Szia!
Nekem már mindkét oldalon megtörtén a dolog, szóval azt hiszem jó helyen jársz
Ha a vezető oldalon jön a víz, akkor a kábelkötegnél keresd a hibát, ott ugyanis van egy gumi tömítő harang, ami hajlamos megrepedni és máris megvan a gond. Olyan szerencsés ugyanis a vízelvezetés, hogy pont erre folyik rá túlfolyás esetén a víz. Szóval első körben talán próbáld meg ezt megnézni a motorháztető alatt, úgy kb a kormánnyal szemben. Meg esetleg érdemes a lefolyóját kitisztítani, hátha csak el van tömődve néhány levéltől és ez okozza a gondot. Amúgy nekem egy tescos zacsi segített orvosolni a problémát
Ha a jobb oldalon, és klíma használat közben jelentkezik a gond, akkor pedig a kondenz víz elvezető csöve okozza a gondot. Ha eltömődik akkor szétteregeti az utas oldali lábtérnél a vizet. Ennek a tisztítása szerelőaknát igényel, és alulról szemlélve, kipufogó mellett van egy kis kivezető csöve a menetirány szerinti jobb oldalon. Tisztítása elég egyszerű, ámde elég kellemetlen feladat. Vegyél egy fecskendőt, töltsd meg valami bogároldóval, vagy akár az én általam használt domestosos vízzel és kétszer, háromszor fecskendezd fel ebbe a kis csőbe. Aztán persze érdemes valamit alá tenni, hogy lásd mennyi bogárka van benne.Amúgy én nagyon ügyesen próbáltam, de nem úsztam meg, hogy végig ne folyjon a kezemen... Amíg jön a bogár addig lehet mosószeres vízzel kezelgetni, aztán, ha nagyjából jónak tűnik, akkor jó alaposan sima vízzel öblögesd át, hogy később se marja szét a csövet a mosószer.
Remélem tudtam segíteni, szólj, ha van még kérdés!:)
Bantoomi