Author Topic: 1,4 Tdci Fogyasztás  (Read 81632 times)

Szalka

• Guest
Re: 1,4 Tdci Fogyasztás
« Reply #75 on: 2008 October 04, 15:09:52 pm »
Hali!

Nekem 5l mutat folyamatosan a fed.computer 100-120-as tempó köott! mondjuk az igaz, hogy még csak 1480km van benne, de szerintetek ez fog változni? ja és esetleg mit befolyásolhat az, hogy most Shelnél tankoltam és drágább gázolajat. én azt hittem, hogy kevesebbet fog valamennyivel fogyaztani? vagy ez ez nem így van a dieselnél?

üdv: Szalka

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
« Reply #76 on: 2008 October 04, 21:03:47 pm »
Ja a gázolajszűrőt 60-70ezer km-enként javasolt cserélni (nem 2 évente)

Akkor tévedtem.  :P

Én minden esetre inkább 2 évente cserél(tet)em.
Az  :-X sosem alszik     :D

skom

• Guest
« Reply #77 on: 2008 October 04, 23:28:55 pm »
az ún.Légtömegmérő jeladóról mit tudtok? állítólag ennek meghibásodása is okozhat túlfogyasztást. merre található ez a motortérben?

Offline donmilcsi

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +9/-3
  • GHIA
« Reply #78 on: 2008 October 05, 14:30:49 pm »
Hali!

Nekem 5l mutat folyamatosan a fed.computer 100-120-as tempó köott! mondjuk az igaz, hogy még csak 1480km van benne, de szerintetek ez fog változni? ja és esetleg mit befolyásolhat az, hogy most Shelnél tankoltam és drágább gázolajat. én azt hittem, hogy kevesebbet fog valamennyivel fogyaztani? vagy ez ez nem így van a dieselnél?

üdv: Szalka

A jobb minőségű üzemanyaggal csak az autód dinamikáját, élettartamát növeled, fogyasztani attól szerintem ugyanannyit fog
Vissza kettő, padló ;)

skom

• Guest
« Reply #79 on: 2008 October 08, 21:38:41 pm »
na, fejlemények...teletankolás megvolt, de nem tudom, mennyi km-t mentem, a számláló le lett nullázva véletlenül közben >:( szal nem tudom. de, mentem most teletanktól 100 km-t, irány a kút 4,74 liter ment bele...ez igen f...sza...(csak városban használva)a kijelző idióta, úgy tűnik...viszont van egy olyan gond, hogy a bal index visszajelző nem mindig működik, van mikor halványabb, van mikor jó, van mikor egyáltalán nem megy...szal nem jó. az lehet, hogy ez a km számlálóval hasonló lehet a gond, ezért ír marhaságokat? a szervízben azt mondták, gariban cserélik, de majd csak februárban telik le a három év, majd előtte kicseréltetek mindent, amit lehet...

skom

• Guest
« Reply #80 on: 2008 October 17, 08:21:38 am »
ismét nem bírtam ki, most 150 km után tankoltam-9,3 litert, 6,1-re jön ki...nem igazán értem, ugyanúgy használtam, mint előtte...tehát amit eddig mértem, ugyanolyan használat mellett: 5,3 majd 4,7 most 6,1...érdekes...ezután már az kétséges, hogy mennyit is eszik...lehet, hogy nem jól méri a kijelző a kilométert??? mert teljesen, mint említettem, nem működik jól a kijelző, az indexvisszajelző összevissza megy...lehet e ennek olyan "mellékhatása", hogy a kmmérő sem jó?

Offline Gyurgyo

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
« Reply #81 on: 2008 October 17, 09:01:34 am »
Azt nem tudom, hogy a mérőd jó vagy sem, de azt igen, hogy nekem azonos használat mellet még nem sikerült 5 liternél többet megetetnem vele. Vagyis egyszer igen amikor erős szembeszéllel 4 személlyel 140-150-nel mentem autópályán klímával. Akkor evett 5.8-at. De egyébként vegyes használatban 4,5-4,8. Ennél többet még nem evett. Ha a tiéd ennyire váltózóan eszik akkor ott valami gond van. Ez lehet a műszer baja is, de ezek nem hitelesített műszerek tehát én azért a helyedben nem alapoznék rájuk olyan nagyon.

skom

• Guest
« Reply #82 on: 2008 October 17, 09:06:40 am »
ez oké, de ha a megtett km-t nem jól méri, akkor mire alapozzak ??? ???

még garis, minél előbb kicseréltetem a kijelzőt...

skom

• Guest
« Reply #83 on: 2008 October 17, 09:31:51 am »
Egyébként egy autóalkatrészekkel foglalkozó oldalon rákérdeztem a SZAKÉRTŐ-nél, mi okozhat túlfogyasztást, az alábbi tippeket kaptam:

-Hideginditási dúsitás fennmaradása/computer vezérli motorhőfok alapján /Vákuumcsöveket, tömitetlenséget kell ellenőrizni.
-Nem üzemi hőfokon üzemeltetett motor,a termosztát cseréje segithet
-Megfelelő minőségű üzemanyag,gyakoribb üzemanyagszürő csere
-Légtömegmérő ellenőrzése,esetleges cseréje után computer resetelése

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
« Reply #84 on: 2008 October 17, 21:06:43 pm »
Szerintem ne legyél ennyire türelmetlen  :P

Menj többet a kocsival, mielőtt újra tankolsz.
A 100 és 150 km egy ilyen fogyasztású autónál még semmi viszonyításra nem ad alapot szerintem.

Amúgy tankolás és tankolás között is van(lehet) különbség.

Ha már úgyis tele a tankod, élvezd egy kicsit :notworthy: :3some:

skom

• Guest
« Reply #85 on: 2008 October 17, 22:44:43 pm »
igazad lehet, már kezdek egy kicsit begolyózni tőle ;D :P :P
de legalább van forgalom a fórumon ;)

Gergely1000

• Guest
« Reply #86 on: 2008 November 09, 23:14:18 pm »
Hello Bár nekem 1.6 tdci
90 nél    4,2
130-150 5,8
az áttlag kb 5
a klíma 0,5 l vág rá

Tehát a tiédnek qva sok a fogyasztása..

Offline stifi82

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
« Reply #87 on: 2008 November 20, 15:36:45 pm »
van 2 fiestánk is 1.4tdci és az izzitó gyertya visszajelzője még sohasem világított ez jó így vagy valami gond van vele?
ha lefutatom a led tesztet akkor világít de mikor izzani kéne elvileg inditáskor akor semi

KeFear

• Guest
« Reply #88 on: 2008 November 20, 17:46:52 pm »
Hello!
ne félj, nem is fogod sokat látni... én is összesen 3x láttam, de nem hiba!

Üdv
KeFear

PappSajt

• Guest
« Reply #89 on: 2009 January 08, 20:30:26 pm »
Nekem nyáron 4,5 körül fogyasztott klímával...
Most télen 4.8 körül van... téli gumival...
Igaz, hogy a téli gumival többet fogyaszt, vagy inkább a hideg motor miatt van?