Author Topic: Minden ami tuning  (Read 111003 times)

Offline scampi

• Az öreg róka
  • Segített?: +14/-7
Re: Minden ami tuning
« Reply #45 on: 2008 April 11, 10:49:39 am »
>>>ralis illatosító +10% teljesitménynövekedés, kb. mint a sport kábeled.
>az 50-es rendszeredröl meg csak annyit, hogy pl. ha egy 2cm átmérőjü csapon ömlik a viz és a csap végére 10 cm átméröjü csövet heggesztesz mennyivel fog több viz kerülni a kannádba ugyanannyi idő alatt? A válasz ismert ugye? A kipuffal ugyanez a helyzet annyi külömbséggel hogy (fizikából tanultuk hogy a hideg gáz nehezebb) a meleg gáz nem tud olyan intenzitással távozni a csőböl tehát van ideje lehülni, és a nehéz hideg gázt a motorod erőböl fogja kitolni a teljesitmény rovására. Namármost ami változást éreztél az a füled által hallott sportosabb hang de az nem lóerö többlet, hanem decibel.  Röviden ennyi.

Köszönöm az enyhe lehülyézést!  :notworthy:

A tényen nem változtat, hogy Én éreztem az autómon a változást... és nem a decibel volt.
A másik, hogy nem írtam, hogy a sportkábelem csinált 10%-ot. Azt írtam, hogy a spirex, a sportkábel, a gyertyákkal és a direktszűrővel együtt, változást hozott... (mégegyszer írom: NEKEM)
Én még megcsinálom a 4-2-1-es leömlőt, a katalizátort és a chipet, aztán hagyom az egész motortuningot a **csába.
1.25-ös vacakból nem tudok 200Le-t kihozni sose... akármennyire is szeretnék.
Viktornak van igaza! Mustangot, vagy vmi nagyobb, 530Le-s autót kell venni és meg van oldva a dolog...

(Egyébként a gyári rendszer 45-ös... ez meg 50-es... na és? Ez aztán egyáltalán nem drasztikus. :D)

Védelmedre kelek :):

Szerintem az egész tuning már ha nevezhetjük így a fiesta 1.25 alapot arról szól hogy amikor valamit beleteszel az az adrenalin szintedet növeli ezáltal elégedett leszel magaddal - mert megoldottad - a verdával, mert a tied :)

Nagyon jó placebó mert behelyettesít néhány - tíz száz :) - milliót ott már van tuning meg mérnöki munka!

Én azt mondom gyorsuljon az autód akár az illatosítótól - nálam a vanilia jön be :) - ha neked ez jól esik és örömödet leled benne.
Amúgy addig jó amíg ettől gyorsul, és akkor van baj ha a millióktól már nem :))))

Üdv

ZEED1979

• Guest
« Reply #46 on: 2008 April 17, 10:49:51 am »
Sziasztok!

Mennyibe kerül mostanság egy ültetés?Mivel jár,mit cserélnek a kocsin ha kell valamit cserélni?
Kb.- 2-2,5 cm szeretném lentebb tenni a kocsit.

Offline RoliST

• Ült már fiestában
  • Segített?: +5/-2
« Reply #47 on: 2008 April 17, 12:37:57 pm »
A gyári ültető szett (4db Eibach rugó) 33000Ft. Ez 3cm-t ültet és nem kell mást cserélni hozzá. Bármelyik szalonba meg tudod rendelni.

Offline donmilcsi

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +9/-3
  • GHIA
« Reply #48 on: 2008 April 20, 18:01:03 pm »
Csao!

Nem tud valaki olcsón féknyeregfestéket?
Ja meg hogy szerintetek melyik éri meg jobban? A spray, ami fele annyiba kerül mint a szett, (persze előtt gondosan letakarítanám a dobot meg a nyerget), vagy a szett, amiben van takarítócucc meg ecset meg edzőanyag, meg a festék.

Előre is kösz
Vissza kettő, padló ;)

sztrakk9

• Guest
« Reply #49 on: 2008 April 20, 18:15:43 pm »
szeva.
én vettem metál srayt meg hozzá tartozó lakkot.
jól lekeféled hígítóval lemosod,3réteg festék,3rétg lakk és kész.
2 évet kibír.
kb 2800ft a kettő,és több alkalomra is elég!! ;D

Offline donmilcsi

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +9/-3
  • GHIA
« Reply #50 on: 2008 April 20, 18:32:25 pm »
Akkor sima metálsprayt vettél? Nem gáz hogy az nem hőálló? Bár gondolom azért bírja 2 évig.
És ebből gondolom van mindenféle színben.
Vissza kettő, padló ;)

sztrakk9

• Guest
« Reply #51 on: 2008 April 20, 18:41:29 pm »
ja, én auchanba vettem,de a haverom meg kevertetett ki színt/autó szín/ az is sima festék/nem hőálló/
+lakk 3500-be került.és berakták neki spraybe.

Offline Kuti

• Lacos
  • A mester
  • Segített?: +33/-4
« Reply #52 on: 2008 April 20, 20:11:48 pm »
Ekkora mennyiségnél nem sokkal drágább a hőálló spraly. Omegánál most újítottuk fel a féknyergeket és meg nem mondod róla, hogy nem vadi új-e!
Astra vagy Fiesta!?
ui.: Saját helyesírási hibáimért előre kérek elnézést! :D

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #53 on: 2008 April 20, 22:06:34 pm »
bármelyik praktikerbe vagy obiba van hőálló spray, nem sokkal drágább mint a sima akril és tartósabb
nekem a régi verdán nem hőállóval lett lefújva az előző tulaj által másfél év után szörnyen nézett ki. Haverom lefújta 4 éve hőállóval, és ha szépen le van takarítva azt leszámítva hogy pár helyen megfogta a ferodol mintha új lenne.

Offline Vadika

• A mester
  • Segített?: +49/-4
« Reply #54 on: 2008 April 21, 07:17:06 am »
Hát igen éredemessebb a hőállót venni ;)
Sokkal tartóssabb!
Mindenkinek Fiestát :D 
Vagy Zum Zum   :D

- Ki az abszolút irigy?
- ???
- Aki azért nem kefél, hogy a másik ne élvezzen

ZEED1979

• Guest
« Reply #55 on: 2008 April 21, 14:48:12 pm »
Köszi a segítséget.

A rugókat szerintem hamarosan kicselétetem mert úgy is vinni kell fékbetét cserére.Akkor már miért ne akkor csináltassam meg.
Hol tudok alu felnit olcsón beszerezni.Tud valaki olyan oldalt,ahol esetleg olcsób mint átlagosan?

Köszi előre is.

ZEED.

Offline Csiga3

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +1/-0
« Reply #56 on: 2008 May 27, 12:35:50 pm »
Hy!
Drotkefe-erős higító-hőálló spray, vagy ecsetelés-és kész.
Amúgy gratula az oklevélért Roli, halottam a jóhírt.
ÜdV.:Zs2

Offline tarcsy

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +10/-1
  • prof. dr.
« Reply #57 on: 2008 May 28, 17:29:36 pm »
nekem is hasonlóan lett megcsinálva!
lecsiszoltam jó alaposan és hőálló metálfesték spray-vel adtam neki.. auchanban vettem énis max 2ezerért...
de viszont a tél eléggé szétszedte.. szal egy kis alapozó gondolom nem tenne rosszat neki :D

Offline peti2415

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
« Reply #58 on: 2008 May 29, 13:57:19 pm »
Sziasztok!
Berakattam a gyári eibach ülltetö szetett és igy kicsit csunyácska lett a hátso rész nekem legalábbis,ezért szeretném a hátso tengelyt megszélesiteni! Ebben szeretném a segitségeteket kérni ha valaki dudná esetleg hogy mennyit szabadna szélesiteni vagy igazábol ez kivitelezhetö dolog?
A segitségeteket elörre is köszönöm!

Offline tarcsy

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +10/-1
  • prof. dr.
« Reply #59 on: 2008 May 29, 19:27:50 pm »
Sziasztok!
Berakattam a gyári eibach ülltetö szetett és igy kicsit csunyácska lett a hátso rész nekem legalábbis,ezért szeretném a hátso tengelyt megszélesiteni! Ebben szeretném a segitségeteket kérni ha valaki dudná esetleg hogy mennyit szabadna szélesiteni vagy igazábol ez kivitelezhetö dolog?
A segitségeteket elörre is köszönöm!

máááásik topicban osszuk az észt ;D ::)