Author Topic: nem akar menni segitsetek!!!!  (Read 8906 times)

szabi.84

• Guest
nem akar menni segitsetek!!!!
« on: 2008 June 11, 18:31:03 pm »
Sziasztok!! Az a problémám volna, hogy a vas egyszer csak gondolt egyet és elkezdett furcsán járni és nagyon döcögve menni!! Nem nagyon reagál a gázpedálra a tipus CM3-as!! Olyan érzésem van mintha nem menne az egyik henger!!!! Köszi

Offline scampi

• Az öreg róka
  • Segített?: +14/-7
Re: nem akar menni segitsetek!!!!
« Reply #1 on: 2008 June 11, 18:42:04 pm »
Húzogasd le a gyertyapipákat egyenként járó motornál. Amelyiknél nem tapasztalsz változást az a henger nem megy. De ha kiveszed a gyertyákat, azokon is látod ha gond van. Fekete olajos benzines gyertya = nem megy! csere - vagy gyújtókábel vagy rotor, vagy elosztó  de ezt majd a gyertyák után ellenőrizd ha egyértelmüleg gyújtás a probléma.

csak egy kérdés: nem lehet hogy egyszerűen beázott az esőben, vagy bepárásodott az elósztó és vagy a kábelek?

Üdv

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #2 on: 2008 June 11, 18:44:00 pm »
Húzogasd le a gyertyapipákat egyenként járó motornál. Amelyiknél nem tapasztalsz változást az a henger nem megy. De ha kiveszed a gyertyákat, azokon is látod ha gond van. Fekete olajos benzines gyertya = nem megy! csere - vagy gyújtókábel vagy rotor, vagy elosztó  de ezt majd a gyertyák után ellenőrizd ha egyértelmüleg gyújtás a probléma.

csak egy kérdés: nem lehet hogy egyszerűen beázott az esőben, vagy bepárásodott az elósztó és vagy a kábelek?

Üdv

ha a gyertya olajos az már rég rossz. ha csak benzines az nem gáz, akkor gyújtásprobléma, de ha már olajos, akkor célszerű ránézni a gyűrűkre is.

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #3 on: 2008 June 12, 14:35:09 pm »

Üdv
És vigyázz amikor lehúzod a pipákat, mert komolyan megrázhat az áram. A minimum az, hogy száraz ronggyal fogd meg a pipát.
És rakjad azonnal a motor fémrészéhez, mert, ha a szikra nem tud átugrani, akkor átégetheti a trafót (főleg, ha már amúgy is gyengélkedik).  :(
Mk6 1.3 benzin

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #4 on: 2008 June 22, 19:11:48 pm »
Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani nekem, a kocsim MK3 vagy MK4? 1996-os,novemberi, az újabbik szériából. Akkor volt a váltás a régi és az új típus között.

Köszönöm!
MK4

csillag17

• Guest
« Reply #5 on: 2008 June 23, 05:15:25 am »
Köszönöm,sUdYe!

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #6 on: 2010 March 31, 06:26:49 am »
nem találtam hova írjam...
tudom nem egy verseny autó... de azért menjen egy 1.4es létére...
a problémám... szörnyen lusta lett az autó 100ig éppen éppen megy 100tól lassan felmegy 130ig és 130-140nél megáll a tudomány mitől lehet ez?? Valami szörnyen lefolytja...DE mi? Nem szeretem a végsebességet csak előzénél jól jön ha kicsit 120ig megbír mozdúlni... 15ös kerék ennyire nem fogja le.. mert próba ként a 13ast felraktam és ugyan ez a probléma

Offline Roxin

• A mester
  • Segített?: +6/-1
« Reply #7 on: 2010 March 31, 07:51:15 am »
Ami most eszembe jut az a gyergya..légszűrő..v nézd át a fékeket..,nekem annó az 1.8 disel-emnek befogot és nem értettem h miért nem megy elég ha egy picit ráfog már olyan mintha 5-en ülnének benne!

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #8 on: 2010 March 31, 19:14:28 pm »
Benzinszűrő vagy üzemanyagpumpa is lehet.

Ha a fékre gyanakszol, tapintsd meg a tárcsákat, dobokat, hogy melegek-e.
Mk6 1.3 benzin

Offline bull84

• A mester
  • Segített?: +42/-0
« Reply #9 on: 2010 March 31, 19:46:50 pm »
nekem légtömegmérő volt a gond

nandi

• Guest
« Reply #10 on: 2010 March 31, 20:43:04 pm »
MK3 1.1i-n nekem a kipufogó középső dob volt eltömődve a benne lévő hangszigeteléstől, alig ment a kocsi 90 fölé, majd megőrültem.

Offline Balage84

• Ült már fiestában
  • Segített?: +3/-1
« Reply #11 on: 2010 April 01, 10:02:50 am »
Igen, osztom a véleményedet, ezt nagyon egyszerűen meg lehet állapítani, lehúzod az ablakot és meghallgatod a hangját.
Ha fordulaton erősen sziszegő hangot ad ki, akkor mehetsz a kipufogóshoz, nekem a hátsó ment tele, levette aztán azonnal jó lett.

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #12 on: 2010 April 01, 12:31:34 pm »
közép dobom nincsen :D 50-es rendszer van a katalizátortól hátra... hátúl meg egy pár hónapos Paragi van... katalizátorra gyanakszom...

/tegnap kicseréltem az olajat (1 éves olaj volt  ::) ::) ) és picit jobban megy... de mintha semmit se csináltam volna/