Sziasztok!
A hibajelenség a következő: ha elérem a 95 km/h-t, hiába nyomom, nem akar tovább gyorsulni, és elkezd rángatni. Nem erősen, de az utas számára is érzékelhetően. Ha visszaveszem a gázt, hirtelen, megugrik, és megint megy rendesen, de csak 90-95-ig. Ha nem veszem le a gázt, hanem gyorsítanék tovább, nem engedi, hiába nyomom tövig, nem gyorsul, illetve egy idő után kivillan az összes lámpa (akksi, olaj), és leáll a motor. Utána azonban gond nélkül újraindul.
A városban semmi bajom vele, 90-ig tökéletes minden. Kérlek, segítsetek, mi lehet a probléma.
Elvittem egy Ford szervizbe, 40 ezer Ft-ot fizettem, ebben benne volt az összes gyertya cseréje, meg a gyertyakábel is. Kicserélték az olajbeöntő szelepet is, meg a szívócsonkon lévő gumicsövet. Azt mondták, egy vákumcső (gondolom ez a szívócsonkos) ki volt szakadva, és ez okozhatta a leállást.Elvileg csináltak motordiagnosztikát, és nem találtak semmi más hibát.
Szerintetek mi lehet a gond? A lambdaszondát nemrég cseréltük, áprilisban voltam műszakin.
Kérlek, segítsetek, mert sajna már a szakszervizben sem tudok megbízni.
KÖSZÖNÖM AZ ÖTLETEKET ELŐRE IS!!