Author Topic: Mk7 első lámpa izzócsere  (Read 44269 times)

Offline MK7GHIA

• A mester
  • Segített?: +20/-2
Re:Mk7 első lámpa izzócsere
« Reply #45 on: 2011 August 07, 09:37:38 am »
Olvastam, hogy sokat szenvedtetek a lámpatest kiszedésével. Kíváncsiságból kiszedtem mind a 2őt, meg ha már kintvolt izzót is cseréltem  ;) Szerintem abszolút nem nehéz kiszedni. Az a lényeg, hogy miután kipattintottad a hűtőrácsot, kiszedted a 3 csavart (30-as torx kulcs kell hozzá), meghúzod magad felé, hogy engedjen el az összes patent, elcsavarod a motortér fele, és a kerékdob feletti rögzítő patentot kibújtatod a kasztni alól, majd oldalra kiemeled a lámpát. Nekem kb 10 perc volt ki-be a kettő. Pedig életemben először szedtem ki. Pár nap múlva hozzáigazítom a helyzetjelőt az új tompítotthoz akkor körbefényképezem, ha kell.

Üdv.
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

tomycz

• Guest
« Reply #46 on: 2011 September 22, 20:38:33 pm »
Sziasztok!

Kicseréltem az első izzókat Osram Cool Blue-ra, illetve a helyzetjelzőket is LED-es fehér izzókra., viszont utóbbinak elég harsány színe van, mintha már kékes lenne. Kérdésem, hogy szereintetek a rendőrbácsik mit szólhatnak hozzá? :D  ???

Offline MK7GHIA

• A mester
« Reply #47 on: 2011 September 23, 05:25:55 am »
Egyszer állítottak meg miatta, de elhitték amit mondtam. Mivel nekem nincs az a takaró lemez a H4 izzó előtt látszik is a talpán, hogy H4 azt megmutattam innentől a helyzetjelző már nem is érdekelte őket. Lehet kapni Osramból is hasonló helyzetjelzőt mint a LED talán annak kicsit sárgásabb a fénye, de jól passzol a Cool blue meg Mega light ultra meg hasonló izzókhoz. Legyél meggyőző ha megállít és nem lesz para  ;)

tomycz

• Guest
« Reply #48 on: 2011 September 23, 17:29:36 pm »
Lehet beszerezek inkább az Osram-os helyzetjelzőből akkor.
Viszont sz.tem bedobom a kesztyűtartóba a dobozát, és megmutatom ha szükséges.  ;D
Köszi az infót!   ;)

Offline Pocok

• A mester
  • Segített?: +45/-1
« Reply #49 on: 2011 September 23, 21:33:15 pm »
nekem  is cool blue helyzetjelző izzó van a kocsiban.
de a led színéhez semmi köze.
amúgy meg nincs doboza :)
4 éve van már meg semmi gondom vele és senki még meg nem kérdezte tőlem hogy ez mi?
műszakira is így ment.
sokkal fehérebb színe van mint egy hagyományos izzónak.
kb. ilyen fény van a helyzetjelzőknek.

[a csatolmányt egy admin törölte]

Offline MK7GHIA

• A mester
« Reply #50 on: 2011 September 24, 13:40:58 pm »
Jaja enyém is ilyen. Fehérebb, de mégsem olyan mint a LED meg nem is olyan szúrós. A rendőrnek meg bármit elmagyarázol ha határozott vagy csak a xenont nem mert azt azért felismerik :D Amúgy helyzetjelzőnek ilyen a "doboza".

[a csatolmányt egy admin törölte]
« Last Edit: 2011 September 24, 13:45:05 pm by taslee »

tomycz

• Guest
« Reply #51 on: 2011 September 25, 10:09:52 am »
Csatolom a képet, csináltam 2-t is, ez led helyzetjelző amit fehérként vettem, de képen látszik, hogy erősen hajaz a kékre.  ;D >:(
A közeli autósboltban a srác nem tudott a helyzetjelzőből Osramot rendelni, ezért választottam a ledes "fehéret", netről rendelni meg gázos, mert ha más nem kell, akkor többe kerül a leves, mint a hús.  :)

Mi a véleményetek? :)

Offline MK7GHIA

• A mester
« Reply #52 on: 2011 September 25, 10:22:35 am »
Nem gáz szerintem. De ha Osramot akarsz olyat ami a képen van amit küldtem akkor nyelj egy nagyot mert 2000 HUF darabja :\ De szerintem jó a tied. Én nem bántanám. Abszolút nem szúrós a fénye. Legalább is így képről.

tomycz

• Guest
« Reply #53 on: 2011 September 25, 11:04:06 am »
Jézus, az tényleg sok...most néztem csak az árát, majd meglássuk... :)
Korábban valahol olvastam aki ajánlotta ezt:http://bolthely.hu/tungsram/id/00220_91625_12V_5W_W5W_W2_1x9_5d_kek
Megnézném, milyen a fénye.

Offline MK7GHIA

• A mester
« Reply #54 on: 2011 September 25, 15:18:42 pm »
Nagyjából ugyan olyan fénye lehet mint a cool blue-nak. Szerintem. De csak van itt olyan akinek ilyen van bent.

Offline Sebyyy

• Ült már fiestában
  • Segített?: +7/-1
    • MakroCar- Ford Alkatrész Webáruház
« Reply #55 on: 2011 September 26, 07:47:09 am »
Nekem is ilyen van bent az Astrában és a Fiestában is.
Nem kékes a szine nem is sárgás! Viszont nagyon erős :notworthy:
www.makrocar.hu
Ford Alkatrész Webshop
info@makrocar.hu
Tel:30 502 5997 www.facebook.com/makrocarfordalkatresz

Gaben81

• Guest
« Reply #56 on: 2011 September 26, 10:14:39 am »
Én annak idején ezt tettem be a hagyományos izzó helyére:

Én is meg tudom erősíteni az előttem szólókat, valóban kék, annak ellenére hogy jégfehérnek árulták (xenon mellé jó választás). A fényéről csak annyit, hogy ha a garázsban felkapcsolom a 2 helyzetjelző fényénél nyugodtan lehet tenni-venni. Ha akkor tudom, hogy ilyen erős, akkor 1 ledeset választok, így utólag nincs kedvem foglalkozni vele, jó ez is...

Vaterán 600 forint volt darabja

UI:
A cool blue sokkal sárgább ehhez képest

Offline MK7GHIA

• A mester
« Reply #57 on: 2011 September 26, 12:40:11 pm »
Igen, mert a cool blue és társai csak szemből nézve fehér. Ha oldalról nézed a tompított kékes a helyzetjelző sárga. Ebből a szempontból a jobb a led.

tomycz

• Guest
« Reply #58 on: 2011 October 26, 17:26:18 pm »
Nos beszereztem Cool Blue helyzetjelzőt én is inkább, mert a fehér! színű 'óccsó' ledes egyrészt kékes színnel virított, másrészt így el is ütött a tompítottól is, harmadrészt pedig paráztam, hogy megállít a rendőrbá'.  ;D :laugh:
2000ft-ért vettem a két darabot.

Oldalról tényleg kicsit sárgás színe van, de szemből nagyon állat, tényeg fehér a fehér. Nagyon jól passzol a CoolBlue tompítotthoz!

gogi

• Guest
« Reply #59 on: 2011 November 04, 13:08:13 pm »
Sziasztok. 5éves a fietám és ugy gondolom megérett az izzócsere mig nem lep meg a télen . Az eredeti izzok elég kis erejüek tehát valami nagyobb fényerejüt tenék bele néhány ezerért (Max 5e ) de nem tudom melyiket érdemes .
Átalakitást nem akarok tetszenek a fehéres kékes fényü izzok és szerintem jobban is látni velük . Milyen izzó és kell e helyzetjelzöt is cserélni . Lehet e magassabbra állitani a lámpát és hogy kell ( belülröl  a motoron kivül )