Author Topic: indítási probléma 2007-es benzines 1.6 Sport  (Read 6085 times)

Offline KissG

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
indítási probléma 2007-es benzines 1.6 Sport
« on: 2015 November 09, 10:33:39 am »
Sziasztok,

Van egy 1.6-os benzines 2007-es Sport Fiestám, amivel eddig még semmilyen komolyabb probléma nem volt.
Viszont mostanában előfordult néhányszor, hogy nem indul be elsőre.

Amikor elforgatom a kulcsot akkor az indítómotor működik, hajta is a motort, de nem akar beindulni, vagy ha esetleg beindul lefullad egyből.. ez után ha várok vele 2-3 percet akkor beindul simán, bármilyen gond nélkül.

Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond? (olaj, vezérlés nemrég volt cserélve, de előtte is csinálta 1x már)

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
Re:indítási probléma 2007-es benzines 1.6 Sport
« Reply #1 on: 2015 November 10, 13:46:59 pm »
Sziasztok,

Van egy 1.6-os benzines 2007-es Sport Fiestám, amivel eddig még semmilyen komolyabb probléma nem volt.
Viszont mostanában előfordult néhányszor, hogy nem indul be elsőre.

Amikor elforgatom a kulcsot akkor az indítómotor működik, hajta is a motort, de nem akar beindulni, vagy ha esetleg beindul lefullad egyből.. ez után ha várok vele 2-3 percet akkor beindul simán, bármilyen gond nélkül.

Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond? (olaj, vezérlés nemrég volt cserélve, de előtte is csinálta 1x már)

Pl. lyuk van az üzemanyagrendszerben és állás közben fellevegősödik. Lehet a lyuk a tankban levő csőszakaszon is. Teljesen feltöltött és üres tankkal is egyforma?
Mk6 1.3 benzin

Offline KissG

• **
« Reply #2 on: 2015 November 10, 15:23:57 pm »
Pl. lyuk van az üzemanyagrendszerben és állás közben fellevegősödik. Lehet a lyuk a tankban levő csőszakaszon is. Teljesen feltöltött és üres tankkal is egyforma?

Nem tudom megmondani pontosan, most hétvégén pl 3/4ig volt a tank és akkor csinálta, de előtte sem volt teljesen üres szerintem.

Offline fiesta2002

• A mester
« Reply #3 on: 2015 November 10, 19:01:09 pm »
Figyelgessed, hogy látsz-e különbséget. De ez csak egy ötlet, lehet más is.

Jelenlegi állapotában, ha nem mindíg jön elő a baj, csak egy nagyon zseniális szervíz tudná megtalálni a hibát.

Én várnék, amíg gyakoribbá válik.
Mk6 1.3 benzin

Offline 52a52a

• Látott már fiestát
  • Segített?: +2/-0
« Reply #4 on: 2015 November 12, 11:15:43 am »
Nem tudom megmondani pontosan, most hétvégén pl 3/4ig volt a tank és akkor csinálta, de előtte sem volt teljesen üres szerintem.

Hello

Érdemes lenne egy benzinnyomást méretni. (én benzinpumpára gyanakodnék, ha benzinszűrő nem túl régi)
Ford Fiesta MK6 1,25 Benzin (2004)

Offline KissG

• **
« Reply #5 on: 2015 November 12, 14:08:10 pm »
Hello

Érdemes lenne egy benzinnyomást méretni. (én benzinpumpára gyanakodnék, ha benzinszűrő nem túl régi)

Hali,
nem most volt utoljára benzinszűrő cserélve, az lehet a gond?

Offline fiesta2002

• A mester
« Reply #6 on: 2015 November 13, 18:28:42 pm »
A benzinszűrőt a gyár szerint 60 ezrenként feltétlenül cserélni kell. (Jó, hogy szóbakerült, én is megnézem, hol tartok.  ;) )
Ha közel ennyit futott, megéri a csere, mert nem bonyolult, és az eltömődött szűrő magasabb fogyasztást okoz.

De a hatása nagy benzinigénynél, pl. autópályás gyorsításnál jelentkezik.

Az indítózásnál nem kell sok benzin. Alacsony a fordulat, nincs kinyitva a pillangószelep, stb.

Viszont ha a csövek üresek akkor nem indul a motor, amíg meg nem telnek.

Ha előjön a hiba és nem indul elsőre, akkor próbáld ki, hogy nem indítózol, csak 5-6 szor leveszed, ráadod a gyújtást. Akkor hallani, hogy 1-1 másodpercig tölt a benzinszivattyú. Ha ezután jobban indul, akkor valahol itt lehet a gond.
« Last Edit: 2015 November 13, 18:36:41 pm by fiesta2002 »
Mk6 1.3 benzin

Offline KissG

• **
« Reply #7 on: 2015 November 15, 11:32:25 am »
A benzinszűrőt a gyár szerint 60 ezrenként feltétlenül cserélni kell. (Jó, hogy szóbakerült, én is megnézem, hol tartok.  ;) )
Ha közel ennyit futott, megéri a csere, mert nem bonyolult, és az eltömődött szűrő magasabb fogyasztást okoz.

De a hatása nagy benzinigénynél, pl. autópályás gyorsításnál jelentkezik.

Az indítózásnál nem kell sok benzin. Alacsony a fordulat, nincs kinyitva a pillangószelep, stb.

Viszont ha a csövek üresek akkor nem indul a motor, amíg meg nem telnek.

Ha előjön a hiba és nem indul elsőre, akkor próbáld ki, hogy nem indítózol, csak 5-6 szor leveszed, ráadod a gyújtást. Akkor hallani, hogy 1-1 másodpercig tölt a benzinszivattyú. Ha ezután jobban indul, akkor valahol itt lehet a gond.

Köszi! mindenképp kipróbálom majd ! :)

Offline Bgabeen

• Újonc
  • *
« Reply #8 on: 2015 December 01, 15:19:18 pm »
Szia!

Nekem 2006-os évjáratú, 1.6-os benzines Fiestám van, az elmúlt egy évben kb 3-4szer nálam is jelentkezett a probléma, volt hogy a nap első indításánál hideg motorral, de olyan is volt, hogy 200km megtétele után megálltam 30 percre és csak második indítózásra indult be utána a gép. Én közbe pont cseréltem vezérműszíjat, vízpumpát, gyertyákat, benzinszűrőt, olajat, olajszűrőt és a "hiba" nem múlt el. Szerencsére ezen kívül minden szuper a Fiestával :) de várom én is az ötleteket.