Author Topic: Csak én vagyok peches az izzokkal?  (Read 36035 times)

Offline dec14

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +1/-0
  • optimista
Re: Csak én vagyok peches az izzokkal?
« Reply #15 on: 2008 April 09, 19:07:05 pm »
Üdv!

Az én véleményem, hogy a töltést meg kell nézetni, mert biztosan túltöltés esete áll fenn. A feszültségsza-
bályzó néha szabotálja a munkát, és a teljes töltést ráengedi az akkura.
Viszont, ezek a mostani szuper izzók annyira kivannak "hegyezve", hogy minimális túlfeszültséget  sem bírnak
el. Nem a kátyú, nem a gyakori fékezés, hanem a minőség a hibás ezekért a gyakori cserékért.
Lehet érdemes lenne egy fesz. szabályzó cserét megejteni, lehet olcsóbb mint a sok csere.(ezt fentebb is olvastam)
AVE!
dec14

Offline PharaoM41

• Látott már fiestát
  • Segített?: +2/-0
« Reply #16 on: 2008 April 09, 19:09:46 pm »
Sziasztok!

Engem nagyon megdöbbent ez az izzós ügy! Kátyuföldén (Bp) elég sok új autót látok, melynek vagy ez vagy az a lámpája nem világít. Nem akarom elhinni, hogy ennyire szarul vannak megoldva, pedig elég fontos dologról van szó. Nekem 2006 február óta fut a szekér, nagy részben Pesten és eddig tökéletesen szuperál minden izzója. Gyanítom, hogy az izzók változó minősége lehet itt a gond.

Offline scampi

• Az öreg róka
  • Segített?: +14/-7
« Reply #17 on: 2008 April 09, 22:05:45 pm »
szeva.

nekem is mk7 van multkor mindkét első égett ki egyszerre.
elvitem töltés állításra azóta jó!

Töltésállítás??? Azt meg hogy csinálják? Ilyet utoljára a relés fesszabályzós ladámon csináltam :)) üdv

Amúgy egyetértek, a magas feszültség okozza a hibát, de azért a gyatra minőségü lámpák is lehetnek felelősek.
« Last Edit: 2008 April 09, 22:13:26 pm by scampi »

Amadeusboy

• Guest
« Reply #18 on: 2008 April 10, 13:38:27 pm »
Sziasztok!

Engem nagyon megdöbbent ez az izzós ügy! Kátyuföldén (Bp) elég sok új autót látok, melynek vagy ez vagy az a lámpája nem világít. Nem akarom elhinni, hogy ennyire szarul vannak megoldva, pedig elég fontos dologról van szó. Nekem 2006 február óta fut a szekér, nagy részben Pesten és eddig tökéletesen szuperál minden izzója. Gyanítom, hogy az izzók változó minősége lehet itt a gond.

Az egy dolog,hogy nem ég az egyik izzója,habár engem is idegesít. A sokkal rosszabb szerintem,ha égnek az első fényszórók és rosszul vannak beállítva...az egyiket alig látod,a másik a szemedet is kisüti.

Ahogy megfigyeltem mostanában divat lett a féklámpák ellenőrzésének is elhanyagolása...múltkor meglepődtem és majdnem csattantam egyet amikor előttem guruló Opel Corsa fékezett...csak éppen a féklámpái nem égtek. az volt a gyanús,hogy a pótféklámpa pislákol halványan... :) Amikor megelőztem(nem vagyok olyan hülye,hogy ilyen autó möggött egy centit is megtegyek) észrevettem(előlről látván a kocsit),hogy a világítás is fel van tekerve,de hátul abból se lehetett látni semmit pedig már szürkület volt...Tudom,hogy ez nem feltétlenül a sofőr hibája,hogy elektronikusan meghibásodik valami,de azért jobban odafigyelhetnének jobban...ÉLETVESZÉLYES!!!

sztrakk9

• Guest
« Reply #19 on: 2008 April 29, 17:45:30 pm »
szasztok.

a fűtés-hűtés ventilátor kapcsolónál mennyi égő lehet,mert nekem mintha csaka fele lenne kivilágítva.

Offline Kuti

• Lacos
  • A mester
  • Segített?: +33/-4
« Reply #20 on: 2008 April 29, 20:34:09 pm »
Sztark napra pontosan milyen idős a tiéd???
Merthogxy a gari lejárta után 1 héttel kontaktos lett az általad említett izzó, amúgy körönként 3 izzó van. ka a kapcsolót forgatom, vagy nagyon ráz az út kikapcsol a jobb-alsó izzó a körben :(
Astra vagy Fiesta!?
ui.: Saját helyesírási hibáimért előre kérek elnézést! :D

Offline scampi

• Az öreg róka
« Reply #21 on: 2008 April 29, 21:34:22 pm »
szasztok.

a fűtés-hűtés ventilátor kapcsolónál mennyi égő lehet,mert nekem mintha csaka fele lenne kivilágítva.

Nálam is csak a fele világít. Hamarosan csere led re :)

Offline Kuti

• Lacos
  • A mester
  • Segített?: +33/-4
« Reply #22 on: 2008 April 29, 22:10:08 pm »
én is ledezni fogok az tutti, csak nincs kedvem megbontani a műszerfalat!
Astra vagy Fiesta!?
ui.: Saját helyesírási hibáimért előre kérek elnézést! :D

Offline scampi

• Az öreg róka
« Reply #23 on: 2008 April 29, 22:14:06 pm »
én is ledezni fogok az tutti, csak nincs kedvem megbontani a műszerfalat!

A konzol eléggé egyszerü - körbe van csavarozva, és + 2 db a kapcsolók alatt - aztán a kesztyűtartó felöl ki kell akasztani a bowdent valamint a spirált, - egy lámpával ha tegergeted látod melyik mozog és egyértelmű :) - 15 perc ki - 15 perc be :) a múltkor a páromra várva kikaptam a belvárosban mert a magnóra akartam egy rca t rátenni.

A műszerfalat még nem szedtem ki. :)

Üdv

sztrakk9

• Guest
« Reply #24 on: 2008 May 01, 06:09:47 am »
2 éves de csak 1 világít jobb oldalt alul.

kaligabi

• Guest
« Reply #25 on: 2008 November 12, 23:17:45 pm »
Sziasztok!

2006-os fiestám van! kiégett az első lámpám! első blikre baromi bonyolultnak tűnt! tud valaki a kommmants@vipmail.hu mail címre egy rövid útmutatót küldeni az izócseréről! Nálam 6 hónapja van a kocsi!!!!
előre is köszi a segítséget!

Üdv:

Kaligabi

sztrakk9

• Guest
« Reply #26 on: 2008 November 12, 23:51:24 pm »
Jobb vagy bal???

Villam49

• Guest
« Reply #27 on: 2008 November 14, 19:43:35 pm »
Szerintem ez részlet kérdés...majd logikusan elgondolkozik rajta...
Én ma vettem osram cool blue izzókat...holnap csere... Egy széles,lapos fejű csavarhúzó vagy torx kell hozzá. Hűtőrácsot 2 felső patenttal kiszeded...3 csavart kikapod...csatlakozót kihúzod és már kész is...a többi logika kérdése...
« Last Edit: 2008 November 14, 19:57:09 pm by Villam49 »

sztrakk9

• Guest
« Reply #28 on: 2008 November 14, 22:50:37 pm »
izzó cseréhez mi köze a hűtőrácshoz. Nem lámpa cseréről van szó!
kiegyenlítő tartály félre jobb oldal kész.
A balhoz simán hozzá lehet férni.

Villam49

• Guest
« Reply #29 on: 2008 November 14, 23:04:41 pm »
Elnézést kérek,ha nincs köze hozzá. ezek szerint eddig mindenki rosszul csinálta,rosszul írta le és a kézi könyv se pontos... :notworthy: