Author Topic: Mk7 első lámpa izzócsere  (Read 44263 times)

Offline Mocka

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
  • Kicsim
Re:Mk7 első lámpa izzócsere
« Reply #30 on: 2011 March 08, 20:45:09 pm »
Valaki megtudna mondani a tompitott fenyszoro ego parametereit?
 Hany H es hany Watt? Jah Fiesta MK7 2007-es Fiestarol van szo;-)

Offline Pocok

• A mester
  • Segített?: +45/-1
« Reply #31 on: 2011 March 08, 21:08:38 pm »
Szia
H4  60/55w

Offline Mocka

• Újonc
  • *
  • Kicsim
« Reply #32 on: 2011 March 09, 00:39:00 am »
Szia!
Koszonom szepen. Akit esetleg erdekel, ilyet rendeltem bele:
http://bolthely.hu/tungsram/id/00879_Halogen_fenyszoro_izzo__H4_GE_Megalight_Ultra__90__12V__60_55W_P43t_50440SXU

Irok meg rola velemenyt, ha bent lesz.

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
« Reply #33 on: 2011 March 09, 08:14:03 am »
Mocka, engem érdekelne majd...
ildipontbretus kukac gmail pont com

bogil99

• Guest
« Reply #34 on: 2011 March 09, 08:50:04 am »
Mocka, engem érdekelne majd...

Szia Mocka!

Én konkrétan vettem két db. hosszú élettartamút, mert eléggé elkeserítettek itt a fórumon, hogy szét kell szedni a fél autót. S ha már meg kell mindent bontani, akkor legalább ritkán kelljen. Aztán elnéztem egy autóvillamossági szerelőhöz, aki a kerékjárati dob felől akart behatolni, amiről lebeszéltem (szerencsére!) és kiderült, hogy a foncsor hátoldalán lévő gumi sapka lehúzásával mindenhez szépen hozzá lehet férni. (pici kezek előnyben).

Offline Mocka

• Újonc
  • *
  • Kicsim
« Reply #35 on: 2011 March 09, 13:13:37 pm »
Hát én a következőket tettem. Kipattintottam a hűtőrácsot az emblésat, és 30-as torx cuccal kiszedtem a két felső csavart. A harmadik elülsőt pedig egy egyszerű fogó és torx kombinációjával kilazítottam. Kicsit kirángattam a lámpát és máris hozzáfértem hátulról. A két izzóm cseréje ( bár csak egy égett ki, de kicseréltem mind kettőt ) együtt kb. 20- percet vett igénybe. Ami kellett: egy fogó, egy 30-as torx, de nem a imbuszkulcs méretű hosszú nagy, hanem ez a kicsi, aminek egyen vége van a cserélhetőség végett. Tudjátok miről beszélek ez a készlet elem, kb 2 cm hosszú .
Igaz nekem elég kicsi vékony kezem van, nagyon nem kellett rángatnom, mert befért a kezem és könnyen tudtam cserélni. A fényerőt este még megírom. Ellenben amit már most megtudok mondani, ez nem az a xenon szerű hófehér-kissé kékes izzó, ez fehér fényű. ( bár picit csalódott vagyok, én arra vágytam )
Este megírom, hogy mennyivel erősebben világít.

bogil99

• Guest
« Reply #36 on: 2011 March 09, 17:23:47 pm »
Hát én a következőket tettem. Kipattintottam a hűtőrácsot az emblésat, és 30-as torx cuccal kiszedtem a két felső csavart. A harmadik elülsőt pedig egy egyszerű fogó és torx kombinációjával kilazítottam. Kicsit kirángattam a lámpát és máris hozzáfértem hátulról. A két izzóm cseréje ( bár csak egy égett ki, de kicseréltem mind kettőt ) együtt kb. 20- percet vett igénybe. Ami kellett: egy fogó, egy 30-as torx, de nem a imbuszkulcs méretű hosszú nagy, hanem ez a kicsi, aminek egyen vége van a cserélhetőség végett. Tudjátok miről beszélek ez a készlet elem, kb 2 cm hosszú .
Igaz nekem elég kicsi vékony kezem van, nagyon nem kellett rángatnom, mert befért a kezem és könnyen tudtam cserélni. A fényerőt este még megírom. Ellenben amit már most megtudok mondani, ez nem az a xenon szerű hófehér-kissé kékes izzó, ez fehér fényű. ( bár picit csalódott vagyok, én arra vágytam )
Este megírom, hogy mennyivel erősebben világít.

Ha profi szerelő vagy!
Én elvittem egy autóvillamosságihoz, mert úgy megijesztettek itt a fórumos a kollégák.
Ami kellett: 10 perc szabadidő, 1 db ezerforintos, és egy tanács a szerelőnek, hogy ne bontsa le a kocsit az alvázig. ;-)
Persze most már magam is megcsinálnám torx kulcs nélkül (mert ilyenem nincs is). Persze így nem lehet látni a foglalatot, csak érezni. Próbáld ki egyszer, nem kell hozzá semmilyen eszköz.

Más. Van egy jó leírásom fényszóró beállításhoz segédlet. Ha van egy fal vagy garázsajtó és 5m szabad, sík területetek, akkor jól alkalmazható.
Üdv!
Laci
« Last Edit: 2011 March 09, 17:26:43 pm by bogil99 »

Offline Mocka

• Újonc
  • *
  • Kicsim
« Reply #37 on: 2011 March 09, 19:21:06 pm »
Köszönöm a beállítás segédletet, élek vele:-) Ha lehet linkelj.

Nah de a fényszóról. Bár szemre nehéz megmondani, h +90% -al világít e jobban, de érezhetőbben erősebb a fénye és messzebbre hord ugyan olyan beállításnál. ( nekem van elektromos emelő a lámpámban )
A fénye sokkal hidegebb fehér, nem az az argonos sárga. Van egy kis kék beütése, de nem az az undorító gyagi tuning jelleg. Egy szett ára áfával 3500 Ft volt. Szerintem megéri.
( hosszabb élet tartamot ígérnek, mint sima halogén társai...kdierül )
Nekem a Sportlight-ot ajánlották ( szintén Tungsram ), az olyan 2800Ft. Elvileg kategóriájában alatta van, de paramétereit tekintve ugyan az, azt kivéve, hogy az + 50% fényerőt ígér.
Egyetlen hátránya van az új világító tornyaimnak, mégpedig, hogy elüt a helyzetjelző sárgás fényétől ez a hideg fehér ( nem cool blue! ).
Teszek fel képeket az új lámpásról a képeim közé.

http://www.2shared.com/photo/r2lZz0kg/IMG089.html

http://www.2shared.com/photo/Y-o2lLRs/IMG0897.html

Az ígért képek...
« Last Edit: 2011 March 10, 08:11:27 am by Csipi »

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
« Reply #38 on: 2011 March 10, 08:15:19 am »
Mocka, a Fórum Szabályzat 10. pontjának megfelelően, kérlek ne válaszolj magadnak! Amennyiben egy témánál Tied az utolsó hozzászólás, még nem reagáltak rá, és Neked eszedbe jutott még valami/hozzáírnál még valamit, akkor az új hsz helyett használd a „Módosítás” gombot.
A két utolsó hozzászólásodat összevontam.
ildipontbretus kukac gmail pont com

Offline Mocka

• Újonc
  • *
  • Kicsim
« Reply #39 on: 2011 March 10, 12:13:52 pm »
Elnézést kérek, a továbbiakban figyelni fogok erre. Köszönöm az összevonást! :-)

Megtudhatom,hogy ennek a szabálynak van valami racionális oka?
Vagy csak egy szabály, nem kell érteni, csak van és kész?
Nem kötözködni akarok, félre ne értsetek, csupán még nem látom át, kit és miben korlátozok azzal, ha egymás után két bejegyzést csinálok véletlen, vagy direkt. Mint említettem a jövőben tartom magam a közösség szabályaihoz, mert szeretnék a közösség tagja lenni, így elfogadom a szabályokat. Nem akarok romboló módon viselkedni, csak csupán meg szeretném érteni a miértjét. Remélem nem provokációnak tűnik majd a két kérdés.

Üdv:
Máté

Offline DVZs

• Adminisztrátor
  • Segített?: +56/-9
« Reply #40 on: 2011 March 10, 12:31:56 pm »
Pusztán az átláthatóság meg a tömörség miatt döntöttünk úgy, hogy amennyiben lehet, elkerüljük az ilyesmit.
Technikailag persze indokolható azzal is, hogy 1hsz = 1 adatbázisbejegyzés. Nyilván ha kevesebb van, akkor kisebb az adatbázis, stb. Persze ez alól a szabály alól is van kivétel, ha hosszabb idő telik el és/vagy teljesen más témájú a hozzászólás, akkor nem kell összevonni. Inkább a józan logika mentén alkalmazzuk a szabályt, nem csinálunk belőle azért keresztesháborút. :)

És nem vettük provokációnak, kérdezni mindig szabad. ;)
D.V.Zs.

bogil99

• Guest
« Reply #41 on: 2011 March 11, 07:13:47 am »
A) "Köszönöm a beállítás segédletet, élek vele:-) Ha lehet linkelj."

B) "http://bolthely.hu/tungsram/id/00879_Halogen_fenyszoro_izzo__H4_GE_Megalight_Ultra__90__12V__60_55W_P43t_50440SXU"

Csa!
A) Szivesen megküldöm, de linkelni nem tudom.

B) Az izzóval kapcsolatban.
Az, hogy +X% fényerő, az nem a semmiből van. Tehát tudomásul kell venni, hogy valamit valamiért. Valahol azt olvastam róla, hogy ezeket az izzókat egy kicsit "túlhúzzák" (talán vékonyabb az izzószál benne, vagy valami hasonló) ami fényesebb izzást, és egyben rövidebb élettartamot eredményez. Ezt a kiválasztásnál mindenképp jó ha tudod. Én amikor még a "megbontom a fél autót" verzióban gondolkodtam egy Osram "long life" mellett döntöttem, de nincs panaszom a fényére.

C) Fényszóróbeállítási kisokost küldtem a magánba! Ha van weboldalad, tedd közkinccsé!

Üdv!
Bogil99
« Last Edit: 2011 March 11, 17:31:31 pm by bogil99 »

Offline Mocka

• Újonc
  • *
  • Kicsim
« Reply #42 on: 2011 March 13, 20:55:11 pm »
szombat este:
"Gyikusztól" megtudtam, hogy nem feltétlen az égő rövid életű, hanem jobban érzékeny az generátor működése során fellépő feszültség ingadozásokra. Ez sajnos Ford probléma.
Van benne logika, hisz mint említetted az erősebb fényerejű izzónak nyújtott a szála, vékonyabb, így kevésbé bírja az nagyobb feszültséget, elpattan.

hétfő:
Közben agyaltam kicsit, és arra jutottam, h ma már 3 fázisú generátor tölti az aksit ( nagyon elenyésző a fázis fesz. ingadozása ), az aksi pedig "normalizálja"  a feszültséget.
Ami viszont betehet az égőnek a hideg állapotában hirtelen érkező feszültség ( bekapcs ) .

VÉLEMÉNY?
« Last Edit: 2011 March 14, 13:54:52 pm by Mocka »

Offline tibz

• Újonc
  • *
« Reply #43 on: 2011 March 23, 15:40:50 pm »
Az emlitett égő /http://bolthely.hu/tungsram/id/00879_Halogen_fenyszoro_izzo__H4_GE_Megalight_Ultra__90__12V__60_55W_P43t_50440SXU/  nagyot világit, de ez is csak 2 hónapig tartott nekem. A jobbos kb. havonta kiég. A szalonban azt mondták, hogy biztos megfogom égő üvegét. Ezután különösen figyeltem rá, de igy is csak kb. egy hónapot birt. Most kib..sztam vele: jobbra 90/100w-ost raktam. Baloldalon meg hagytam a 60/55w-os Tungsramot. Minimális a különbség. Kiváncsi leszek meddig ég!?
Már gondolkodom xenonban, hátha tovább birja.
Mondták már azt is, hogy a jobbos vezetékébe toldjak bele pár métert. Az megoldaná az égőcsere sorozatot. Mit gondoltok?

Kattty

• Guest
« Reply #44 on: 2011 April 18, 12:27:20 pm »
Kb egy hónapja cseréltük a bal helyzetjelzőt, Tungsram 60/55 wattosra. Azóta bírja, a másik tavaly augusztus óta nem lett még cserélve (akkor került hozzám az autó). A leírás a könyvben tényleg pofonegyszerű, mi ketten molyoltunk rajta (bár én inkább a nyugtató szerepkört kaptam, mint a szerelőt, h ne legyen széttépve a kocsi eleje  :D, de végül a finom ki-be pattintásokat is inkább magamra vállaltam)
Olvasom itt, h többek ilyen-olyan speckó izzókat raknak bele, szőke kérdés, de a design miatt, vagy van vmi más pro is?
(egyébként még a középső féklámpaizzóm volt még, amit cserélni kellett, az az elsőhöz képest lényegesen egyszerűbb.. :D)