Author Topic: 1,4 Tdci Fogyasztás  (Read 81628 times)

skom

• Guest
Re: 1,4 Tdci Fogyasztás
« Reply #105 on: 2009 July 05, 21:58:03 pm »
még azt akartam kérdezni, hogy függhet-e attól a dolog, hogy hogyan bántak a kicsikével új korában? esetleg lehet, hogy nincs mit tenni, mert új korában szét hajtotta vmi állat???

Offline bruno13

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +18/-6
« Reply #106 on: 2009 July 05, 22:00:02 pm »
Talán épp aza baj hogy nem volt meghajtva és kikellene egy kicsit égetni a rendszert pályán

skom

• Guest
« Reply #107 on: 2009 July 06, 18:35:30 pm »
hát majd ecccer meghajtom, ha úgy alakul,de ebben azért nemigen bízom...

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #108 on: 2009 July 06, 23:36:15 pm »
pedig számít, szépen el tudja dugítani a rendszert (pl katalizátort) a lerakódott szárazszemcse(korom). innentől meg a motor teljesítmény egy része kárba tud veszni ;)

skom

• Guest
« Reply #109 on: 2009 July 07, 20:46:40 pm »
oké, értem...eccer volt egy trabim, amivel az volt a gond, hogy nem akart úgy menni mint kéne...mintha valaki húzta volna visszafelé :o egy szerelő azt javasolta, hogy vegyem le a kipufogót, és valami eldugott helyen próbáljam ki, mert hangos lesz ;) hát az is volt, de úgy ment mint a gép...kiderült, hogy annyira el volt dugulva a kipufogó cső, hogy visszanyomta a gázt ezért nem húzott :'( szóval biztos van benne valami

Offline carra

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
« Reply #110 on: 2009 July 12, 10:12:42 am »
Üdv megint erre!

Mostanság nemnagyon volt időm fórumozni, úgyhogy átnéztem ki mit írt.. hát most mondhatnám hogy örülök hogy nem csak én járok ebben a cipőben de persze ez azért nincs így :)

Mostmár konkrétabb tapasztalatokat is megtudok osztani jópár tankolás után, több érdekes dolog is van. Előszöris nyárigumi cserénél 6.2-ről (ami a téli alap fogyasztás volt) kapásból leugrott 5.2-re. Na volt is öröm na mondom megvan már tudom vezetni biztos azért, meg vadiúj nyárigumi ami elég jófajta, na akkor ez az 5 körüli talán megmarad.. Hát nem.. :) Azóta se sikerült 5.4 alá mennem, az átlagom 5.7-re jön ki, utóbbi időben volt 5.8  6.2  5.8  5.6   5.8 ... Szóval nem mondanám jónak viszont fejlődik visszafele:) .
Mindemellett (és erre lehet nyitok valami külön topicot majd) fura kattogás jön a motorból, olyasmi mintha csapágyas lenne (valaki hidrotőke, valaki gagyi olaj túlhasználatára fogja, stb viszont az tuti hogy nincs jó hangja, néha olyan mint egy traktor és csak nagyon ritkán tűnik el) időtől, sebességtől fordulatszámtől totálisan függetlenül...

Ezzel együtt szépen lassan fogy el a nyomaték az autóból, ezt nemis értem mondjuk mert eleinte is éreztem valami furát de akkor jólment. Úgyhogy reménykedem a klubtársak között van valami überszaki mert az autó ugye céges és nagyon nem pattoghatok hogy egyik műhelyből vigyük a másikba hogy hátha kitalálják mibaja .. esetleg meg is tudják majd csinálni.. :)

skom

• Guest
« Reply #111 on: 2009 July 17, 14:13:35 pm »
most vittem egy maszek szerelőhöz a tütüt, gázolajszűrőcserére(60ekmnél vagyok), már nem garis...
Kérdeztem tőle ezt fogyasztás dolgot, az a baj, hogy csak olyan műszerei vannak, amik csak azt mutatják, hogy vmi működik-e vagy nem, de azt, hogy a gyári adatot "adja-e ki" magából, azt nem. azt ajánlotta, hogy a Ford szervízbe vigyem el, ott tudnák megmondani...3 dolgot említett, ami okozhat némi túlfogyasztást, ha nem oké:légtömegmérő,hőfokszabályozó,és turbónyomás...vmi ilyesmiket mondott legalábbis ::) ;Dhát jövő héten elviszem a Fordban, majd meglásssssuk....

skom

• Guest
« Reply #112 on: 2009 July 17, 16:15:39 pm »
bocsi,csak azért vagyok ennyire rákattanva, mert minden tankolásnál az alábbi látvány fogad...sajna ??? >:(

:'(

[a csatolmány törölve]

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
« Reply #113 on: 2009 July 17, 19:40:28 pm »
Mindig 80 C°-os a hűtőfolyadék?  :-X

Amúgy nálam mindig kevesebbet mutat tankolás után, mint amennyit lehet majd vele menni.

Offline carra

• **
« Reply #114 on: 2009 July 17, 21:02:28 pm »
Skom!

Na mondok neked jobbat, klímával megyek az utolsó 2-300km-en de azért elmondom hogy ma 712km-nél eltűnt az utolsó vékony rubrika is a digi kijelzőmön ami annyit jelent hogy max 2,5l van a tankban :D

Úgyhogy egy cipőben járunk.. Főnököm meg elintézte annyival hogy nyomom neki.. Mondjuk kologám nejének egy 1,5 éves céges fiestája van 60ezerrel csak az VAN, rögtön mondta hogy de vaze az asszony tiltásig nyomja neki mer nemszeret területi képviselőként sokat bíbelődni azt 5nél többet még nem evett meg... :D

Offline Vadika

• A mester
  • Segített?: +49/-4
« Reply #115 on: 2009 July 18, 01:12:09 am »
az enyém meg 1,8 d de nem bírok 42lityiből 850 km alá menni ;) :)
Mindenkinek Fiestát :D 
Vagy Zum Zum   :D

- Ki az abszolút irigy?
- ???
- Aki azért nem kefél, hogy a másik ne élvezzen

skom

• Guest
« Reply #116 on: 2009 July 18, 07:24:59 am »
Mindig 80 C°-os a h?t?folyadék?  :-X

Amúgy nálam mindig kevesebbet mutat tankolás után, mint amennyit lehet majd vele menni.
nem is azzal van a fő gond mit mutat,hanem sajna tényleg kb.annyit is lehet vele menni...utolsó tankolásnál asszem 46km megtehetőt mutatott, és 614km-t mentem vele...ez elég karcsú.
a fő ok, hogy ez annyira idegesít, hogy a kocsi majd' 2 milláért vettem, 1 millió 300 szülői segítséggel, és azért dízelt, hogy ne egyen sokat...ennyi erővel jobban jártam volna, ha veszek egy benzinest, az is megállna ennyiből...és min.200-al kevesebbe került volna...

Offline carra

• **
« Reply #117 on: 2009 July 18, 18:11:22 pm »
Én az új Swiftemmel jártam így anno, mondom nekem nemkell nagystílű autó, legyen megbízható, fogyasszon benzinesek között keveset és ne hagyjon ott sehol. Ehhezképest csak az utolsó jött be egyébként halál sz*r volt, 7 alá szinte sose ment a fogyasztása, viszont nem húzott 3asban az autó az első 2-3 másodpercben akárhogy pörgetted fel 2esben, 1.5 év alatt a szalonautóból szervízjáró autó lett, vagy 15x voltam vele szervízben beleértve a kötelezőket is. Szóval sz*r amikor az ember hajlandó normális kompromisszumokat kötni csak 1-2 alap dologra vágyik az autóval kapcsolatban és pont azt nemtudja amiért megvetted drága pénzért. Ahogy néztem a teszteket egy Dacia nemtudommivel is jobban jártam volna mer renault beltere és clio motorja van és kb ugyanaz a kategória csak román... :D

Ehhezképest ez a fiesta is kopogósan kicsitsokatevősen 120e km-el 5 évesen stb még mindig istenes... Kipróbáltam 1-2 hete egy sx4-et hát körbecsókolgattam a fiestát mikor visszaülhettem .. :D

csigavadasz

• Guest
« Reply #118 on: 2009 July 18, 22:18:36 pm »
4,3-6,1 literig minden volt már :D
Hajtom tisztességgel, klímázok is, város is benne van eléggé, de így sem olyan vészes.
Skom próbáld ki a meghajtását, menjen az a fordulat 4000-ig, ha kell, na jó ne egyesben ;) de tényleg nyúzd meg kicsit!

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
« Reply #119 on: 2009 July 20, 08:21:07 am »
nem is azzal van a fő gond mit mutat,hanem sajna tényleg kb.annyit is lehet vele menni...utolsó tankolásnál asszem 46km megtehetőt mutatott, és 614km-t mentem vele...ez elég karcsú.

És hány litert tudtál rátankolni?