Author Topic: Extrém fogyasztás  (Read 45716 times)

Offline Roxin

• A mester
  • Segített?: +6/-1
Re: Extrém fogyasztás
« Reply #105 on: 2010 April 12, 19:32:26 pm »
Gyere le évadnyitóra és ott megvizsgáljuk,meg hallgatjuk...állítgatjuk... ;)

Offline bull84

• A mester
  • Segített?: +42/-0
« Reply #106 on: 2010 April 12, 21:04:00 pm »
Nekem a lambda szonda miatt volt 10 felett a fogyasztás, ha van a tiedben is akkor húzd szét és úgy próbálgasd ;)

Offline Johnny48

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
« Reply #107 on: 2010 April 14, 21:18:06 pm »
Évadnyitóig sajnos nem tudom összerakni, nagyon köszönöm, hogy ilyen segítőkészek vagytok :) Most volt egy kis kilengésem, hogy eladom.. de azt hiszem, nyáron alvázfelújítással együtt megcsinálom. Csak jöjjek rá melyik szonda eteti a benzint.. előtte megkínzom, majd rituálisan kivégzem azt az alkatrészt.  8) >:(
Nem a lambda az, sajnos. :( Illetve, pontosítok, ha mégis, akkor nem CSAK a lambda . :(

Offline Johnny48

• **
« Reply #108 on: 2010 April 20, 15:47:03 pm »
Nah, lett időm, kivettem a dugattyúkat, és még nem tudom, hogy gyűrűzés, fúrás, vagy mi legyen szegény sorsa. Ebben szeretnék véleményt, segítséget kérni.
Képeket mellékeltem:

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

A hengerbe helyezett gyűrű rése 1,2mm.

Offline Roxin

• A mester
  • Segített?: +6/-1
« Reply #109 on: 2010 April 21, 06:13:56 am »
A gyűrűk kopottak mert átfújt a dugattyú palástján látni..a hüvelyek nemtudom mien állapotban vannak képről nem jön le..de szerintem egy gyűrűzés elegendő lenne(+csapágy!)..

Offline Johnny48

• **
« Reply #110 on: 2010 April 24, 10:59:38 am »
Majdnem minden készen van.
A hajtókarcsapágyak maradtak. Cromax, meg Unix kínálatában nem igazán találtam ezeket a siklócsapágyakat.
Gondolom bármely mezei autósboltban ezeket méretre lehet venni. Tévedek? Ti hol szoktátok venni? Mennyibe fáj egy ilyen? A Cromaxos, szerintem elég nagy hülyeségként, azt mondta, hogy darabja 7 ezer...

« Last Edit: 2010 April 30, 14:01:13 pm by Johnny48 »

Offline harciger

• A Fiestás
  • *
  • Segített?: +0/-127
« Reply #111 on: 2010 May 02, 08:00:34 am »
Én a Miskolci gépműhelyestől rendeltem Mazda csapágyak olyan 16-18 ezer ft között lehetett. Olcsóbb volt mint a német. Nem az olcsóság hanem inkább a Made in Japan vonzott.
« Last Edit: 2010 May 02, 08:46:35 am by harciger »
Ha adnak fogadd el. Ha Ăźtnek add vissza!

szecsworks

• Guest
« Reply #112 on: 2010 May 02, 08:28:53 am »
Hy!

Én már egyszer utána érdeklődtem, a szakáll metálnál lehet kapni hajtókar és főtengely csapágyakat, egyedül a vezérműtengelyhez ninics.

Offline Johnny48

• **
« Reply #113 on: 2010 May 11, 16:53:07 pm »
NAH!
Végre, összeraktam... utána próba: fél fordulatnál magasabban puffogott, gázadásnál, meg fulladozott, és iszonyat gyenge.
Ugye eddig : légszűrőt cseréltem, gyertyákat.. szelepszárszimmeringeket, meggyűrűztem, új gyújtókábeleket kapott, minden kitakarítva, stb..  A problémára senki sem tudott rájönni.  ??? :-[
Haverhoz leugrottam, gondolkodtunk  :laugh: Hát.. kipufogót lekaptuk .. abból kb fél liter víz jött ki, a végdob szerintem használhatatlan, és valószínűleg, előtte minden. Csak leömlővel (iszonyat hangja volt, néztek a szomszédok:D:D) mentünk egy kört.. hát, hogy mitnemondjak, baromi erős lett, ahhoz képest, amilyen volt.. Visszatettük csak a középdobig, hogy haza tudjak jönni, már azzal nem pufog vissza, de 80 fölé nem is ment.
Ennyit szivatott a kocsi, és a végső megoldás, remélhetőleg a topic címét illető fogyasztásra is, valószínűleg a kipufogó eldzsuvásodása volt. Örülök, hogy megvan a probléma. Na de milyen kipufogót lenne érdemes rátenni? Gondolom új katalizátor is kéne.. az sajnos többe kerül, mint egy ilyen kocsi. Nem tudom, ilyenkor mivan. :(

Offline Johnny48

• **
« Reply #114 on: 2010 May 17, 15:02:41 pm »
Jó, kipufogó is kész.. minden kész, nem hiszem el, most már megy is, jól..
a fogyasztás még mindig 10-11 liter, nem nyomom, komolyan mondom, nálam nagypapásabban, és takarékosságra jobban törekedve, senki sem vezet. Városban, 10-11 liter, lambda lekötve, téli gumi, kitakarított kipufogó, új gyűrűsor, új szelepszárszimmeringek, új hftömítés, új gyertyák, minden csatlakozás felújítva, új légszűrő, új gyújtókábelek.. minden frankón kitakarítva, vezérlés tökéletesen beállítva.
Kezd elegem lenni a fiestaból. Az ötleteim elfogytak :(:(

Offline harciger

• A Fiestás
  • *
  • Segített?: +0/-127
« Reply #115 on: 2010 May 17, 15:11:13 pm »
Cseréld már ki a levegő hőmérséklet jeladót! Ez az injektorban van.
Ha adnak fogadd el. Ha Ăźtnek add vissza!

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #116 on: 2010 May 18, 05:30:32 am »
lapos gumi  ;D...össze esett katalizátor,rossz gyújtás beállítás...

Offline Johnny48

• **
« Reply #117 on: 2010 May 18, 19:57:15 pm »
Gumi kemény  ;) .. katalizátor lehet hogy már öreg, de sokmindent nem kezdhetek vele.. gyújtás nem állítható...

fiesta1980

• Guest
« Reply #118 on: 2010 May 18, 20:41:51 pm »
S ha a lambdát visszakötöd?

gabe21

• Guest
« Reply #119 on: 2010 May 30, 19:43:08 pm »
Sziasztok!

Azért írok ide, mert nekem is a fogyasztással vannak gondjaim. Én most vettem egy 1.1-es 92-es fiestat ami karbis és úgy tudom 6 literből ki kellene jönnie, de ez most inkább 8 körül van. Nem sok ez egy kicsit?
Másik kérdésem, hogy egyik nap kicsit próbálgattam, rallizgattam és kiakadt a vízhőfok mutató. Szerintetek csak a mutató ment tönkre vagy lehet hogy elszállt valami? Azóta mintha kicsit gyorsabban zakatolna a motor, de lehet, hogy csak beképzelem.
Köszönöm előre is!