Author Topic: Fiesta 1.4 TDCI klíma  (Read 13545 times)

PappSajt

• Guest
Fiesta 1.4 TDCI klíma
« on: 2008 June 20, 19:41:58 pm »
Sziasztok!
Most télen vettem az autót, de nyáron kiderült, hogy nem működött a klímám.
Elvittem szervízbe, ott találtak elektromos hibát, meg szivárgást, megjavították, feltöltötték...
Most jól működik... DE arra figyeltem fel, hogy az autó jobb elejéből kattogó hangot hallok menetközben bekapcsolt klíma mellett, s az autó teljesítménye is változik... mintha a klíma folyamatosan ki-be kapcsolna (az A/C lámpa folyamatosan világít, s a hűtés is egyenletesnek tűnik). Kb olyan fél percenként hallani ezt a kattanást, a teljesítményingadozás inkább csak kis sebességnél érezhető, pl dugóban. Nem tudom, hogy ez normális-e, vagy vmi gond van vele. Ez az első autóm, s sajnos nincsen semmilyen viszonyítási alapom, mint pl. egy másik klímás kocsi.

Ha vki tud kérem segítsen, mi lehet a probléma, vagy nyugtasson meg, hogy ez normális...

Köszi

Sada

• Guest
Re: Fiesta 1.4 TDCI klíma
« Reply #1 on: 2008 June 20, 20:07:19 pm »
Sziasztok!
Most télen vettem az autót, de nyáron kiderült, hogy nem működött a klímám.
Elvittem szervízbe, ott találtak elektromos hibát, meg szivárgást, megjavították, feltöltötték...
Most jól működik... DE arra figyeltem fel, hogy az autó jobb elejéből kattogó hangot hallok menetközben bekapcsolt klíma mellett, s az autó teljesítménye is változik... mintha a klíma folyamatosan ki-be kapcsolna (az A/C lámpa folyamatosan világít, s a hűtés is egyenletesnek tűnik). Kb olyan fél percenként hallani ezt a kattanást, a teljesítményingadozás inkább csak kis sebességnél érezhető, pl dugóban. Nem tudom, hogy ez normális-e, vagy vmi gond van vele. Ez az első autóm, s sajnos nincsen semmilyen viszonyítási alapom, mint pl. egy másik klímás kocsi.

Ha vki tud kérem segítsen, mi lehet a probléma, vagy nyugtasson meg, hogy ez normális...

Köszi
Hali!
A kattogás a klima ki-be kapcsolása ha nem automata klímád van.

PappSajt

• Guest
« Reply #2 on: 2008 June 20, 20:24:21 pm »
Igen, a klíma manuális...
Ez akkor normális, ne aggódjak, hogy vmi drága buli lesz belőle a végén?

norbert8210

• Guest
« Reply #3 on: 2008 June 20, 20:33:07 pm »
Szia nekem ugyanezek a tünetek és autómata klímám van.és a teljesítményem is néha mintha vissza fogná utána meg elengedné pedig 1,6moci van a kicsikébe engem nagyon zavar de hát ez van megbarátkozom vele szép lassan de ezektől függetlenül nincs hiba.Csak hát nekem is ez az első klímás kocsim szokatlan.

Gaben

• Guest
« Reply #4 on: 2008 June 20, 20:55:03 pm »
Nálam is kattog halkan pedig digit klíma ez is!A teljesítmény  változó nálam is járó klimánál!Olyan mintha húznék valamit,aztán hirtelen hátszél! :))))))1.4 16V

PappSajt

• Guest
« Reply #5 on: 2008 June 20, 21:01:03 pm »
Oké, akkor minden rendben... :)
Köszönöm a hozzászólásokat!
Továbbra sem tetszik a dolog, de már legalább nem aggódok miatta!

Offline Kuti

• Lacos
  • A mester
  • Segített?: +33/-4
« Reply #6 on: 2008 June 20, 21:21:32 pm »
Most hogy megnyugodtál én is hozzászólnék. Az enyém 1.4-es 2004-es és manuális klíma. Bekapcsolom (nagyritkán) és működik folyamatosan. Nem kapcsolgat ki- be. A teljesítményen is alig érződik valami, egyetlen hely a 73-ason hegynek fől volt érezhető a visszafogás.
Astra vagy Fiesta!?
ui.: Saját helyesírási hibáimért előre kérek elnézést! :D

Offline scampi

• Az öreg róka
  • Segített?: +14/-7
« Reply #7 on: 2008 June 20, 22:26:36 pm »
Most hogy megnyugodtál én is hozzászólnék. Az enyém 1.4-es 2004-es és manuális klíma. Bekapcsolom (nagyritkán) és működik folyamatosan. Nem kapcsolgat ki- be. A teljesítményen is alig érződik valami, egyetlen hely a 73-ason hegynek fől volt érezhető a visszafogás.

Lehet hogy kevés a gáz! Vagy a túlnyomást nem érzékeli a szonda bár ilyet még nem láttam :-)

A ki be kapcsolgatás attól van, hogy a kompresszor csak egy tol- ig nyomásértéken belül kapcsolhat be, azaz ha nagyon kevés a gáz vagy nincs, akkor be sem kapcsol, védve a kompresszort, ha meg túlnyomás van, - normális töltöttség esetén kb 10mp alatt felmegy a nyomás - akkor is lekapcsolja a kompresszort , hogy a cseppfolyós gáz el tudjon párologni a rendszeren belül. Azaz egy jó klímának ki be kell kapcsolgatnia! A műszerfalon nem látszik semmi csak a kattogó hang kb 10mp-ként a kompresszortól.

üdv

Amadeusboy

• Guest
« Reply #8 on: 2008 June 21, 06:37:46 am »
A teljesítmény csökkenése az autónak pedig teljesen normális jelenség...és most nem akarlak hülyének nézni,de írtad,hogy ez az első klímás autód,ezért elárulom,hogy a klíma használat pici fogyasztás növekedéssel is jár.

Gaben

• Guest
« Reply #9 on: 2008 June 21, 07:38:26 am »
Hát igen a hűs levegő áldozattal jár! :)
De ha nem tetszik még mindíg lelehet tekerni az ablakot! :))

Offline Kuti

• Lacos
  • A mester
« Reply #10 on: 2008 June 21, 11:26:15 am »
na most az ablak is jár üzemanyag fogyasztás növeléssel. Nyitott ablak szél be, megkapaszkodik, nagyobb légellenállás...
Astra vagy Fiesta!?
ui.: Saját helyesírási hibáimért előre kérek elnézést! :D

Offline scampi

• Az öreg róka
  • Segített?: +14/-7
« Reply #11 on: 2008 June 21, 12:29:46 pm »
na most az ablak is jár üzemanyag fogyasztás növeléssel. Nyitott ablak szél be, megkapaszkodik, nagyobb légellenállás...

Csavarjunk egyet rajta :) ha be sem indítod akkor is :) valamilyen szinten párolog, és veszít a minőségéből :)

sztrakk9

• Guest
« Reply #12 on: 2008 June 21, 14:01:23 pm »

bizonyított, h csak 50 km/h felett fogyaszt többet lehúzott ablaknál.

Amadeusboy

• Guest
« Reply #13 on: 2008 June 21, 14:44:41 pm »
és a kabriókkal mi a helyzet? :D

Offline Kuti

• Lacos
  • A mester
« Reply #14 on: 2008 June 21, 14:54:45 pm »
gondoltam ezt már nem kell részleteznem :D