Author Topic: Vegyek fiestát??  (Read 38312 times)

Offline Devla

• Fiesta rajongó
  • **
  • Segített?: +8/-0
Re: Vegyek fiestát??
« Reply #45 on: 2009 June 01, 13:00:43 pm »
egy biztos Suzukit ne vegyél ! ! !

http://www.langlovagok.hu/html/galeria/1283_0.shtml

sztem nincs baj a suzukival se jol megy, keveset fogyaszt hát igen ha ütközik az ember akkor kampó. de hát nemkell ütközni :D erröl szol a kresz meg a szabályos közlkedés(mi ma nincs ugyebár tisztelet a kivételnek)

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #46 on: 2009 June 01, 13:36:41 pm »
legtöbbször nem rajtad múlik hanem a többi barmon a karambol. én tudom, átéltem már egyszer a védett út stoptábla ellenére kijöttek elém úgy hogy én már bőven reakciótávon belül voltam...

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #47 on: 2009 June 01, 17:48:43 pm »
suzukinak csak a motorja jó! merném azt mondani hogy egy súly csoportban van a hondával...csak szerényebb változatban... a motorral sokan nem panaszkodnak de a futóműre annál inkább! Én meg vagyok elégedve az én autómmal /1.4i CVH 89' mk3/ igaz 20 éves autóról beszélünk de nevetve meghazutólja a korát! Igaz most lett kikasznizva de ha oda van figyelve rá akkor nagyon jó társ lehet! Hál' istennek nem hagyott ott és kevés fordot látok az út szélén... és szervízekben is. Ha azt szeretnéd hogy ne kelljen vele foglalkozni akkor honda... elnyűhetettlen a motorja. Egyik rokonnak Kanadában accordja van... nagy rozsda halmaz az egész de pöccre indúl... kis autóknál a corsának van egy nagyon buta hangja ami nekem igazából nem nagyon jön be! Alakra hasonlóak viszont az anyagminőséget figyelembe kell venni és persze az alkatrész árakat nézzétek meg! Ha több autó van felsorolva akkor telefon felvesz és érdeklődsz hogy gömb csukló milyen árban van... kerék csapágy.. ékszíjjak... megkérdezed mingyegyik típusról aztán döntesz... egyik ismerősöm így vett autót alkatrészek voltak a fontosak hiszen egy autó nem örök élet + 3 nap! Én szerintem helyesen döntöttem 1x se kellett a falbontó kalapácsért nyúlni hogy nem indúlt be... de azért a mai és a régi autók között ég és föld a külömbség....

Offline Vadika

• A mester
  • Segített?: +49/-4
« Reply #48 on: 2009 June 02, 07:08:49 am »
Ha valaki mutat nekem egy olyan autót amivel soha semmi gond nem lesz akkor átpártolok a fiestáról illetve elgondolkozok rajta hogy esetleg átpártoljak.
Szerintem igen nagyon jó kocsi és merem állíttani ha  nem kínozza az ember akkor semmi gond illetve minimális probléma fordulhat elő de ez asszem belefér ;)
Mindenkinek Fiestát :D 
Vagy Zum Zum   :D

- Ki az abszolút irigy?
- ???
- Aki azért nem kefél, hogy a másik ne élvezzen

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #49 on: 2009 June 02, 10:12:00 am »
a honda azért nem ennyire elnyűhetetlen, pörög mint a barom és széthajtják. azért az accord 2000 ccm +.
A suzuki igénytelen, de nem mindegyik jó motor. 1.3 16v motor kiba jó. az 1.0 8v hulladék, 1.3 8v elmegy de nem a legjobb, 1.6 16v jó. :)

Offline bull84

• A mester
  • Segített?: +42/-0
« Reply #50 on: 2009 June 02, 18:19:12 pm »
Az én véleményem az hogy mindenki olyan autót vegyen ami neki tetszik mert ha nem ugyis megbánja! Ehhez a papírkasztnis suzukihoz fűznék hozzá 1-2 gondolatot! Sokan azt mondják ha baleset van akkor tuti suzuki, persze mert olcsó megbizható autó és elég jó többségbe van! A másik az lenne hogy munkámból kifolyólag alkalmam volt baleseteknél beavatkozni elég sok ütközést láttam már, 1-2 példa
1 suzuki swift(régi kasztnis) vs grand cherokee(nem tom hogy kell írni) 1 elhunyt 2 sérült
2 suzuki swift(régi k)vs opel omega 2 elhunyt 3 sérült
Ezek olyan esetek voltak ahol papírkasztni ide vagy oda megmaradtak benne az emberek és a másik fél hunyt el! Devlának igaza van ne ütközz és kész!
De akkor is FORZA FIESTA!!!!!!!!!!!!!!!!! :-X :notworthy:

RyAn

• Guest
« Reply #51 on: 2009 June 02, 21:30:42 pm »
Suzuki... ismerös tüzoltó élve még nem szedett ki a csapata suzukiból embert  :-\

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #52 on: 2009 June 02, 23:55:50 pm »
Az én véleményem az hogy mindenki olyan autót vegyen ami neki tetszik mert ha nem ugyis megbánja! Ehhez a papírkasztnis suzukihoz f?znék hozzá 1-2 gondolatot! Sokan azt mondják ha baleset van akkor tuti suzuki, persze mert olcsó megbizható autó és elég jó többségbe van! A másik az lenne hogy munkámból kifolyólag alkalmam volt baleseteknél beavatkozni elég sok ütközést láttam már, 1-2 példa
1 suzuki swift(régi kasztnis) vs grand cherokee(nem tom hogy kell írni) 1 elhunyt 2 sérült
2 suzuki swift(régi k)vs opel omega 2 elhunyt 3 sérült
Ezek olyan esetek voltak ahol papírkasztni ide vagy oda megmaradtak benne az emberek és a másik fél hunyt el! Devlának igaza van ne ütközz és kész!
De akkor is FORZA FIESTA!!!!!!!!!!!!!!!!! :-X :notworthy:

ez a mázli kategória. láttam már 1-2 suzukis karambolt. mintpl a trabi beleszállt oldalról trabant darabjai átszakították a suzy lemezét, és a  belső kárpitot is... ennyit a suzukiról... jah és mindezt 30-as ütközésnél...

Offline Kuti

• Lacos
  • A mester
  • Segített?: +33/-4
« Reply #53 on: 2009 June 03, 07:49:08 am »
Nagyon nem mindegy mi és HONNAN, milyen IRÁNYBÓL találja meg az ember autóját. A legbiztonságosabbnak hitt járgányban is meg lehet halni és a legrosszabbnak hittben is túl lehet élni, Az autókra lehet mondani szerintem, hogy a fronttal elcsapott/ütközött esetnél van az ember legnagyobb biztonságba, hisz ott a legnagyobb erőelnyelő rész, az oldalról kapottnál, meg teljesen mindegy miben ülsz, ha az ukrán kamion talál el. De azt hiszem a témától kissé kezdetek eltérni.
Astra vagy Fiesta!?
ui.: Saját helyesírási hibáimért előre kérek elnézést! :D

Offline Devla

• Fiesta rajongó
  • **
  • Segített?: +8/-0
« Reply #54 on: 2009 June 03, 08:12:11 am »
igen kicsit :D lényeh hogy mindenki vegyen fiestát  ;D de amugy is milyen kérdés ez egy fiesta \fan\klub os honlapon ilyet kérdezni.
ez kb olyan mintha egy láncdohányost egy átlagember megkérdezné h "vegyek én is cigit?" :D

szerk: a lényeg kimaradt :D
« Last Edit: 2009 June 03, 13:16:21 pm by Devla »

Offline bull84

• A mester
« Reply #55 on: 2009 June 03, 09:00:05 am »
Mondjuk amiket leírtam az tényleg ritka :-X
Vissza a témához szerintem a Fiesták a kategóriájukban az élen járnak mind biztonság,felszereltség,megjelenés tekintetében. Megbízhatóság csak saját tapasztalatom van, nekem mk4-em van 96-os és azon kívűl hogy tankolom no meg a kopo alkatrésze más eddig még nem kellett cserélni.
Összességben jó kis autó!! :-X

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #56 on: 2009 June 03, 10:31:43 am »
Nagyon nem mindegy mi és HONNAN, milyen IRÁNYBÓL találja meg az ember autóját. A legbiztonságosabbnak hitt járgányban is meg lehet halni és a legrosszabbnak hittben is túl lehet élni, Az autókra lehet mondani szerintem, hogy a fronttal elcsapott/ütközött esetnél van az ember legnagyobb biztonságba, hisz ott a legnagyobb er?elnyel? rész, az oldalról kapottnál, meg teljesen mindegy miben ülsz, ha az ukrán kamion talál el. De azt hiszem a témától kissé kezdetek eltérni.
a kamion vs szgk kb olyan mint a LADA VS suzuki. :D a különbség csak annyi hogy míg a kamion és a szgk között 30+ tonna súlykülönbség van, míg egy lada és egy suzuki között 300kg...

frontos ütközés: láttál már suzukit frontálisan ütközni? abban úgy sem vagy biztonságban egyáltalán.

és hogy ne csak OFF-oljak, kategóriájában az egyik legjobb ár/érték aránnyal rendelkező járgány a fiesta. érdemes elgondolkozni rajta. Ha nem lennék megrögzött nagy autó mániás, és nem ragaszkodnék a stílusos régi kocsikhoz simán vennék egyet. :)
« Last Edit: 2009 June 03, 10:37:08 am by sUdYe »

Marvinn

• Guest
« Reply #57 on: 2009 June 03, 11:51:25 am »
Beleolvastam a témába :) érdekes irányt vett.
Én azt tanultam hogy a frontálisnál minden jobb :) mivel frontális ütközés nagy valószínűséggel nagyobb sebességnél történik. kis autókról lévén szó nem sok különbséget látok egy swift és egy fiesta között. A tömeg és sebesség számít. Ettől függetlenül a swift valószínűleg törékenyebb.

Offline Kuti

• Lacos
  • A mester
  • Segített?: +33/-4
« Reply #58 on: 2009 June 03, 12:10:37 pm »
Azért az sem mindegy, milyen erőelnyelő rendszer van a kocsi orrába!
Astra vagy Fiesta!?
ui.: Saját helyesírási hibáimért előre kérek elnézést! :D

Offline bull84

• A mester
« Reply #59 on: 2009 June 03, 13:00:09 pm »
Viszont a mk4 fiesta 1045 kg a suzuki 900kb! Vajon miért? ??? Azt tudom amikor nekemjöttek oldalról akkor lehetett láttni hogy olyan 2cm-es acélrud húzodig az ajtóban amitől merevebb lesz! Ez csak egy példa a sok közül valószínű ezért is nehezebb a fiesta :-X