Author Topic: Xenon  (Read 57869 times)

Offline Pocok

• A mester
  • Segített?: +45/-1
Re: Xenon
« Reply #120 on: 2009 April 09, 22:11:42 pm »
most lehet én vagyok a béna de én ilyet ilyen áron nem találok. légyszi linkeld be  teljesen ahol árak is szerepelnek.
lehet érdekel ködlámpába

Gyuri

• Guest
« Reply #121 on: 2009 April 10, 06:20:42 am »
Az "elérhetőségek" fülön találsz egy telefonszámot. Ott kell érdeklődni, cikkszám alapján. Pl. az izzó, amit én vettem: DN54002. Gondolom, mivel nagykereskedelemmel foglalkoznak "kizárólag", ezért nincsennek árak a honlapjukon.

Offline Pocok

• A mester
  • Segített?: +45/-1
« Reply #122 on: 2009 April 10, 14:22:22 pm »
jah értem már.

Max007

• Guest
« Reply #123 on: 2009 April 12, 21:20:09 pm »
ha valakinek kell ICE BLUE xenon gázas izzó, az szóljon, 2000ft-ért odaadom a párat, én nem tudom berakni az angel eye lámpába, használva még nem volt, a helyet foglalja.

kosmo

• Guest
« Reply #124 on: 2009 May 30, 07:31:25 am »
Sziasztok srácok!
Vettem egy xenon szettet, nem gagyit 29 000 Ft-ért, de most nem is ez a lényeg. Olyat vettem ami nem bi-xenon, mert feleslegesnek tartom, az a problémám,  hogy amikor bekapcsolom a tompítottat akkor ég a halogén és amikor refire váltok  meg bekapcsol a xenon. Nem hinném, hogy egy így jó, mert pont fordítva kéne, hogy legyen és hát fordítva összekötni meg nem lehet. Tud rá valaki valami megoldást?? Miel?bbi választ várom. Esetleg gyárilag rosszul rakták volna össze? Mert mindkett? ugyanúgy fordítva ég.

Offline bull84

• A mester
  • Segített?: +42/-0
« Reply #125 on: 2009 May 30, 09:54:09 am »
biztos nincs forditva bekötve???????

kosmo

• Guest
« Reply #126 on: 2009 May 30, 12:37:45 pm »
Már meg van mi volt a baj :D. A csatlakozón amit adtak fordítva volt kötve a refi csatlakozója, megfordítottam és most jó minden. Azért még reklamálok majd kicsit náluk, hogy hogyan lehet így kiadni valamit a kezükb?l, hogy fordítva van bekötve. :-X

Offline harait

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +1/-1
« Reply #127 on: 2010 February 11, 18:19:34 pm »
Hali, nem tudja valaki h mk7-et adtak-e ki gyári xenonnal???

RyAn

• Guest
« Reply #128 on: 2010 February 11, 19:13:11 pm »
Sajnos nem :-\ talán mk8-ba már lesz/van olyan.

Offline Gyikusz

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +16/-0
« Reply #129 on: 2010 February 11, 21:52:41 pm »
Sziasztok!
Jó az a xenon és bi legyen automata állító és fényszóró mosó kell rá a szabály szerint.Ami magasnyomású ezért hozza le könyedén a piszkot ami megtörné a fényt és vakítaná  szebejövöt.Én még nem látam gyári xenont a mosó és állító nélkül konkrét márkát tud valaki?
A projektorért meg nem büntethetnek mert fingja nincs a rendőrnek hogy gyári e vagy nem pl az új fityó is kijön így is ugy is.Csak xenonal nem.

Offline harait

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +1/-1
« Reply #130 on: 2010 February 14, 01:47:41 am »
én tervezem h rakatok bele bi-xenon projektort, igaz nem olcsó, de tökéletes vetítése lenne, nem vakítana senkit, lámpa mosó szett kb 10 eft-ból megvan, automata magasságállítást meg egy relével meg lehet oldani h bekapcsoláskor bólintson egyet a fényszóró....fakabát meg pisloghat me megvan minden(egyedül a D jelzésű búra nincs, de állítólag sok gyári szenyonos autó búráján nincs ilyen jelzés)
ezért kérdeztem h nem-e adták ki szenyonnal, mert akkor megpróbálnék szerezni olyat, de így nem próbálkozok....(mk8 búráját meg érdekes lenne beépíteni :D:D:D)

Offline Gyikusz

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +16/-0
« Reply #131 on: 2010 February 14, 10:58:55 am »
Hali fiestában nem jöt ki gyári xenon

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #132 on: 2010 February 15, 11:25:54 am »
én tervezem h rakatok bele bi-xenon projektort, igaz nem olcsó, de tökéletes vetítése lenne, nem vakítana senkit, lámpa mosó szett kb 10 eft-ból megvan, automata magasságállítást meg egy relével meg lehet oldani h bekapcsoláskor bólintson egyet a fényszóró....fakabát meg pisloghat me megvan minden(egyedül a D jelzés? búra nincs, de állítólag sok gyári szenyonos autó búráján nincs ilyen jelzés)
ezért kérdeztem h nem-e adták ki szenyonnal, mert akkor megpróbálnék szerezni olyat, de így nem próbálkozok....(mk8 búráját meg érdekes lenne beépíteni :D:D:D)

Tényleg kell a xenon?
Hadd szóljak a szembejövők nevében.  :)
A fényszórók használata mindig egy kompromisszum: én látni akarok, de nem tehetem meg, hogy a szembejövő ne lásson semmit.

Az Mk6-7 Fiestának nagyon jó a tompítottja. Az a feladata, hogy tiszta időben világítson el 40 méterre és ezt simán teljesíti. Az ennél távolabbi tárgyakat nem azért nem látjuk, mert nem elég a fényerő, hanem azért mert a szabályos beállításnál már csak a földet világíthatja meg a fénykéve.

Mi történik, ha fokozzuk a fényerőt?
Mi nem látunk jobban, de a szembejövő - megfelelő időzítés esetén - simán elcsapja az út szélén bóklászó gyalogost.

"De az én Xenonom nem vakít." Nincs fényszóró mosója, nincs magasságállítója, nem a gyári izzó van a gyári reflektortestben stb..., de nem vakít.  >:(
A gyárak rengeteg kisérletet és próbát végeznek, amíg kialakítják a legkevésbé vakító optikai rendszert.

Másrészt vannak olyan helyzetek, amikor a legtökéletesebb gyári fényszóró is szembe világít.
- pl. hosszában enyhén domború úton: Ha egy egészen enyhe dombon két autó megy szembe, mindkettőnek a fényszórója felfele áll
- enyhe jobb kanyarban az a felfelé emelkedő fényterület, ami a gyalogosokat hivatott megvilágítani, éppen a szembejövő autóra mutat.
Nem mindegy, hogy ezt milyen fényerővel teszi.

Éreztétek már, hogy egy pillanatra elvakítottak, és felmerült a gondolat, hogy ha most van egy gyalogos az út szélén, akkor mehetek a börtönbe?
Én azt kérem, mindenki maradjon meg a gyári fényszórónál.   :)

Mk6 1.3 benzin

Gaben

• Guest
« Reply #133 on: 2010 February 24, 16:15:12 pm »
A gyári lámpába nem ajánlom a xenont utólag én sem!
Nekem most repül ki belőle hétvégén.(bár hozzá teszem hogy 1.5 éve bent van és senki nem villogott rám)
Projektoros angyal szembe igen,de abba is csak 4300 kelvinest. ÉS beszerelés után futás beállítatni a fényszórókat.
De persze mindenkinek más a véleménye erről. Van egy-két utólagos szett ami brutálisan vakít,és olyan hogy vetítési kép gyakorlatilag nem létezik csak két nagy paca.
Hát őket kapkodják is ki nyugodtan a rendőrök. ;D
« Last Edit: 2010 February 24, 16:30:54 pm by Gaben »

Offline wgm

• Újonc
  • *
  • Segített?: +1/-0
« Reply #134 on: 2010 March 10, 19:49:30 pm »
hello mindenki!

a kovetkezo problemaval kozdok.
a fiestat mar beszerelt xenonnal vettem, pontos informacioim nicsenek rola hogy milyen, es hogy hogyan lett beleszerelve. menet kozben a bal oldali neha beremeg, vibral, de ami nagyobb baj hogy altalaban fekezeskor ki is alszik. ha lekapcsolom es visszakapcsolom megint minden rendben van egy ideig, van ugy hogy egy hetig sem csinalja, de ha rajon az orulet akkor 10 percenkent kialszik. mindemellett a jobb helyzetjelzo rendszeresen kieg, nem tudom hogy nem e xenon hibaja miatt.

ha valakinek esetleg tapasztalata vagy otlete van azt elore is koszonom

udv: wgm sopron