na.. utána jártam a dolognak /hengerfej shopinggolni voltam és ott van a bontótól nem mesze a közlekedési hatóság magyarúl a KPM/ bementem a KPM-hez és ott megkérdeztem egy ilyen műszakiztató emberkét /ki be járnak a váróban.../ elkaptam egyett és megkérdeztem hogy akkor mi a helyzet a fóliákkal.
Tehát:
-Ha van róla műbizonylatod és egy kódszám szerű valamit a fólia alá beraktak és az a kódszám megeggyezik a műbizonylaton szereplővel nem köthet bele mivel szakszervíz rakta fel.
De ha csak a két hátsó ablak van lefóliázva házilag /se kódszám se mű bizonylat/ de a csomagtér ajtó nincsen sajnos bele köthet a rendőr de szabályok szerint szabályos.
-A hátsó csomagtér ajtónál lévő ablaküveget csak is kizárólag műbizonylattal lehet lefóliázni.
-A két első ajtót nem lehet.
A szélvédő csík pedig tipustól függő. pl trabantnál nem lehet kicsi a szélvédő zavarja a vezetőt a kilátásban. Mi esetünkben lehet mivel nem zavar a kilátásban! És csak is kizárólag olyan szélvédő csíkot lehet felrakni ami világosból sötétbe megy nem egyből sötét.
Ezek a tuti infók egy kávémba került. Műszakiztató emberke mondta. Akinek műbizonylata van és hátúl körbe van csak fólia kódszámmal hátra dőlhet nincsen gond de akinek nincs az jobb ha felkeres egy fóliásat és újra rakatja bizonylattal kódszámmal hogy nyugodtan autózhasson! Az első ablakokat meg ne mert akkor tényleg leszedheti az egészet mivel akkor a műbizonylat nem érvényes.
Remélem érthetően írtam