nem nagyképűségből írom, de nekem eddig volt alkalmam (cégesautókból kifolyólag a lgtöbb esetben) legalább 30 féle autót vezetnem 25 évestől a friss húsig mindenfélét.. van összehasonlítási alapom.. nem izgat már annyira az új autó fílingje.. vehettem volna újat is, akárcsak szerintem a legtöbbünk itt a fórumon, de én nem kívánok egy autóra havi 50 és 100e között költeni.. ha elosztod 12-vel az újabb kocsi éves kiadásait (casco+kötelező, kötelező-szervíz+ami még becsúszik, törlesztő ha részletre veszed,zöldkártya, súlyadó vagy minek hívják most, akksi, üzemagyag, ablakmosó löty
stb) akkor összejön az a lé..
meg nem szabad megfeledkezni arról a tényről sem, hogy akkor is kiadásod van az autó után, ha nem közlekedsz vele.. egy karbantartott autó súlyos 10ezrekbe fáj havonta -ha nem akarsz penge élen táncolni/vezetni
az 5éves autóktól a lejárt garik miatt is mindenki próbál megszabaduln, mert utána a szervizek árai elérhetik egy olcsó mk3 árát is alkalmanként..
szóval egy műszakilag egyszerű autót kerestem -> mk3..
30-féle újabb autó után nem érzem azt, hogy egy őskövületbe ültem volna bele, kivéve myáron a 40 fokban
persze a 200e-es használt autókra rögtön legalább 100e-t elnlehet tapsolni, valószínűleg lejár a műszakija, meg amúgy is rende kell rakni, hogy ne érjenek meglepetések.. és még ilyen áron is olcsóbb fentartani -de csak hosszú távon minimum 2év- mint egy fiatal autót..
szerintem a 90-es évektől kezdve megjelent autók már tényleg olyan autósak.. nem egy pl. golf2 csörgő zörgő traktor -persze az is elvisz a világvégére
az mk3 tényleg jó tanuló autó, könnyű a kormánya még szervónélkülis -egyszerű vele parkolni.., 100 alatt (benzines)csendes susogós kis autó, nem kimondottam egy zörgő szappanos doboz.. nagy szélvédője van, jól ki- és körbelátni.. az 1.1(50le) példányokkhoz nem kell extra f1-es reakció idő a közlekedéshez, nyugodtan van időd mindent 2x átgondolni, nem nagyon fogsz hülyeségeket csinálni -szerintem izmosabb autóval többet mer az ember bevállalni -meg is van az eredménye -> agresszív közlekedők, sok csatt -> drága kötelező stb.
inkább egy olcsóbb autót nézz, ha csak nem úri kislány vagy, mert akkor a pénz tényleg nem számít
mk6(aszem) 1.6tdc ghia-val volt legutóbb dolgom, állat egy autó, de szerintem új verdákat csak céges autóként buli birtokolni, amikor nem a te pénztárcádat húzza le.. majd ha lesz családod, sajét tuti tető a fejed felett, komlyabb jövedelmed, akkor több értelme lesz friss kocsiba feccölni.. -sokba kerül ma az egyetem, no meg a ruhák cipők táskák csajszis dolgok..
bende