Annamari: próbáld ki a "jobban nyomom" verzót és írd meg mit tapasztaltál.Nejem ez az első diesel autóm mígy nem vagyok túl profi a dologban.
A fogyasztással kapcsolatban az elmondható, hogy a teljesítményhez üzemanyag kell
Ha lájtosan vezetek nekem is lemegy vegyesben 4,5 alá. De akkor nem vagyok egy rakéta. Ha jobban tolom neki akkor 5 liter vegyesben. Az alaptétel, hogy egy takarékos 1.4-es diesel autótól nem szabad olyan teljesítményt várni mint pl. az ST-től. Nyomában nem lesz.De elvétve jársz a kis dieselel tankolni. Ő meg ebben jó.Olyan nem nagyon van, hogy valami keveset eszik és megy mint az állat
Legalábbis nem ebben a kategóriában.Én elégedett vagyok a teljesítményével.Városban ideális és most jártam meg vele két nap alatt 1200 km-t.Teljesen normálisan mentem vele a forgalom ritmusában.Persze autópályán legyalázott jónéhány autó, de nem érdekel.130-at vígan vitte
Nekem elég.
A Focus sztorihoz meg annyit, hogy egy Fiesta ST-t egy Focus ST-hez kell hasonlítani
Az ellenvél neki, de egy diesel nem hiszem. Nem egy használatra készültek.Volt egy 1,6-os 122 lovas astrám ezelőtt.160-nál még dinamikusan gyorsult. Másodikban ment 110-et
De többet is evett amelett, hogy tényleg nem nagyon volt ellenfele. Igaz én ott még a gázt nyomtam ahol más a féket. Nem is értem hogyan élehetek még...? A fiestát azért vettem dieselben mert sokat akarok menni vele és a magas árak miatt nem mindegy mennyiből.Szerintem egy ilyan autó ideális választás a forgalmi viszonyok és a bírságok mellett. De ezt én gondolom és elfogadom ha más nem ért vele egyet.