De pont ezt nem értem.
Az 1. kérdésre adott válasz esetében, ha a neten veszek egy távirányítós kulcsot, akkor azt a könyv szerint felprogramozva a távirányító működni fog, de nem fogja indítani az autót?
És mechnaikusan is nyitni fogja az ajtókat? Ha ez így van, akkor minden neten vásárolt Ford kulccsal ki tudok nyitni minden Ford ajtót mechanikusan??
Igen nyitni fogja, de nem indul az autó. Ha volna két kulcsod akkor tudnál immot is tanítani, de egyel nem.
Három részből áll a kulcs.
1. A szárát másoltatod/maratod le/be kulcsmásoló szakemberrel, akár egy odavitt kulcsról, akár a kód alapján ami a megmaradt - távirányító nélküli - kulcsodon található gumiszalagon van. Nem tudod majd nyitni vele az összes Fordot, csak a sajátodat. Viszont a zárni igen, mert minden Ford kulccsal lehet zárni a a többit is. Ezt a nyerskulcsot, lehet akár bicska kulcs is, veheted E-bay-ről is (700-1500 Ft).
2. Távirányítót fel tudnád programozni otthon is, ha megvolna a másik. Veszel egy bontóból egy kulcsot (kb 4000 Ft), s az elektronikát át rakod belőle az új nyerskulcsba/bicskakulcsba és fel tanítod a másik kulccsal a leírtak alapján.
3. Immobiliser chip, amit nehezebb beszerezni. Az internetről azt is meg lehet venni, de azt nem tudom milyen kell pontosan. S létezik hozzá software (fizetős), amivel fel lehet programozni az autóhoz.
Ahhoz, hogy minden működjön, mind a három dolognak meg kell lennie.
Ezt az egészet fogja neked a márkaszerviz egyben adni, nem olcsón. Nem tudom mennyi, de 40-50e-re tippelnék.
Merre laksz? Tudok Pesten ajánlani valakit, aki lehet, hogy tud segíteni olcsóbban. Beszélsz vele, s kiderül.