Author Topic: 1,4 Tdci Fogyasztás  (Read 81613 times)

skom

• Guest
Re: 1,4 Tdci Fogyasztás
« Reply #45 on: 2008 September 16, 20:36:16 pm »
valószínűleg ez lesz, csak kicsit aggódok, hogy sokba fog esetleg kerülni...így is lenulláztam a családi kasszát a vétellel... :'(

skom

• Guest
« Reply #46 on: 2008 September 17, 13:47:00 pm »
na, tegnap este nem bírtam tovább, elmentem tankolni, 208 kmt mentek csurigtanktól idáig, és 11.35 litert sikerült beleerőltetnem tegnap...ez elosztva:5,4 l/100km, ami sztem sok, 90%ban klíma nélkül, egyedül, megkímélve mentem...de jobb, mint a 6 liter...a mutatóról meg annyit, hogy az első telitanknál 715 km-ert írt ki, most hogy ismét telitank van, csak 683 km-ert...a fene se érti, de kihajtok egy teli tankot aztán majd meglátjuk.

tomeeka

• Guest
« Reply #47 on: 2008 September 19, 21:09:02 pm »
Na hali all!
Megvolt a szervíz, 49e Ft-o fizettem! Autószerelő haver, aki
mellesleg autósboltban dolgozik, kb. 25e-ből oldotta volna meg,
dehát ő nem tud bepecsételni a szervízkönyvbe, meg nem is vállal
garanciális javításokat ingyen :)
Amúgy tök korrektek voltak, még az olajosdoboz bontását is végignéztem,
ott álltam a szaki mellett, kérdeztem, válaszolt, türelmes és segítőkész volt..
OFF: Meg akartam nézetni futóművet is, biztos ami biztos, meg be is akartam állítattni,
de az öreg lebeszélt, mondván nem lézeres az állítás, meg fele annyiért is meg tom
csináltatni x meg y helyen (megcsináltattam máshol, igaza is volt).
Összességében pozitívan csalódtam a márkaszervízben (nem írom le a nevét,
Szombathelyen csak ez az egy van), azt hittem, nagyobb lesz a lehúzás!
Jut eszembe: pollenszűrőt is cseréltek, mondja az öreg szaki, hogy ami benne volt,
az biz' nem gyári pollenszűrő, hanem valami sz*r. Nézem az előző szervízek számláit,
be is volt karcolva, hogy pollenszűrő, 14e Ft (!!).. Öreg mondja, hogy a gyári itt náluk
5700 Ft! Tehát az előző tulajt kissé megpumpálták a sátoraljaújhelyi szakszervízben..
Ezután töviről hegyére átnézettem a kocsit, hogy nincs-e valami ilyen jellegű spórolós
gebasz, de nem találtak semmit! Szóval szakszervíz és "szakszervíz" között is ekkora
lehet a különbség!!!
ON: A km-kijelzős témához meg annyit, hogy nekem is 87x-et jelez ki, de 1szer volt 89x is.
De ez elég vezetési stílus függő is, mert ha nyomom városban, apad
mint barom, majd elindulok országúton, megállok, megint elindulok, és több
a megtehető km, mint volt..
De ezek az adatok szerintem nem mérvadók, csak tájékoztató jellegűek..
Anyámék Mégane Scenicjében a board comp. rendszeresen fél littyóval
summant lefelé a valós átlagfogyasztáshoz képest.
Az a tuti, amit tankolásnál mérsz megtett km-ek és üzemanyag mennyisége alapján!

Bocs, ha hosszú voltam..

Üdv all! .)

skom

• Guest
« Reply #48 on: 2008 September 20, 15:01:23 pm »
oké, vezetési stílustól is függ, hogy mennyit eszik. DE! nekem az első teletankoláskor közel sem volt a 8**hoz, mert 715öt írt ki, 200 km megtétele után megint tele, 683-at írt ki...most 100 körüli kmt mentem vele és 550 körüli értéket mutat...márpedig tényleg minden pillanatban odafigyelve vezettem, hogy tudjam, milyen stílushoz mennyi fogyasztás párosul, most az óvatossal kezdtem...ezért sokallom, meg idegesít ez a hülye mutató...

egyébként meg tudja vki mondani, hogy ha többet fogyaszt, milyen okai lehetnek(persze a vezetési stílus változatlansága mellett)? mi az amit esetleg cserélni kell, hogy javuljon, és az mennyibe kerülhet?

Minden jót és szép napot! ::)

skom

• Guest
« Reply #49 on: 2008 September 22, 16:30:25 pm »
HELP!!!!!!!!

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
« Reply #50 on: 2008 September 22, 20:21:36 pm »
Hát én csak annyit mondhatok, amit eddig hallottam, de ezeket szerintem mind ismered:
-guminyomás beállítása
-levegőszűrő csere
-olajcsere

-esetleg kézifék kiengedése  ::)

skom

• Guest
« Reply #51 on: 2008 September 22, 22:08:01 pm »
oké, ezeket is ki is fogom hamarosan "próbálni", amint megkapom a köv.fizut...mert gondolom nem olcsó mulatság...jó a kézifék kiengedés ingyen van ;D
csak azt nem tudom, mikor vigyem...most vettem a kocsit, 52 ezer kilométerrel, jövő februárban lesz 3 éves. ha minden igaz 60000nél kellene vinni megint szervízre, gondolom akkor olajcsere,meg szűrőcserék...de kb.csak jövő nyáron lesz meg a 60e...most akkor 3 éves kora előtt vigyem februárban, vagy csak 60000nél nyáron? persze most meg el kéne vinni a szűrőt kicserélni, hátha azért "zabál"...kicsit újak még ezek a dolgok nekem, az előző autóm egy most 22 éves peugeot 205 volt...azt megbütyköltük faterral a garázsban ::)

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
« Reply #52 on: 2008 September 23, 07:13:25 am »
Szerintem levegőszűrőt te is tudsz cserélni.

A 60000 km vs. 3év párharcot pedig a 3 év nyeri.

skom

• Guest
« Reply #53 on: 2008 September 23, 08:15:51 am »
én is gondoltam rá, nem lehet túl nehéz kicserélni....

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
« Reply #54 on: 2008 September 23, 08:26:35 am »
Az olajcserénél nem muszáj megvárni a 3 évet. Mivel már valószínűleg nem garanciális (miért csak 2 év a gyári?) bárhová viheted. 6-8 eFt a gyári olajból 5 liter.

Gabez

• Guest
« Reply #55 on: 2008 September 23, 11:25:09 am »
Az olajcserénél nem muszáj megvárni a 3 évet. Mivel már valószínűleg nem garanciális (miért csak 2 év a gyári?) bárhová viheted. 6-8 eFt a gyári olajból 5 liter.

uhh, nekem 1 liter annyi :o

skom

• Guest
« Reply #56 on: 2008 September 23, 13:50:55 pm »
nem három évig garanciális?

Offline donmilcsi

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +9/-3
  • GHIA
« Reply #57 on: 2008 September 23, 15:15:16 pm »
Az egyémre 3 év gari van, de ez valami akció keretein belül zajlott, szóval az alapgari az általában 2 év
Vissza kettő, padló ;)

skom

• Guest
« Reply #58 on: 2008 September 23, 21:59:02 pm »
Az egyémre 3 év gari van, de ez valami akció keretein belül zajlott, szóval az alapgari az általában 2 év
akkor sztem egy akcióban voltunk ;D mert nekem is három évről van egy papirosom...

Offline donmilcsi

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +9/-3
  • GHIA
« Reply #59 on: 2008 September 24, 13:54:46 pm »
az lehetséges mert nekem is hamarosan 3 éves lesz :D
Vissza kettő, padló ;)