Ha csak simán a gyári fejre akarjátok kötni a gyári hangszórót(vagy alap rendszerre az alap hangszórót),akkor tapasztalatom szerint a fázishelyes bekötés a követendő.
Az alap hangszórók nem jól tolerálják a fordított bekötést,szóval,a membránnak kifelé!! kell elmozdulnia!
Gyurgyo!amit írtál,igaz lehet,de reflex kialakításnál.ideális esetben,az autóban a hangszóró mögötti tér,zárt.
silvercircle!kapisgálod a dolgokat
Már leírtam valahol bővebben,de most összefoglalom:komolyabb rendszereknél bármit lehet bárhová kötni,úgy értem,hogy pl a mélyközép lehet pl fázishelyesen,a hozzá tartozó magas pedig fordítva.az ellenkező oldalit szintén lehet variálni,bárhogy.
ennek a célja az,hogy a hangzást minél inkább a vezető szempontjából ideálisan lőjük be(azaz,annak ellenére,hogy a vezető bal oldalon ül,mégis előtte szólal meg a zene,nem pedig tőle jobbra a jármű középvonalánál,mint a szobai sztereo esetében)én minden esetben a helyes bekötéssel kezdek,és próbálgatok a vezetékcserélgetésekkel,hogy hogy a jobb,ez sok idő,és még több meghallgatás!
Ez az egész viszont csak akkor érvényesül,ha a rendszerünkhöz mélyláda is tarozik.
(amit szintén lehet fázishelyesen,vagy fordítva kötni)
a mélyláda polaritásának változtatásával,be lehet lőni a rendszert úgy,hogy a mély hangokat előlről halljuk,holott a láda hátul van!