Author Topic: Optikai Tuning  (Read 90419 times)

Offline Rebel

• Látott már fiestát
  • Segített?: +2/-0
Re: Optikai Tuning
« Reply #45 on: 2008 October 25, 23:54:39 pm »
Ügyes vagy fiam ülj le egyes csak gratulálni tudok eme eszmefuttatásodhoz ami azt mutatja mennyire nem értesz az autókhoz csak fitogtatni akarod a nemtudásodat!!A tíz ezer forintos dob csak recseg de hangja nincs bár ez típusfüggő.By :Mano
itthon a tuningelem kínálat elég gyér. és nagy marge-al dolgoznak a cégek is... sajnos...

ültetés: stabilabb lesz tőle az autó. Kanyarban érezhető. főleg ha mellé toronymerevítő is bekerül. sportkipuff, amit látsz univerzálisat, felejtsd el. irány kipufogós, és csináltass komplett rendszert. A 40ezres dob ugyanúgy el tud rohadni mint a 10ezres ott gyártott dob ;)

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #46 on: 2008 October 26, 08:15:08 am »
hát nem tudom, nem kötözködni akarok de magadnak is ellentmondasz 1 hsz-en belül. Amit helyben legyártanak neked 10e-ért az ugyanolyan jó, és mint amit megveszel a boltba 40e Ft-ért... ami jobb esetben ugyanúgy 10e Ft-ért készült csak a hasonlóan nem mögé látó autótulajokat mint Te, így az árral meg tudják vezetni. Nem az olcsót a minőséget reklámozom ami nem feltétlen a drágább. Erős marketing fogás az ár, mivel sok majom úgy gondolkozik: a drágább biztos jobb. Én ennek csak örülök ebből él meg nagyon sok ember, és én is ebbe a szakmába tanulok.

Megjegyezném amúgy hogy egy autónak nem attól lesz igazán szép hangja hogy ilyen szuper meg olyan szuper, nagyátmérőjű DRÁGA tuningkipuffogó van rajta, hanem mert olyan sportmotor van az elejébe aminek sportrendszer nélkül is szép hangja van, magyarul "szarból" nem lehet várat építeni mondást tudnám erre idézni. Ne értse félre senki sem, nem lehurrogom ezzel bárki autóját, minden fiesta jó kis gép nagyon, legyen akár xr2 vagy 1.8D, vagy 1.1, tökmind1. Csak arra próbálok rávilágítani, hogy nem mind1 hogy mi a kiinduló alap amikor egy hangot vizsgálunk. 1 1.8D vagy egy 1.1 soha nem fog olyan szépen szólni mint egy RS1800i, vagy egy RS2000, vagy hogy továbbmenjünk akár egy nagyköbcentis BMW. Nekem abból hasznom nincs hogy itt osztom az észt. Csupán a segítőkészség szól belőlem.
Hozzáteszem, mikor dolgoztam műhelybe gyártottam már én is kipuffdobot, se nem nehéz, de hogy szépen szóljon nem is könnyű. Igaz az rallyautóra ment ott meg nem kellett túl sok hagtompítás.

Még egy dolgot engedj meg Rebel hogy megjegyezzek! Sértegetésedet megtisztelésnek veszem, és köszönöm hogy vetted a fáradtságot hogy elolvastad a hsz-em, még ha nem is ért át hozzád teljes egészében a mondanivalója. 5 éves korom óta foglalkozom autókkal, aktívan a saját autóimat mostmár 5 éve javítgatom, építgetem.(azóta van saját...), lehet nem én vagyok a legtapasztaltabb ebben a klubban, meg nem nekem van a legtöbb pénzem, de én tanulóként csórón jobb autót építek mint az aki gondolkodás nélkül a drágább cuccot veszi meg. Nem ismerlek szal rólad nem állítok semmit. Ha magadra ismertél az a véletlen műve, ha nem akkor örülünk. Részemről lezárva, kiadtam magamból az ideget.
« Last Edit: 2008 October 28, 22:09:19 pm by viktorwrz »

Max007

• Guest
« Reply #47 on: 2008 October 26, 10:52:13 am »
naaa... azért ne essetek egymásnak egyből, nyomás a sarokba! :)

Inkább nézzétek meg ezt: http://www.youtube.com/watch?v=rFQKIYHLR0w
V8-as fiesta :)

Offline Rebel

• Látott már fiestát
  • Segített?: +2/-0
« Reply #48 on: 2008 October 26, 18:06:20 pm »
Mielött lehurrogsz nézd meg a szerzőt.
Bár igaz hogy az én regemmel történt a hozzászólás, de vajon ki a szerző?
De viszont a helyben gyártott tizezressel nem értek eggyet énsem.
És szerintem nem én tartozom a nem mögé látó autotulajok közé.

hát nem tudom, nem kötözködni akarok de magadnak is ellentmondasz 1 hsz-en belül. Amit helyben legyártanak neked 10e-ért az ugyanolyan jó, és mint amit megveszel a boltba 40e Ft-ért... ami jobb esetben ugyanúgy 10e Ft-ért készült csak a hasonlóan nem mögé látó autótulajokat mint Te, így az árral meg tudják vezetni. Nem az olcsót a minőséget reklámozom ami nem feltétlen a drágább. Erős marketing fogás az ár, mivel sok majom úgy gondolkozik: a drágább biztos jobb. Én ennek csak örülök ebből él meg nagyon sok ember, és én is ebbe a szakmába tanulok.

Megjegyezném amúgy hogy egy autónak nem attól lesz igazán szép hangja hogy ilyen szuper meg olyan szuper, nagyátmérőjű DRÁGA tuningkipuffogó van rajta, hanem mert olyan sportmotor van az elejébe aminek sportrendszer nélkül is szép hangja van, magyarul "szarból" nem lehet várat építeni mondást tudnám erre idézni. Ne értse félre senki sem, nem lehurrogom ezzel bárki autóját, minden fiesta jó kis gép nagyon, legyen akár xr2 vagy 1.8D, vagy 1.1, tökmind1. Csak arra próbálok rávilágítani, hogy nem mind1 hogy mi a kiinduló alap amikor egy hangot vizsgálunk. 1 1.8D vagy egy 1.1 soha nem fog olyan szépen szólni mint egy RS1800i, vagy egy RS2000, vagy hogy továbbmenjünk akár egy nagyköbcentis BMW. Nekem abból hasznom nincs hogy itt osztom az észt. Csupán a segítőkészség szól belőlem.
Hozzáteszem, mikor dolgoztam műhelybe gyártottam már én is kipuffdobot, se nem nehéz, de hogy szépen szóljon nem is könnyű. Igaz az rallyautóra ment ott meg nem kellett túl sok hagtompítás.

Még egy dolgot engedj meg Rebel hogy megjegyezzek! Sértegetésedet megtisztelésnek veszem, és köszönöm hogy vetted a fáradtságot hogy elolvastad a hsz-em, még ha nem is ért át hozzád teljes egészében a mondanivalója. 5 éves korom óta foglalkozom autókkal, aktívan a saját autóimat mostmár 5 éve javítgatom, építgetem.(azóta van saját...), lehet nem én vagyok a legtapasztaltabb ebben a klubban, meg nem nekem van a legtöbb pénzem, de én tanulóként csórón jobb autót építek mint az aki gondolkodás nélkül a drágább cuccot veszi meg. Nem ismerlek szal rólad nem állítok semmit. Ha magadra ismertél az a véletlen műve, ha nem akkor örülünk. Részemről lezárva, kiadtam magamból az ideget.

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #49 on: 2008 October 26, 19:38:06 pm »
sorry azt a végén nem vettem észre. A reged használata zavart meg.
Téged, sem a hsz szerzőjét nem ismerem, ezért is írtam úgy hogy kinek inge, kinek nem inge. Nem tudlak megítélni ismeretlenül. A hozzászólásom lehet hogy kicsit dúrvára sikerült, de az előzménye kiverte kicsit a biztit nálam. ;) ennyi magyarázat úgy érzem még kellett. :)

Offline PeeT

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
« Reply #50 on: 2008 October 26, 20:18:03 pm »
Mivel úgy gondolom van tapasztalatom kipufogó és kipufogó között megosztanám veletek. A gyári is tud jó rendszer lenni ha megfelelő motorral van meghajtva. Legjobb példa rá a mostani autóm. Jelenleg még teljesen gyári de már igy hallhatóan mélyebb mint az elején, és van hogy szépen durrog is. Persze nem olyan brutális mint az előző verdám rendszere, de mégegyszer lehet én sem csináltatnék olyat. Jelenleg ami tervbe van véve az egy szimpla hátsó dob a jelenlegi kisautóra minimális hanggal, mivel a mostani vas motorhangjától egyszerüen el vagyok ájulva :D Ezen felül kihajitom a katalizátort, és kap egy sportbetétszürőt. Na majd ezek után teszek ide fel videót az autó hangjáról előtte utána részekben. Ja és ÉN tudom hol fogom csináltatni... Van egy olyan ember akinek a munkáját elismerem, mivel az előző autóm rendszerét is Ő csinálta és a környezetemben nem egy referencia munkája van.  ;)
Ez az ember pedig Karkus Tamás!  :notworthy:

Offline sdavid

• A mester
  • Segített?: +60/-23
« Reply #51 on: 2008 October 26, 20:23:00 pm »
Ha már sportbetétszűrőnél tartunk. Melyiket ajánljátok és kb. milyen áron lehet hozzájutni?

Offline PeeT

• **
« Reply #52 on: 2008 October 26, 20:32:19 pm »
Én a K&N-t választottam az előző autómba is és teljesen meg voltam vele elégedve.
Namost hogy itthon milyen árban van azt passzolom, de kintröl csak a betétszűrőt 16 ezer körül lehet beszerezni. Sztem nekem ilyen lesz. Van a komplett K&N 57i kit ami direktszűrő beépítőcsővel rögzítőkkel kompletten olyan 35-39 között lehet.

Offline sdavid

• A mester
« Reply #53 on: 2008 October 26, 20:33:43 pm »
Én nem direkt szűrőre hanem betétszűrőre gondoltam. Ez is megérne egy külön topicot, hogy melyiket érdemes.

Offline PeeT

• **
« Reply #54 on: 2008 October 26, 20:52:25 pm »
Írtam azt is feljebb. 16 körül itthon van a K&N sportbetétszűrő.
« Last Edit: 2008 October 28, 22:11:03 pm by viktorwrz »

Offline sdavid

• A mester
« Reply #55 on: 2008 October 26, 20:58:25 pm »
ja ok, sorry
« Last Edit: 2008 October 28, 22:11:18 pm by viktorwrz »

Max007

• Guest
« Reply #56 on: 2009 January 23, 23:17:43 pm »
Sziasztok.

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy tavaly vásárolt (2008-as) MK6-os fiestám (vagy mk7, franc se tudja már követni ezeket a dolgokat), viszont nagyon nem vagyok megbarátkozva a lámpájával (kis buborékos, nem tetszik, olyan mint egy nissan micra)
Keresnék valami tuninglámpát hozzá, de csak Angliában találtam Morette lámpát, viszont az meg 300 font (a ft mai drasztikus esésével félő mégtöbb lett)
Idehaza minden tuninglámpa, legyen az angeleye, halogénes, vagy másféle, csak a 2002-2007-es verziókra van. (az meg ugyebár pont a ránfelvarrás előtti verzió és félő hogy a sárvédő miatt nem passzolna)
Tud valaki olyan helyet/oldalt ahol idehaza tudnék valami jófajta első fényszórót szerválni?
A válaszokat előre is köszönöm.
« Last Edit: 2009 January 23, 23:24:40 pm by Max007 »

BlackStar

• Guest
« Reply #57 on: 2009 January 23, 23:30:27 pm »
Sziasztok.

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy tavaly vásárolt (2008-as) MK6-os fiestám (vagy mk7, franc se tudja már követni ezeket a dolgokat), viszont nagyon nem vagyok megbarátkozva a lámpájával (kis buborékos, nem tetszik, olyan mint egy nissan micra)
Keresnék valami tuninglámpát hozzá, de csak Angliában találtam Morette lámpát, viszont az meg 300 font (a ft mai drasztikus esésével félő mégtöbb lett)
Idehaza minden tuninglámpa, legyen az angeleye, halogénes, vagy másféle, csak a 2002-2007-es verziókra van. (az meg ugyebár pont a ránfelvarrás előtti verzió és félő hogy a sárvédő miatt nem passzolna)
Tud valaki olyan helyet/oldalt ahol idehaza tudnék valami jófajta első fényszórót szerválni?

Ha minden igaz az mk6-mk7 lámpák kompatibilisek,tehát nem kell aggódnod,hogy nem megy bele az egyik lámpa a másik helyére,de ebben kobold79 nickű emberke tud majd neked igazán segíteni. Tehát tudtommal teljesen mindegy a gyártási év...a lámpának jó kell lennie.

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #58 on: 2009 January 23, 23:32:29 pm »
Sziasztok.

ha buborékos akkor az MK VII. amúgy meg erre van már topic asszhem nézz körül a fórumon. le van írva. a tuning lámpák meg jók lesznek neked a 2007-ig jók az a tiedhez való.

Offline sdavid

• A mester
« Reply #59 on: 2009 January 23, 23:38:10 pm »
1. Az MK6-7 első lámpája kompatibilis
2. Azért írják úgy, hogy 2007-ig, mert a 2008-as már ugye az új MK8-asnak a típusához van igazítva.