Author Topic: Szivargyújtó  (Read 22251 times)

Robi

• Guest
Re: Szivargyújtó
« Reply #15 on: 2008 March 02, 21:09:11 pm »
Veszélyesebb is, mint a mobiltelefon. Szerintem. :)
Lehet, hogy azért csinálták, hogy a söfőrnek esélye se legyen dohányozni.
De úgyis feltalálja magát. :)
" - Pistikém, gyújtsd már meg nekem ott hátul ezt a cigit! Kösz!" :D

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #16 on: 2008 March 03, 00:11:07 am »
Lehet a nem dohányzók utálni fognak? de az MK 6 hamutartó elhelyezése egy tragédia.A szivargyújtó elérhető, de az ellenkező oldalra rakott és a váltókar által takart hamutartó.Úgy tünik a tervezők letudtak egy kötelező feladatot, de nem sokat gondolkoztak a jó megoldáson.Az utasok, akik hátul ülnek meg ne is dohányozzanak mert még hlye sincs a hamutartónak...

én mostmár nem dohányzom, de mikor elkezdtem vezetni még rendszeres ciggarettás voltam. Kocsiban is rágyújtottam. Ez volt az első amiről leszoktam. SOKKAL veszélyesebb mint a mobiltelefonálás. Én amondó vagyok, hogy bizony vezetés közben nem kell dohányozni, álljunk meg egy 5 percre, szívjunk el egy cigit és menjünk tovább. Úgy is ajánlatos időnként megállni az autóval. No persze ezt nem budapest belvárosi dugók közben értem, ott egyszerűen nekem nincs is időm rágyújtani.

Dugo

• Guest
« Reply #17 on: 2008 March 03, 15:22:32 pm »
A régi kocsimba még én is dohányoztam mert kb 12 éves volt és nem érdekelt!Amióta meg van az új fiestám nem hogy rágyújtok benne le is szoktam a cigiről sőt dohány ellenes lettem szerintem a világon ez a dolog ami abszolút pénz kidobás napi 500 Ft!!!Kinek van erre pénze!Ez olyan mint ha minden nap kidobnák az ablakon ennyi pénzt!Vagy nem?Szerintem aki csak teheti kövesse a példámat! ;D Ja meg a dohányzástól kicsit büdi lesz a kocsiba!Sorry dohányosok én csak az igazat mondtam!!! ;D

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #18 on: 2008 March 03, 15:50:03 pm »
A régi kocsimba még én is dohányoztam mert kb 12 éves volt és nem érdekelt!Amióta meg van az új fiestám nem hogy rágyújtok benne le is szoktam a cigiről sőt dohány ellenes lettem szerintem a világon ez a dolog ami abszolút pénz kidobás napi 500 Ft!!!Kinek van erre pénze!Ez olyan mint ha minden nap kidobnák az ablakon ennyi pénzt!Vagy nem?Szerintem aki csak teheti kövesse a példámat! ;D Ja meg a dohányzástól kicsit büdi lesz a kocsiba!Sorry dohányosok én csak az igazat mondtam!!! ;D

:notworthy:

nem csak büdös, de még koszos is lesz az autó, tetőkárpit besárgul, tele lesz hamuval a kocsi, és az ablakokon is lerakódik a füst... nem valami kellemes takarítani. :) Ex dohányosként eléggé elvette a kedvem a kocsiban cigizéstől a takarítás utána... :D

Offline acszsombor

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
Re:Szivargyújtó
« Reply #19 on: 2011 December 09, 12:46:16 pm »
Sziasztok!

Beépített gyári hőmérő híján, gondoltam beruházok egy ízléses kis szivargyújtós tápkábellel rendelkező autós hőmérőre (hogy szép háttérvilágítása legyen). EBay-ről rendeltem, szép, ügyes, okos.
Csak most szembesültem azzal a problémával, hogy ha lekapcsolom a motort, a szivargyújtóban még mindig van feszültség (gyújtás nélkül), a hőmérőt meg nem akarom ki be húzgálni (sajnos gyárilag nincs a hőmérőn kapcsoló). Gondolom egy egész éjszakás állás meg nem éppen kedvező az akksinak (lévén hogy elég erős a hőmérő háttérvilágítása).

Kitaláltam hogy egy szép kis fekete kapcsolóval egész jó lenne a dolog. Kérdésem hogy erre a szivargyujtós tápkábelre milyen kapcsoló szerelhető? Milyet kell venni? Vagy teljesen mindegy? (elég tájékozatlan vagyok sajnos az elektronika világában, villanyszerelés a lakásban még megy, de ilyen kisebb kütyük már nem :) ) És nem szeretném tönretenni a hőmérőt.

(Googliztam a témában, de egyenlőre sikertelenül)
« Last Edit: 2011 December 09, 12:49:15 pm by acszsombor »

Offline DVZs

• Adminisztrátor
  • Segített?: +56/-9
« Reply #20 on: 2011 December 09, 12:51:08 pm »
Kevés pénzért lehet kapni szivargyújtó-elosztót. Gyak. 1ből hármat csinál. Így egyrészt nem foglalja el véglegesen/teljesen a hőmérőd, hanem marad 2 sziv.gyújtó akármi másnak, másrészt ezeken van gyárilag egy biztosítékkal rendelkező kapcsoló, amivel áramtalanítod.
Homasita, Praktiker, stb, bárhol kapható.
D.V.Zs.

sztrakk9

• Guest
« Reply #21 on: 2011 December 09, 15:24:46 pm »
Vagy keress a biztosíték táblán olyan pontot amin csak akkor van áram amikor gyújtásra rakod, mert van ilyen is.

Offline acszsombor

• Újonc
  • *
« Reply #22 on: 2011 December 09, 17:24:27 pm »
És ezt hogy tudom megtenni? Ahogy nézem jelenleg nincs biztosítéka a szivargyújtónak, ezekszerint valahol máshonnan van rákötve?
« Last Edit: 2011 December 09, 17:29:22 pm by acszsombor »

Offline MK7GHIA

• A mester
  • Segített?: +20/-2
« Reply #23 on: 2011 December 09, 17:35:40 pm »
Próba lámpa vagy multiméter.
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

Offline Pocok

• A mester
  • Segített?: +45/-1
« Reply #24 on: 2011 December 09, 18:42:56 pm »
A 12v csak a háttérvilágításhoz kell? vagy az egész arról működik?

Offline acszsombor

• Újonc
  • *
« Reply #25 on: 2011 December 09, 22:21:41 pm »
A 12v csak a háttérvilágításhoz kell? vagy az egész arról működik?

csak a háttérvilágítás, van benne még plusz elem (hogy ne kelljen mondjuk az óráját mindig beállítani)

ha esetleg valaki megtenné, hogy kicsit részletesebben leírja ez a biztosítékdobozos dolgot, elég dummy vagyok a témához. meg az nem tiszta hogy ha most biztosíték nélkül működik a szivargyújtóm akkor gondolom ezt már kicsit komolyabb kábelbuherálással lehet megoldani csak, nemde?

sztrakk9

• Guest
« Reply #26 on: 2011 December 09, 22:53:11 pm »
Akkor neked az lenne a legjobb,ha rákötnéd valamelyik világító egységre/szellőzés kapcsoló/ világítására,mert az van közel,és akkor csak akkor világítana ha felkapcsolod a villanyt a kocsin!
 szerintem.

Offline Pocok

• A mester
  • Segített?: +45/-1
« Reply #27 on: 2011 December 10, 01:09:28 am »
én simán a világítás kapcsolóra kötném