20 cm-en felragasztani hőlégpisztollyal,a belső ajtólemez mindkét oldalán,valamint a külső ajtólemez belső oldalán is,a hangszóró mögött,vagy akár a kárpit belső oldalán is.
De egészen elvetemültek az egész belső részt megcsinálhatják így,nem csak a hangszóró körül!
Nemcsak a rezgések csillapodnak,hanem olyan mély hangok is előjönnek,hogy az ember csodálkozik,hogy ezt eddig miért nem hallotta a hangszórójából!
...na ez megint bő lére sikerült,de remélem egy pár embert elgondolkodtat!
Üdv Lacccus