Author Topic: elektronika  (Read 38065 times)

Offline bull84

• A mester
  • Segített?: +42/-0
Re: elektronika
« Reply #60 on: 2009 May 14, 07:36:24 am »
Ajtókapcsoló vagy a lámpakapcsoló
pucold meg őket ;)

Offline DVZs

• Adminisztrátor
  • Segített?: +56/-9
« Reply #61 on: 2009 May 14, 07:59:01 am »
Ebbe a topicba írnék én is! A beltéri lámpám a legszéls? állásban ég, viszont ha középre rakom, amikor elvileg nyitott ajtónál kéne égnie, nem ég! :( Mi lehet a problem?

Középső állásban elvileg semmilyen verzióban nem ég, nem? Legalábbis enyém 3állású. Mindenesetre ha olyan állásban van a tied, hogy ajtónyitásra kéne világítson, akkor javaslom nyitott ajtónál a kapcsolók benyomását-elengedését olyan 20-30 alkalommal, és akkor "lepattan" a kosz/rozsda kicsit. Nekem is ilyen volt, sokáig nem volt előttem használva...
D.V.Zs.

RyAn

• Guest
« Reply #62 on: 2009 May 14, 08:11:47 am »
középső állásba nem ég....
csak a két szélsőben....

Offline bull84

• A mester
« Reply #63 on: 2009 May 14, 11:15:21 am »
mk4-ben ég középső állásban ha nyitva az ajtó ::)

RyAn

• Guest
« Reply #64 on: 2009 May 14, 12:03:58 pm »
mk3 az alany  ;) 8)

Offline Robee86

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
« Reply #65 on: 2009 May 14, 12:40:15 pm »
Sorry csak azért mondtam középsőt, mert ugye csak egy állásban ég, szóval a középső állásra tippeltem, hogy annál ég nyitott ajtónál. :)

avp1

• Guest
« Reply #66 on: 2009 June 13, 17:09:56 pm »
Sziasztok. 97-es 1.25-ös Zetec Fiestám van, és nem működik a csomagtartó nyitó gomb ott a váltó előtt, és a hátsó ablaktörlő. Gondolom egy valamihez lehet köze a 2-nek, mert egyszerre romlott el mindkettő. Tud valaki segíteni, hogy mivel lehet a probléma? A biztosítékokat végignéztem.. Köszi. Üdv!

bmc97

• Guest
« Reply #67 on: 2009 June 13, 18:19:49 pm »
ezek csak csukott hátsó ajtónál müködnek,a hátsó ajtózár melett vannak az érintkezöi,négy darab kocka alakú,az egyiket beis tudod nyomni,az a csomagtartó világitás kapcsolója

avp1

• Guest
« Reply #68 on: 2009 June 13, 19:31:54 pm »
Én azt tudom, hogy csukott ajtónál és álló motornál műkszik. Eddig működött is de már 1 hete nem. És egyszerre romlott el a hátsóajtónyitó gomb ott a váltónál lent ami van, és a hátsó ablaktörlő is..  :-[

bmc97

• Guest
« Reply #69 on: 2009 June 13, 20:56:32 pm »
szerintem a hátsó ablakfütésed sem müködik,mert nemkap testet a hátsó ajtód! a hátsó ablafütés fütöszáljára köss egy vezetéket ideiglenesen a csavar alá,vezetö felöli oldal,hátulról bal oldal!!!,a másik végét a vezetéknek kösd oda,ahol fémesen érintkezik a kaszi fém részével,ahol nincsen festék,pl ahol a hátsó ajtó zárja van kicsit alatta balra és jobbra is van egy egy vezeték testre kötve,ez az irányjelzö testelése. szerintem ez a legvalószinöbb hiba,ha továbbra sem müködik,akkor segitek még!

[a csatolmány törölve]

RyAn

• Guest
« Reply #70 on: 2009 June 13, 21:20:52 pm »
nekem is ez volt ...
ma csináltam pont meg festés miatt az ajtózsanér is festve lett nem adott át testet normálisan  :-\ igy indextestre kötöttem és behuztam uj kábelt az ajtóba igaz nekem nincs spriccnim és ablamoso csöbe vittem át ... azóta nyit a csomim  ::)

avp1

• Guest
« Reply #71 on: 2009 June 15, 16:45:47 pm »
Köszi BMC megoldódott!!!  ;)
Igazad volt, a testtel volt a baj, de nem a fűtőszáléval, hanem a hátsó ajtó motorjánál lévő testtel, De nemtom mért, mert nem lett se festve se mozgatva semmi.. :-\ Kicsit megkapartam alatta azt jó lett, tök hihetetlen ilyen apró dolog és már nem műkszik semmi ott hátul  ;D
Köszi mégegyszer a help-et! Üdv!

bmc97

• Guest
« Reply #72 on: 2009 June 15, 19:23:09 pm »
Tudom,hogy nem a fütöszál testelése volt a rossz,de mindennek a hátsó ajtó a testje ezért a fütöszál testelésére volt a legegyszerübb külön vezetékkel testet adni próbaképpen! Szivesen segitek máskor is amiben tudok! Üdv:Norbi

Offline bull84

• A mester
« Reply #73 on: 2009 June 16, 06:52:42 am »
bmc97 úrhoz van kérdésem, de ha más is tud válaszolni az is jó! Tehát nekem egy olyan dologra lenne szükségem ami valamiféle késleltető, konkrétan ha megkapja a 12v-ot akkor csak 5-10 mp után adja tovább. Van olyan ellenállás ami tudhatja ezt?Vagy másra lenne szükségem?

Ntb

• Guest
« Reply #74 on: 2009 June 16, 11:30:26 am »
FordTom! Hol találtad meg a hűtő/fűtő ventillátor reléjét? 
Szükségem lenne az infóra,mert nem szeretném széttúrni a műszerfal minden borítását illetve vezetékkötegét :)
Esetleg ha más is tudja,kérném ossza meg velem. Köszönet. MK3 1.6 (XR2i)