Author Topic: 1,4 Tdci Fogyasztás  (Read 81614 times)

Offline Littleb

• Ült már fiestában
  • Segített?: +11/-2
Re: 1,4 Tdci Fogyasztás
« Reply #135 on: 2009 September 24, 19:28:52 pm »
Ha beállsz Budapestre a dugóba mondjuk 100 km-re, Neked sem 4 liter az átlagod. Vagy ha 5-6 km-es távokat mész vele ahol be sem melegszik a motor. Országúton egyenletes, nem túl nagy tempóval (90-110) szerintem mindenkié 4 körül vagy alatta eszik.  :P
Autópályán 140 körül szintén nem 4 liter inkább 5.
Az 1.6 Focus 6,5 literjéhez meg nekem tuti tojás kéne a pedál alá...  ;D

Offline carra

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
« Reply #136 on: 2009 November 15, 19:59:39 pm »
Legutóbbi olajcsere/karbantartás óta érezhetően csökkent az üzemanyaghasználat, pedig egy sz*r 10e kmes silver 10w-40 (talán, de a legolcsóbb kombináció azt tudom :) ) noname f*s lett belerakva, de már nem 5.8 az átlag ami addig egész tavasszal és nyáron hanem inkább 5.2-5.4 körül amitől én már elég  boldog voltam :)
Most pedig felrakattam a téligumeszt, a tapasztalatom a tavalyi 6 fölötti zabálása után az első körben egy 5.36os fogyasztás volt ami mondanom se kell még a nyáriba is belefért volna.
Tehát egyenlőre azt gondolom hogy az előző tulaj (januárban vettük az autót) szart mindenre, persze szervizkönyv rendben volt (ezt telefonon ellenőriztem és a szervizes elvileg kikereste az adatokat és azt mondta hogy cseréltek olajat 100.000nél meg mindent amit kellett, én 104.000nél vettem át a cégnél) ezért úgy gondoltuk minek cseréljünk ha bevan pecsételve, ellenőrzésre kidobta a gép -amatőr hiba elismerem, soha többet..- akkor nagyon sz*r nemlehet.

Bár volt egy vezérműszíj csere tuti ami ziher alapon már nálunk aminél nememlékszem tutira hogy cseréltettünk e olajat de teljesen az van bennem hogy nem mert minek.

Na aztán jött a motorkattogás, a túlfogyasztásra is széplassan fényderült, de nem gondoltuk hogy ez lehet a gond. Most hogy lelett cserélve 120.000nél az olaj, olajszűrő, légszűrő, gázolajszűrő láss csodát az autó fogyasztássa laza fél literrel lement és ezt átlagban is produkálta, a mostanában lekegyegő 10.000km-en 2db 5.8as fogyasztásom volt, viszont volt benne 5.1 alatti is.. Úgyhogy most épp azon variálok hogyha valami rendes olajat rakok bele ami márkában és tipusban is megfelel akkor lehetne e még javítani a dolgon? Fene tudja.. Lehet inkább megkéne elégedjek azzal hogy valamennyit javult? :)

Gyarló állat az ember sose elég jó ami van neki .. :))

skom

• Guest
« Reply #137 on: 2009 December 04, 22:15:37 pm »
na, megint itt...a kocsi fogyasztása változott, most, így télen még több, épphogy tudok egy tankkal 600kmt menni... :-\ persze, mindig jár az agyam,de általában gyengének érzem egy kicsit az kocsit, megy ha kell, amikor odatolom neki, de így hidegen elég lomha...
az jutott eszembe, hogy ezer éve volt egy trabim, aminek olyan gondja volt, hogy nem húzott,gyenge volt(persze a trabikhoz képest), mintha vmi húzta volna vissza...a szerelő azt javasolta, hogy lazítsam le a kipufogócsövet vmi lakatlan helyen, mert buta hangja lesz, és próbáljam ki úgy...ha jobban megy, akkor a kipufogó van eldugulva...na ez be is jött, utána faterral fél köbméter szenet égettünk ki abból a kb.50es, 3 méter hosszú csőböl...szóval az lenne a kérdésem, hogy szerintetek nem lehet-e, hogy a katalizátorban v. kipufogórendszerben van egy kisebb dugulás, és esetleg ez teszi erőtlenebbé a motort, és okoz több fogyasztást? olvasgattam egy csodaszerről itt: http://www.cataclean.hu/ erről mi a véleményetek? előre is köszönöm a segítséget...

Offline Roxin

• A mester
  • Segített?: +6/-1
« Reply #138 on: 2009 December 05, 07:35:48 am »
Én nem hiszek a csodaszerekben!(ugyan azok az anyagok vannak mindegyikbe:Petróleum)  :'( Városba hsználod az autót???Én barátom vett egy mondeot nemrég 1.8 benzin(115Le) és nem akart menni,autószerelő mondta neki vegyél egy autópálya matricát és jól huzasd ki,hosszútávon!!Kipróbáltuk,előszőr 120Km/h volt a vége,aztán kicsit meglódult kb 20-30 perc alatt felment 180 km/h-ra de tovább nem lőtte neki,de valahol itt a vége a kocsinak is!És utánna hibátlan volt a verda!Egy próbát neked is megér! ;)

skom

• Guest
« Reply #139 on: 2009 December 09, 14:27:44 pm »
"-Hideginditási dúsitás fennmaradása/computer vezérli motorhőfok alapján /Vákuumcsöveket, tömitetlenséget kell ellenőrizni."

na ezt már egyszer írtam itt, az egyik autóalkatrészes fórumon egy "szakértő" véleményének egy sora, hogy mitől ehet többet...az a baj, hogy így figyelve a kocsit, melegen nem akar "húzni", amikor egész nap járkálok a családdal a városban(most így karácsony előtt elég gyakori :'( )én azt hittem,hogy attól erőlködik, hogy többen ülünk benn...de ma pl. kiraktam a családot kb.30km város után, és egyedül mentem haza ;D,a motorhőfök a 90 körül, és nem akar menni...a kérdés csak az lenne, hogy ezek a vákuumcsövek, amiket ellenőrizni kellene, hogy is néznek ki? megaztán tegnap megint megkíséreltem a fordnál elérni vmit, megint csináltak egy diagnosztikát, azt mondták minden frankó...ez ennyit eszik, és kész, nincs ezzel semmi gond. reggel fél nyolcra vittem a lakhelyemtől 3-4kmre levő fordba, szóval majdnem hideg motorral értem oda(csillaggarázsban áll szegénykém télen-nyáron :( )nem lehet, hogy ez a hidegindítási dúsítás tényleg fennmarad vmiért, csak hidegen mérve oké, de ha mondjuk most vinném oda "bemelegedve", akkor találnának vmit? mert én már eléggé neki vagyok keseredve, most így télen telitankolás-38-40 liter, 580-600 km amit tudok menni...osszátok csak el, én már kívűlről tudom... >:( :(
jó egy dolgot mondtak a fordban, hogy mivel a téli gumim nem a gyári 65ös hanem 70es, a kmmérése csalhat egy kicsit...oké vmennyit biztosan, de a nyárival ez a 580-600 tankolástól tankolásig 600-620ra emelkedik...itt meg sokan írják, írták hogy egy tankolással min.800kmert elvannak. Persze ha ezt említem a fordban, hogy interneten ezt és ezt olvastam, legyintenek és azt mondják, messziről jött ember azt mond amit akar, és ne üljek fel az interneten olvasottaknak, mert ez a fiesta ennyit eszik és ez nem sok...na ezek után, ha vmikor autót vennék, lehet, hogy már nem ford lesz...persze a többi se lehet sokkal jobb...

natloz

• Guest
« Reply #140 on: 2009 December 11, 18:42:26 pm »
Aki városban 4 litert tud megetetni a kocsival, az tanítson már meg vezetni... :D
Vagy ti vagytok azok akik miatt egy lámpaváltásnál át tud menni összesen 3 autó a zöldön? :P
Amúgy a fedélzeti kijelzőkről meg csak annyit, hogy vezettem egy fél évig egy dobozos Ducatot, aminek 120-nál 9,6 litert írt ki fogyasztásra a kompjútere, 130-nál meg már bőven 12 liter fölött/100 km. Csak kb-ra lehet támaszkodni arra, amit mutat.

Fogyasztásra visszatérve kicsike olajkályhám vegyes használatban (25% országút, 25% város, 50% autópálya) 5.2-6.2 között fogyaszt a városi etapoktól, és forgalomtól függően (6.2-t Budapesten produkálta amikor egy tank csak ott ürült ki).
Nincs tojás a pedálok alatt, megyek amennyivel lehet (országút 100-110 max, autópálya 130).
Tehát ha valaki így használja a kocsit, és 4 liter környékén fogyaszt neki az vagy hazudik, vagy valami olyant tud, amit oktatni kéne a kresz tanfolyamokon :)

1.4 16V Focus kombink nekünk is 6.5öt evett... Erdélyben... 5.-ben 70-nel...

Valverde

• Guest
« Reply #141 on: 2010 February 01, 13:48:29 pm »
Hello Skom,

En is ugyan abban a helyzetben vagyok mint te. Egy 2005 os tdcim van. Full varosban hasznalom es a munkahelyem 2 km re van kb. de altalaban 20 km es utakat teszek meg vele. mondjuk azok a 20 km es utak altalaban 50 percek. Szoval ilyen korulmenyek kozott nekem 6,5 litert szurcsol. jah es 205 os gumi van rajta. kicsit en is sokkalom a 6,5 litert foleg abban a tudatba elve h fateromnak egy 1.9 es kombi vectraja van 150 lovas es az o fogyasztasa is 6,5 korul mozog. meg 150 - 170 nel autopalyan is. az enyem meg egy kis 68 lovas fiesta. sajnos meg nem sikerult hosszabb tavu uton lemernem a fogyasztasat. de most az uzemanyagszuro cserejet tervezem, mert nem tudom mikor volt utoljara cserelve.

Udv: David

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #142 on: 2010 February 01, 15:39:41 pm »
csak egy tipp nézzél egy súly/LE arányt. sokat elárul hogy normál használat mellett mekkora különbségek lehetnek fogyiban. az 1.9 az még nem is nagy moci ;) nekem az 1.8 BENZINES, ÖREG, FORD (azért nagybetű mind mert ezekre mondják hogy mind sokat eszik ezek miatt) 7.7L -10-ben városban. én elégedett vagyok vele. 105LE 1 tonna. ideális.

skom

• Guest
« Reply #143 on: 2010 February 11, 20:52:42 pm »
persze, lehet számolgatni súly/LE arányt, meg mindenfélét...egy a lényeg:NEM a kijelző alapján mondom, h sokat eszik, nem érdekel semmilyen arány, egyszerűen csak tankolástól tankolásig 580-650 km-t tudok elmenni, és ez szerintem baromi kevés, olvasva itt, és hallva másokat, más típusokról is, amik kb ekkora motorral, kb ennyi LE-vel ennél többet mennek el. és lehet magyarázni, hogy tojás van a lábam alatt, vagy nincs, lehet arányokat osztogatni, elmélkedni, h végül is ehetne többet is. Ennek egy tankkal el kéne mennie legalább 750-800 km-t. sztem... >:( :(

natloz

• Guest
« Reply #144 on: 2010 February 13, 13:22:54 pm »
Azt azért ne felejtsük el, hogy a Fiestának elég kicsi az üzemanyag tartálya... És a hatótávolság inkább függ ettől, mint a fogyasztástól.
A 206-osé amiben, ugyanilyen motor van, kb 10 literrel nagyobb, azzal el lehet menni 750 km-t egy tankkal, de a fogyasztása annak a kocsinak is hasonló (tudom, mert rokonságban van egy). 
A Fiat Scudonk meg elmegy 900-950 km-t is egy tankkal,de nem azért, mert keveset fogyaszt, hanem annak 80 literes a tankja.

skom

• Guest
« Reply #145 on: 2010 February 13, 14:36:49 pm »
namost úgy néz ki, kicsit elbeszéltünk egymás mellett...

szóval: fiesta tank 43 liter-ha én 600 km-t megyek el tankolástól tankolásig, úgy, hogy már majdnem száraz a tank, rátankolok csurig mondjuk 40 litert, akkor a fogyasztás: 40/600*100=6,6 l/100 km
Ha egy nagyobb tank, mondjuk az előző kocsimnak 63 volt, 1.8-as régi, 1988as évjáratú dízel, elmentem vele 920-at: 60/920*100=6,5 l/100 km.

itt most a fogyasztás a kérdés ebben a topicban...tehát a 206-osod:nagyjából 6,6(50/750*100), a scudo:7,8(75/950*100)

én csak azt mondom, van itt sok ugyanilyen fiestával rendelkező mint én, és tankolástól tankolásig nem 600, 650-et mennek, hanem 750,800 meg még ennél is többet...és itt a fogyasztásbeli különbség...ennek nem találom az okát.

Ha már itt tartunk, kérnék mindenkit, írja már le ide, hogy egy-egy telitankolás között hány km-t ment az autóval. én kezdem a legutóbbival:
39,76 l
592 km
39,76/592*100=6,71 l >:( :(
Tehát ha minden oké lenne, és jobb lenne a fogyi, akkor ugyanennyi üzemanyagot mondjuk 100 km-rel több megtett út után kellett volna beletolnom...és akkor nem 6,7 hanem 5,7 lenne(39,76/692*100), ami 1 liter különbség...
és csak azért aggódom rajta, mert ennek vmi oka van, csak nem tudom mi, és félek, később derül ki, és esetleg sokba fog kerülni...

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #146 on: 2010 February 13, 15:39:56 pm »
skom: sztem szimplán annyi, hogy vannak olyanok akik szeretnek kamuzni, és felvágni hogy nekik milyen jól fogyaszt, vagy éppen csak nem tudnak számolni.

Továbbá megeshet az is, hogy valakinek tényleg annyit eszik, tojással a lába alatt, kizárólag országúton. 80-100-as tempóban ideális fordulaton. De én meg ezt nehezen hiszem el hogy valaki képes így vezetni állandóan.

Valverde

• Guest
« Reply #147 on: 2010 February 13, 18:47:23 pm »
Hali,

nekem a legutabbi tankolas 38.6 liter 656 km ami 5.88 as fogyasztast eredmenyezet. Full varosi hasznalatnal, es sok rovid hidegmotor hasznalttal.

grimmcsalad

• Guest
« Reply #148 on: 2010 February 13, 19:14:54 pm »
skom: sztem szimplán annyi, hogy vannak olyanok akik szeretnek kamuzni, és felvágni hogy nekik milyen jól fogyaszt, vagy éppen csak nem tudnak számolni.

Látot süti ez egy jó kis álltalánosítás lett. Akinek 6, netán 5 liter alatt fogyaszt a kocsija az hazudik, felvágós meg hülye a matekhoz.
Hány teli tank gázolajat fogyasztottál el eddig?
Ha az öreg 1.8D 6,7-et fogyasztana elsírnám magam. Mindig teletankolok, mindig írom a kilómétert. Álltalában 6 alatt, legtöbbször 5 közelében.

natloz

• Guest
« Reply #149 on: 2010 February 13, 19:37:49 pm »
A 6,71 kicsit tényleg soknak tűnik. Nekem 6.2 volt a legtöbb, csak városban, bár az ősszel volt, nem télen.
Tankolni amúgy általában az első kúton (MOL, vagy Shell) szoktam miután kigyullad a lámpa. Így szoktam kb. 600 km-re 33-34 liter között tankolni (ez kb 5.6l/100 km) a pár poszttal feljebb említett vegyes használatban.

Amúgy az is nagyon számít, hogy hol tankolsz, és milyen gázolajat. Traktoros cimborámék mesélték, hogy a Rába traktor külső tartályában (nagy átlátszó műanyag) az este megtankolt 1 köbméter olcsó gázolaj reggelre különvált vízre és gázolajra.
« Last Edit: 2010 February 13, 19:40:33 pm by natloz »