Author Topic: Mk7 első lámpa izzócsere  (Read 44264 times)

Offline Gyurgyo

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
Re: Mk7 első lámpa izzócsere
« Reply #15 on: 2009 January 27, 10:56:19 am »
Sikerült túljutnom egy jobb első izzócserén. A tapasztalatok:  miután kiszedtem némi erőltetés árán a lámpát rájöttem, hogy nem adtak csak H7-es izzót a kocsihoz ez meg H4-es. Hát visszaraktam a lámpát majd elgurultam a szalonba ahol vettem a gépezetet és kértem egyet :-) Meglepődtem mert elsőre kapta is sőt elnézést kértek! Na ekkor ismét kiszedtem a lámpát majd ismét vissza. Előzöleg felmértem milyen célszerszám kell hozzá, mert ismerem magamat és hajlamos vagyok agyvérzés közben darabokra tépni valamit ha szenvedni kell vele  :P Na de a lényeg: csináltam egy kis kulcsot ahhoz az eldugott csavarhoz amit nehéz szemből kiszedni. Egy 30-as torx bitfejet ráhegesztettem egy kis karra aminek a lényege, hogy max. 20 mm legyen  az "L" alak rövidebb szára  a nagyobb pedig 70 mm mert az még elfér. Ennek segítségével simán gond nélkül ki lehet venni a csavart. Az egész művelet kb 5 perc volt. A lámpa visszarakásánál nekem úgy volt könnyebb , hogy a lökhárító mögé betettem a lámpát és úgy feszítettem rá a bal oldali rögzített fülre. Igazából jobban féltem a cserétől bár az tény, hogy hülye egy megoldás  >:( Ha valakit érdekel jelezze és teszek fel képet a szerszámról.

Szép napot!

Gyurgyo 

Offline sdavid

• A mester
  • Segített?: +60/-23
« Reply #16 on: 2009 January 27, 10:58:11 am »
Jöhet a kép :)  :notworthy:

RyAn

• Guest
« Reply #17 on: 2009 January 27, 12:12:02 pm »
Gyurgyo lehet venni olyan torxklucs készletet mint az imbusz kulcs  ;) !
kb 1500 forint a minöségi 25-50es torxig!  ;) :notworthy:

Offline Gyurgyo

• Látott már fiestát
« Reply #18 on: 2009 January 27, 12:29:04 pm »
Tudom, hogy lehet venni, de ez pont olyan amilyen kell és ingyen is volt mert melóba csináltam  ;) Képet tennék fel, de azt írja a rendszer, hogy megtelt a feltöltési könyvtár. Ilyenkor mi van?

Offline sdavid

• A mester
  • Segített?: +60/-23
« Reply #19 on: 2009 January 27, 12:30:48 pm »
http://noob.hu/

Ide töltsd fel és a BB Code-ot másold be válasznak :)

RyAn

• Guest
« Reply #20 on: 2009 January 27, 12:36:21 pm »
Tudom, hogy lehet venni, de ez pont olyan amilyen kell és ingyen is volt mert melóba csináltam  ;) Képet tennék fel, de azt írja a rendszer, hogy megtelt a feltöltési könyvtár. Ilyenkor mi van?

nekem ülések miatt kellet venni mert bitfejbe nem tudtak adni 50est  :-\
viszont rájöttem h sokkal jobb mint a T kulcs meg a bitfej :P

norbert8210

• Guest
« Reply #21 on: 2009 January 27, 19:23:43 pm »
Én egy nagyobb laposfejű csavarhúzóval cserélem a két lámpát 3perc alatt,volt időm gyakorolni sajnos :laugh:

sztrakk9

• Guest
« Reply #22 on: 2009 January 27, 23:42:48 pm »
Sikerült túljutnom egy jobb els? izzócserén. A tapasztalatok:  miután kiszedtem némi er?ltetés árán a lámpát rájöttem, hogy nem adtak csak H7-es izzót a kocsihoz ez meg H4-es. Hát visszaraktam a lámpát majd elgurultam a szalonba ahol vettem a gépezetet és kértem egyet :-) Meglep?dtem mert els?re kapta is s?t elnézést kértek! Na ekkor ismét kiszedtem a lámpát majd ismét vissza. El?zöleg felmértem milyen célszerszám kell hozzá, mert ismerem magamat és hajlamos vagyok agyvérzés közben darabokra tépni valamit ha szenvedni kell vele  :P Na de a lényeg: csináltam egy kis kulcsot ahhoz az eldugott csavarhoz amit nehéz szemb?l kiszedni. Egy 30-as torx bitfejet ráhegesztettem egy kis karra aminek a lényege, hogy max. 20 mm legyen  az "L" alak rövidebb szára  a nagyobb pedig 70 mm mert az még elfér. Ennek segítségével simán gond nélkül ki lehet venni a csavart. Az egész m?velet kb 5 perc volt. A lámpa visszarakásánál nekem úgy volt könnyebb , hogy a lökhárító mögé betettem a lámpát és úgy feszítettem rá a bal oldali rögzített fülre. Igazából jobban féltem a cserét?l bár az tény, hogy hülye egy megoldás  >:( Ha valakit érdekel jelezze és teszek fel képet a szerszámról.

Szép napot!

Gyurgyo 

Lámpát kiszedni izzó cseréhez tiszta vicc!
Kiegyenlítő tartály 1 csavar aztán félre tesz már kint is az égő!
« Last Edit: 2009 January 27, 23:44:45 pm by sztrakk »

Offline Gyurgyo

• Látott már fiestát
« Reply #23 on: 2009 January 28, 10:54:45 am »
sztrakk: segíteni akartam a többieknek. Ha Te ennyire profi vagy miért nem osztottad meg a tudásodat eddig velünk? Vagy nem egy csapat vagyunk ?  >:(

sdavid: feltöltöttem a képet. De mi az a BB kód?  ??? Semmi sem történt  :-[

Offline Xerxes

• Xerxes, A Tiszteletbeli
  • Segített?: +8/-1
« Reply #24 on: 2009 January 28, 11:15:42 am »
Nem az én posztom megvédeni Sztrakkot,de ezt már leírta valahol....

sztrakk9

• Guest
« Reply #25 on: 2009 January 28, 11:39:05 am »
sztrakk: segíteni akartam a többieknek. Ha Te ennyire profi vagy miért nem osztottad meg a tudásodat eddig velünk? Vagy nem egy csapat vagyunk ?  >:(

sdavid: feltöltöttem a képet. De mi az a BB kód?  ??? Semmi sem történt  :-[

Xerxes-nek igaza van!
Én már régen megosztottam csak néha vissza kéne olvasgatni!
http://www.fordfiestaklub.hu/component/option,com_smf/Itemid,95/topic,721.15/
Nincs harag!  ;)
« Last Edit: 2009 January 28, 11:50:37 am by sztrakk »

Offline Gyurgyo

• Látott már fiestát
« Reply #26 on: 2009 January 28, 12:45:41 pm »
Igaz! Bocsi. Harag meg persze hogy nincs! Eszembe sem jutott  ;)

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
« Reply #27 on: 2009 February 20, 20:57:43 pm »
Mindjárt 2 éves a kicsike, ezért csak el kellett szálljon egy izzó  :-X

Bal első izzó csere sztrakk által említett módon 15 perc. A nagy részét a rugó eltávolítása jelentette  :)
A jobboshoz sem szedném le a lököst első próbálkozásra, de ott azért kevesebb a hely.

bogil99

• Guest
« Reply #28 on: 2010 March 01, 14:56:49 pm »
Kár volt szétszedd a fél autót. Én nem is mertem rá vállalkozni miután olvastam hogy min mentél keresztül. Autóvillamossági lepattintotta a foncsor mögötti védőlapot, benyúlt kézzel, kihúzta az izzót, másikat berakta, védőburkolat vissza, kész. Amit leírtál attól megijedve (na meg azt tapasztalva, hogy az előző kocsimon 1 hónap eltéréssel égett ki a jobb illetve a baloldali) én mindkét oldalit egyszerre cseréltettem Osram Light & Day -re (3 évig elvileg jónak kell lennie). A másik oldalon a kerékdobot akarta meglazítani és onnan felnyúlni, de aztán javasoltam neki, hogy inkább a hűtővíz tartályt lazítsuk meg és húzzuk odébb, így egyszerűbben hozzáfért és nagyjából 10 perc alatt végeztünk 1 db ezredesért. Az izzókat megvettem 2-ért, így még mindig 2 rugóval jobban jöttem ki, mint amit a szervízben ajánlottak (2,5 az 1 db izzó + ugyanennyi a munkadíj)

Majky86

• Guest
« Reply #29 on: 2010 March 03, 22:27:30 pm »
Syasztok!
Most volt nálam is izzócsere. Sztrakk által említett módon simán pár perc alatt meg lehet csinálni a H4-eseket, a helyzetjelzőhöz viszont nem lehet hozzáférni, ki kell szedni a lámpatestet. MK6 fiestán lámpatest kiszedése, izzócsere, visszaszerelés kb 10 perc/db. Nem egy út melletti, tesco parkolós munka, de nem tart sokáig.