Author Topic: 1,4 Tdci Fogyasztás  (Read 81616 times)

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
Re: 1,4 Tdci Fogyasztás
« Reply #90 on: 2009 January 08, 20:35:19 pm »
a téli guminak köze nincs hozzá. az a hideg miatt van hogy többet eszik.
ha a nyári és téli gumit azonos hőmérsékleti viszonyok között teszteled, minimális különbséget érezhetsz, de az gyakorlatilag olyan minimális hogy elhanyagolható szinte észre sem vehető.

PappSajt

• Guest
« Reply #91 on: 2009 January 08, 22:02:02 pm »
Pedig amikor indulok, akkor olyan érzésem van, hogy alapjáraton 1esben nehezebben indulok el... 2esben alapjáraton pedig alig megy rángatás/erőlködés nélkül... Ezeket érezhetően a kerékcsere óta tapasztalom...
Lehet csak a gumi mintája miatt ilyen különbség?

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #92 on: 2009 January 09, 04:01:32 am »
namármost téligumi: lényege hidegben jobban tapad mint a nyári. más a keveréke puhább. tehát télen hidegbe tapad (nyári nem tapad, az csak keményedik), nyáron meg nyúlik, túlságosan is tapad, és kopik mint állat..., nyárinak ekkor jó. Tapasztalat nyáron jóval nagyobb tapadásom volt mikor téli volt fenn az autón, de a fogyim 2dl-el megnőtt. de ez 40 fokos nyári melegbe. az hogy alapjáraton nehezebben indul el az igazán nem lehet kerékfüggő. a nyomaték meg minden ugyanaz. ha nagyobb a kerékátmérője mint a nyárinak akkor persze lehet ilyen, de az nem a téli-nyári kerék kérdése, hanem hogy nagyobb-e. ill lehet még a gumi szélessége is , hogy mekkora felületen adja át az útnak az adott nyomatékot stb., de inkább az első a számottevő.

Offline scampi

• Az öreg róka
  • Segített?: +14/-7
« Reply #93 on: 2009 January 09, 08:10:41 am »
Nekem nyáron 4,5 körül fogyasztott klímával...
Most télen 4.8 körül van... téli gumival...
Igaz, hogy a téli gumival többet fogyaszt, vagy inkább a hideg motor miatt van?

Részben mindkettő bár az a 0,3L :)!! az lehet , hogy egyszer véletlenül a fék helyett a gázra léptél :D

tomeeka

• Guest
« Reply #94 on: 2009 February 24, 11:35:48 am »
Lassan 20e km alapján a következő képpen alakult a fogyasztásom:

Kb. 3/4 rész kinnt (80km orszgút 160km pálya), negyed rész város pár km hidegen.

- városban sosem nyomom neki (mert hideg), ott 5,5/100km

- kinnt, ha nem sietek, és folyamatosan tudok menni (országút 110-130, pálya 130-140max),
nem kell sokat gyorsítanom stb., akkor 5l/100km

- kinnt, ha sietek, és országúton előzgetni, pályán gyorsítani-lassítani kell, pl. kamion miatt,
(országút 110-130, pálya 140-max. 160, az utóbbi csak ritkán) akkor 6-6,5l/100km

Simán lehet fél literes különbség, ha végig tudsz adott tempóval menni.
Amúgy pályán olyan 3200-as fordulat (140) után ugrik fel a fogyasztás 6 körülire
(ugrik, muhaha) még tartott tempónál is.

Megvétel után (nem új volt) országút, nyugis 90-110 (párom vezetett) 4l alatt..
Csakhát én nem így használom (elkésnék mindenhonnan :))

(Innentől kezdve csodálkozom az ilyen hsz-eken, hogy 5 tonna súllyal fel az Everestre hipersebességgel 4l..)

A tankolást mindíg egy kútnál végzem, mindíg csurig rakom a tankot
(ameddig nem látom a habzó naftát a töltőnyílásnál, majdnem kicsordul :))

Remélem volt, akit érdekelt..

Üdv  ;)

Mawrick

• Guest
« Reply #95 on: 2009 March 04, 08:34:53 am »
500km megtétele után 5l átlagfogyasztást mutat a computer, vegyes használat mellet. A szervíz tájékoztatása szerint ez kb. 1 literrel fog csökkeni bejáratás után (2-3000km). Ez természetesen függ attól kinek milyen nehéz a lába.
Anyosoméknak a 6éves 1.4TDCI fiestája 4-4.5l eszik, ez sztem tejesen rendbe van.

Offline carra

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
« Reply #96 on: 2009 March 23, 15:50:11 pm »
Sziasztok!

Új vagyok Fiesta téren, a cég bevásárolt egy 2005ös 1.4 TDCi fresh modellt 100,000 km-el amit nem érzek az autón mert nagyon jól megy, gond se nagyon van vele, viszont a fogyasztása talány számomra.
Eddig azt hittem hogy a tél vagy még nem szokott hozzá a "lábam", esetleg túlpörgetem vagy majd pályán hosszabb távon kevesebb (úgyis az számít nekem), de a hétvégi első Érd-Nyíregyháza szakaszon eléggé csalódtam a kicsikében ugyanis NEM megpakolt állapotban egy db barátnővel :) 5.9et evett a tütü. Nem hajtottam ki a belét, kényelmesen 130-140 körül mentem, visszafelé meg szinte végig 120-130 között, ehhez képest 640km-nél kigyulladt a lámpa úgy hogy 2 rovátka volt csak eltűnve mikor rámentem az m3-asra pénteken.
Kollegám feleségének egy eggyel újabb kiadás van de nem a legújabb ő lazán 8-900km-eket megy vele, na ezt nekem 700ra se sikerült megközelítenem. Eddig 5.9 5.5 6.5 (ez sz*r érdi mol olajjal.. no comment) 6.3 (szemközti mol kút :D) 5.9 6.0 volt a fogyasztás amit személyszerint téligumival városi közlekedéssel és téli hideggel se nagyon tudok elfogadni bár lehet kénytelen leszek.
Mindenesetre egy postot megér a dolog, hátha ti tudtok valamit mondani :)
Ha valaki esetleg tud okosat, hogy egy ilyen korú és ennyi km-es autóval mit érdemes csinálni/megnézetni ha kicsit sok a fogyasztása (azontúl hogy belelökni az első árokba) akkor azt megköszönném ha megosztaná.

skom

• Guest
« Reply #97 on: 2009 July 04, 21:41:15 pm »
Hello carra !

Nekem épp az Általad írt problémáim vannak a Fiestámmal, most volt 3 éves, 9 hónapja vettem, igazából egy-két izzócsere, meg hasonló apróságok voltak vele, semmi gond, viszont nekem is a fogyasztás....
Ha visszábblapozol, írogattam ezt-azt egy hónappal a vétel után, akkor azt javasolták sokan, hogy várjak még, tapasztaljam ki. Hát sajna, én is úgy vagyok vele, hogy télen 6,5 liter körül, nyáron 6 körül eszik városban, úgy, hogy egyedül járok vele többnyire, és nem taposom ki a belét...meg az is idegesít, hogy ha néha, nem túl gyakran, de pályán megyünk ide-oda, akkor sem vágom nagyon hannyatt magam a fogyasztástól...persze kevesebb, de még akkor is csak 5,5 és 6 között, pedig max.130 amíg nyomom, tovább nem...és még nekem sem sikerült 700nál többet mennem egy tankkal, inkább olyan 630-680 között városban, és akkor szoktam menni tankolni, mikor 30-40kmt jelez a műszer...szóval ez van...most elértem a 60ekm-t, kíváncsi leszek, hogy az ilyenkor ajánlott gázolajszűrőcsere változtat-e esetleg valamit, mert volt aki azt ajánlotta, hátha bejön..hát majd meglátjuk. Amúgy tényleg tuti minden, meg nem volt vele gond, csak idegesít egy kicsit, hogy ez előtt egy 1800-as 22 éves peugeot 205-öm volt(dízel) és az is megállt ennyiből simán...pedig ez újabb egy kicsit,modernebb motorral,400cm3-vel kevesebb...hát nem tudom...

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #98 on: 2009 July 04, 23:47:35 pm »
kis ccm sosem egyenlő az alacsony fogyasztással ;) meg azt se felejtsd el hogy ez az autó egy picikét nehezebb mint a 205, és még sorolhatnám az okokat :) fater 2.0 190D mergája is eljárt 6lityi gázolajból, annak mindegy volt hogy város vagy országút, akkor is 6 volt :D mikor sietni kellett haza és kiakasztottuk az óráját akkor evett többet 8 lityit... én a helyedben örülnék a 6 lityis fogyinak :) egy mai átlag autó ennél nem szokott kevesebbet enni. (vmiből kell erő hogy azt a bő 1.1-1.2 tonnát mozgásba hozza ;)

skom

• Guest
« Reply #99 on: 2009 July 05, 14:23:34 pm »
oké, én nem lennék elégedetlen, ha nem hallanám pl. itt is, meg még egy csomó helyen, hogy ugyanilyen fiestával hátszélben, a himalájára felfelé 4 személlyel klímával megáll 4,6 literben...faterom 206os kombija, szintén 1,4 dízel, súlyban kb egyforma, tankja is, 750-800 kmt elmegy...

Offline Vadika

• A mester
  • Segített?: +49/-4
« Reply #100 on: 2009 July 05, 14:41:33 pm »
Erre a fogyasztás dologra vannak legendák ;)
Hallottam én már olyat hogy 2,7 cdtdi merci városban 7 lityit fogyaszt na ez a legenda ;)
Apumnak (már sokan tudják illetve meséltem talikon) 1,9pdtdi passatja van ha én használom klimával tiptronikváltó autómata fokozatában hosszútávon 5,6-5,9 között fogyaszt de apunak vegyesben kb 7-7,5 litykó megy bele.
De hogy fiestás téma is bele kerüljön a kommentembe igaz nem 1,4Tdci ha nem síma 1,8 d-m van ezzel járok kb 4,5-5,5 között  de ha csak város lenne ez is megenne bőven többet ja és ez a mostani kocsikhoz képest könnyű ;)
Megint más téma de valamelyest idevágó! A totalcaron nem olyan nagyon rég olvastam egy összehasonlító tesztet igaz egyik sem ford de elárúl valamit ;) mazda 2 kontra citroen ax mindkettő kicsi kocsi mindkettő dizel volt köbcenti azonos az útvonal azonos a fogyasztás különbség petig megdöbbentő :-X
A mazda átlagja 6 lityi körül volt a citroené 2,99 /100km!!!!!
Ezzel csak azt akarom mondani hogy nem rossz az a fogyi amit a tiedé tud a jelenlegi klimás  kiskocsik között sőt ;)
Mindenkinek Fiestát :D 
Vagy Zum Zum   :D

- Ki az abszolút irigy?
- ???
- Aki azért nem kefél, hogy a másik ne élvezzen

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #101 on: 2009 July 05, 17:59:45 pm »
a kis AX jól is fogyaszt ezt tanusíthatom én is a 3.3-as fogyival amit én produkáltam vele :)

skom

• Guest
« Reply #102 on: 2009 July 05, 20:58:43 pm »
ez a 3,3-as fogyasztást én is produkálom, 50 km-en ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
jóvan megnyugszom, csak jó lenne, egy 700-720 km-t elmennem egy tankkal, de ha nem ,hát nem ;)
amúgy meg vagyok elégedve, semmi gond a tütüvel, kényelmes, és imádom ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline Vadika

• A mester
  • Segített?: +49/-4
« Reply #103 on: 2009 July 05, 21:04:39 pm »
ez a 3,3-as fogyasztást én is produkálom, 50 km-en ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
jóvan megnyugszom, csak jó lenne, egy 700-720 km-t elmennem egy tankkal, de ha nem ,hát nem ;)
amúgy meg vagyok elégedve, semmi gond a tütüvel, kényelmes, és imádom ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Ez a lényeg ;)
Mindenkinek Fiestát :D 
Vagy Zum Zum   :D

- Ki az abszolút irigy?
- ???
- Aki azért nem kefél, hogy a másik ne élvezzen

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #104 on: 2009 July 05, 21:47:07 pm »
így van ez a lényeg. :) nekem a régi 1.6-om 11 alatt nem kajált :D igaz az benyás volt :D mondjuk ma megint elgyengültem :D nagyon szemeztem egy 2.6-os 1991-es 190E-vel :D