Author Topic: Csomagtérnyitás gombnyomásra  (Read 57392 times)

btomi83

• Guest
Re: Csomagtérnyitás gombnyomásra
« Reply #60 on: 2008 May 18, 11:16:21 am »
nekem a cabrioba ilyen probléma nincs, a riogatóba lesz majd benne a csomi nyitás, utastérbe nem lesz gomb, legalább a csomi legyen a tolvajok el?l elzárt terület. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy ha már a riasztó nyitja, akkor ugye van a távdirigálóján egy csomi nyitó gomb, na azt az utastérb?l is meg tudod nyomni ha kell, akkor fölöslegessé válik a gomb.

Ha már a tolvaj bent jár az utasfülkédben akkor nem nagy munka ledönteni a hátsó üléseket és úgy ellopni a csomagtartót, vagy egyszerűen gombnyomásra (amit a riasztó miatt szereltél bele) kinyítja. A tolvajok sajnos mindig két lépéssel az autógyártók előtt járnak, úgy bármivel védheted az autód, ha akarja ellopja. Ha nagyon sok biztonsági kütyűvel és zárral kell babrálnia akkor max továbbáll, azonban ha kifejezetten a te autódra érkezik meg rendelés az autópiacon, akkor lehet benne bármilyen nyomkövető, biztonsági rendszer úgyis elviszi sajnos.   >:(

Silvercircle:
Ebben a topicban láttam kicsit feljebb egy MK3-os való csomagtérnyitógombot, szerintem az MK4-gyel is kompatibilis lehet (legalábbis így kép alapján)

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #61 on: 2008 May 18, 11:23:22 am »
nekem a cabrioba ilyen probléma nincs, a riogatóba lesz majd benne a csomi nyitás, utastérbe nem lesz gomb, legalább a csomi legyen a tolvajok el?l elzárt terület. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy ha már a riasztó nyitja, akkor ugye van a távdirigálóján egy csomi nyitó gomb, na azt az utastérb?l is meg tudod nyomni ha kell, akkor fölöslegessé válik a gomb.

Ha már a tolvaj bent jár az utasfülkédben akkor nem nagy munka ledönteni a hátsó üléseket és úgy ellopni a csomagtartót, vagy egyszerűen gombnyomásra (amit a riasztó miatt szereltél bele) kinyítja. A tolvajok sajnos mindig két lépéssel az autógyártók előtt járnak, úgy bármivel védheted az autód, ha akarja ellopja. Ha nagyon sok biztonsági kütyűvel és zárral kell babrálnia akkor max továbbáll, azonban ha kifejezetten a te autódra érkezik meg rendelés az autópiacon, akkor lehet benne bármilyen nyomkövető, biztonsági rendszer úgyis elviszi sajnos.   >:(

Silvercircle:
Ebben a topicban láttam kicsit feljebb egy MK3-os való csomagtérnyitógombot, szerintem az MK4-gyel is kompatibilis lehet (legalábbis így kép alapján)
nekem nem lehet belülről lenyitni az ülést. :) csak a csomiból. :) viszont sztem ha már megvan a riogatós akkor fölös a kirakott gombos. bár aki repülőgép módjára akarja gombokkal telerakni a kocsit akkor hajrá. :) nekem már így is 5 kapcsoló van a kocsiban, 4 ablak, plusz tető. :)

CsabiXR2

• Guest
« Reply #62 on: 2008 May 18, 11:53:15 am »
Sziasztok! beleolvastam a fórum témába, és lenne egy olyan kérdésem, hogy nekem is elektromos a csomagtér nyitás; viszont kívülről, kulccsal nem tudom kinyitni ...Ez normális ennél a típusnál?, vagy valami nem jó a zárszerkezetben? Szerintem tök fölösleges, az, hogy nyitni kell a kocsit, aztán behajolni, nyomogatni a gombot, ahoz, hogy hozzáférjek a csomagtérhez  ;D

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #63 on: 2008 May 18, 11:55:08 am »
Sziasztok! beleolvastam a fórum témába, és lenne egy olyan kérdésem, hogy nekem is elektromos a csomagtér nyitás; viszont kívülről, kulccsal nem tudom kinyitni ...Ez normális ennél a típusnál?, vagy valami nem jó a zárszerkezetben? Szerintem tök fölösleges, az, hogy nyitni kell a kocsit, aztán behajolni, nyomogatni a gombot, ahoz, hogy hozzáférjek a csomagtérhez  ;D

gyárilag biztos hogy nem normális. lehet hogy kiakadt a kis nyitópálca, ami összeköti a zárszerkezetet, a zárral. vagy vki kivette, hogy ne lehessen nyitni kívülről.

CsabiXR2

• Guest
« Reply #64 on: 2008 May 18, 12:00:52 pm »
pf. az a poén, hogy néztem azt a kis fülentyűt, amit így kivülről lehet látni, és lötyög, holott pl. apám mk3-asában nem lötyög, igaz az nem is elektromos ...ezt a "pálcikát" (ha nincs benne) azt lehet mással is pótolni?

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #65 on: 2008 May 18, 12:41:25 pm »
jó kérdés. a zár az tök ua mint az Mk3-asban, tehát ha hiányzik ott meg tudod nézni hogy mi hiányzik, és vagy bontó, vagy gyártasz hozzá egy olyan fémet. vagy itt vki fotóz. :)

sztrakk9

• Guest
« Reply #66 on: 2008 May 18, 13:12:23 pm »

Ha már a tolvaj bent jár az utasfülkédben akkor nem nagy munka ledönteni a hátsó üléseket és úgy ellopni a csomagtartót, vagy egyszer?en gombnyomásra (amit a riasztó miatt szereltél bele) kinyítja. A tolvajok sajnos mindig két lépéssel az autógyártók el?tt járnak, úgy bármivel védheted az autód, ha akarja ellopja. Ha nagyon sok biztonsági küty?vel és zárral kell babrálnia akkor max továbbáll, azonban ha kifejezetten a te autódra érkezik meg rendelés az autópiacon, akkor lehet benne bármilyen nyomkövet?, biztonsági rendszer úgyis elviszi sajnos.   >:(

Silvercircle:
nekem nem lehet belülr?l lenyitni az ülést. :) csak a csomiból. :) viszont sztem ha már megvan a riogatós akkor fölös a kirakott gombos. bár aki repül?gép módjára akarja gombokkal telerakni a kocsit akkor hajrá. :) nekem már így is 5 kapcsoló van a kocsiban, 4 ablak, plusz tet?. :)

tök fölös gombokat bütykölni, ha már adott a távkapcson a lehetőség!!!

gergo

• Guest
« Reply #67 on: 2010 May 06, 12:11:32 pm »
Kicsit tovább tartott mint gondoltam, de egy másik topicban tett ígéretemnek megfelelően itt láthatjátok képekben az én megoldásomat... legalább is a lényegi részét  :)

Ha valakinek van kérdése, szívesen megpróbálok válaszolni.
Természetesen manuális szívató esetén a nyitógombnak más helyet kell keresni, de az talán azért megoldható  :)
A bovdenes megoldást azért választottam mert így kényelmesebben tudtam elhelyezni a motort és jobban hozzá is fértem a dolgokhoz mint egy rudas megoldás esetében.
« Last Edit: 2010 May 06, 12:29:14 pm by gergo »

RyAn

• Guest
« Reply #68 on: 2011 March 18, 14:59:03 pm »
Tökmindegy.
Pillanatkapcsoló-egyszer záró érintkezőpárral............   :P
Ha MK3-ad van, abban tuti nincsen közbenső relé a motor és a kapcsoló közt.....adsz a kapcsolónak egy pluszt az egyik vastag lábra (pl. a szivargyújtó aljzatáról leveszed), a másik vastagról meg elküldöd a hátsó csominyitó motorhoz...........ééééés ennyi.   ;)

de van reléje ;)
mivel abba a biztitáblába amibe nincs ilyen nyitás gyárilag csak 4lábas relé van ;)
de abba amibe már van ott már 5 lábas relé figyel ;)
arról a reléről beszélek ami kezeli a hűtés-fűtés-t is :)

Offline simospit

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
Re:Csomagtérnyitás gombnyomásra
« Reply #69 on: 2012 January 19, 13:37:08 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=lJt5Fi6aPSs
Na és ez hogy lehetséges ötletek kivitelezés valakinek?

Offline kombusz

• A mester
  • Segített?: +33/-8
« Reply #70 on: 2012 January 19, 13:44:07 pm »
valoszinü távirányitorol nyitotta az ajtot és a duplaerösségü csomagtérteleszkop van benne mindkét oldalon.
amiböl normál esetben elég egy darab.
igy mivel mindkét oldalon van a teleszkop erössége felnyomja a csomiajtot.

Offline simospit

• **
« Reply #71 on: 2012 January 19, 13:48:17 pm »
csak ennyi lenne? nekem is bicska kulcsról nyílik a csomi de nem megy fel..
kettővel már felugrana?

Offline DVZs

• Adminisztrátor
  • Segített?: +56/-9
« Reply #72 on: 2012 January 19, 13:50:44 pm »
Csomiajtó jobb alsó sarkába tapasztott tapadókorong, amiről "lóg" fel egy damil nem lehet a megoldás? :)
D.V.Zs.

Offline simospit

• **
« Reply #73 on: 2012 January 19, 13:54:07 pm »
az csak egy b. csúnya antenna nem?nem látszik hogy azzal lenne felhúzva...
de nem lehetetlen..
kettő teleszkóppal már felmenne amúgy vagy honnan szedjek erősebbeket miről?

Offline kombusz

• A mester
  • Segített?: +33/-8
« Reply #74 on: 2012 January 19, 13:59:17 pm »
miért neked olyan telleszkopod van amiböl csak az egyik oldalon kell dupla erösségü?

szerintem ha kettö van belöle simán feltolja
nem kell ahhoz damil ami szerintem amugy egy antenna hiszen mikor felhajlik akkor viszszintes lesz és látszik  :)
nekem anno az mk3-as fiestába olyan telo volt a csomiajton amiböl kettö kellett tehát mindkét oldalra kellett belöle.
az egyik megadta magát ezért vettem egy darabot egy hirdetésböl.
igen csakhogy az a másik fajta volt amiböl csak az egyik oldalra elég rakni mert dupla erösségü.
mivel én a másik oldalon bennhagytam a másikat utána már nem ment a csak lecsapom a csomiajtot modszer ugy kellett lehuzni erövel a csomiajtot.
persze annyira nem volt erös az egy dupla és egy szimpla hogy feltolja kulcsal nyitáskor a csomiajtot de ha kicsit emeltem rajta akkor már simán magátol felnyilt utána.
ugyhogy 2db olyan csomiteleszkoppal amiböl amugy csak egy kéne szeintem már nyitáskor feltolja az ajtot.

ha olyan telod van ami a dupla erösségü azaz elég belöle az egyik oldalra akkor kell mégegy olyan a másik oldalra is.
ha szimpla van neked amiböl van mindkét oldalon akkor kell 2 dupla erösségüt szerezned