Sziasztok!
Megoldódott a problema...
Elmentem újból a szervízbe, immár beletörődve, hogy vezérműlánc csere lesz a dologból. Kértem egy részletesebb árajánlatot... ami természetesen 20.000 Ft-al drágább lett mint a 3 héttel elötti...
Aztzán elkezdtem beszélgetni a szervízes sráccal, hogy miért is kell feszítőt cserélni ha a lánc kopott, vagy miért kellene a láncot cserélni ha a feszítő hibás stb... arra akartam rávilágítani, hogy ha mindent kicserélünk egy gyanú-ra alapozva, akkor az nem szervízelés. Azt bárki megcsinálja akinek megvannak a szerszámai. A Ford szervízek nem ezt hírdetik... (tapasztalt, hozzáértő szerelők...) Na ezen elgondolkodott az ember és kiderült, hogy lehet nem is kell mindent cserélni, ha ott tudom hagyni 2-3 napra a kocsit. Óóóó... mondom az nem gond de pont most mennék nyaralni Horvátországba. Az jó! Mondja, mert úgyis akarta mondani, hogy próbáljak meg másik olajat beletenni szétszedés elött, mert lehet az segít, és hajtsam meg autópályán a tütüt.
OK. gondoltam ennyit megér, hisz úgyis esedékes az olajcsere, max majd felfogják az olajat ha mégis szét kell szedni. Megcsináltuk az olajcserét (10W40-t amit javasolt) és mire hazaértem a szerelőtől eltűnt a zaj.
Elmentem Horvátba meg vissza (1300Km) és semmi zaj. Mintha új lenne. Fogyasztás 5,5l.
Remélem sokáig így maradés nem jön visza a fura hang.
Költségileg a 100.000 helyett 15.000Ft-ból megúsztam, és nem kellett megbontani a motort.