Nekem az autón OZ F1 Cup felnik vannak, 7x15 ET37 rajta 205/50R15ös és 195/50R15ös gumikkal.
Tapasztalataim:
A felniket 205-ös gumival vettem, elől teljesen tökéletes, koppig kitekert kormánnyal sem ér bele sehova a gumi. Hátul korábban a gátlók elég rossz állapotban voltak és ez azt eredményezte, hogy 4 emberrel berúgózásnál a gumi bizony bele-beleért a hátsó ívbe. Nem volt nagyon gyakori de azért nyilván nem a legjobb.
ET37 szélességét tekintve szerintem pont olyan,amit keresel.
Ami ez után történt:
Elől gumicsere 195-ös méretre, hátul gátlócsere, egész autó ültetése. Ez után 5 emberrel sem jelentkezett a besúrolás, az ültetés ellenére sem, hátul továbbra is 205-ös gumival.
Szumma szummárum:
ET37-ig probléma nélkül fel fogod tudni tenni, viszont ha már nem tökéletesek a gyári gátlók akkor készülj fel, hogy hátul besúrol, ha jó a gátló akkor semmi probléma. 205-ös gumit is feltehetsz ha pl. azt adják a felnivel, de az ideális a 195-ös, 185-ös.
Arra is készülj fel, hogy a kormányon ilyen széles keréknél már egy döglött szúnyogot is megérzel, kicsit nyomvályús úton igencsak 2 kézzel kell kapaszkodni hogy ne vigye el a kormányt a kezedből.