Sziasztok,
Újabban megint problémám van a hűtőrendszerrel. 2002. 1.3 benzines. Havonta mindig után kellet tölteni mert felforralta a vizet, 3-4 hónapja vittem szerelőhöz cserélje ki a szivattyút (elvileg ki lett), de azóta ugyan úgy csinálta csak másfél havonta, most meguntam leszedtem a termosztátházat és ki volt törve pár darab, gondoltam ott eresztett, vettem újat (gyárit) kicseréltem, és most hogy kicseréltem olyat csinál, hogy járatom alapjáraton egy idő után (hamar) felmegy a vízhőfok normálra, de egyik cső sem meleg vagy a tartály, leállítom csavarom a kupakot és fut ki a hideg víz, majd miután kifutotta magát, a helyére megérkezik a meleg víz. A venti ugyanúgy bekapcsol, fűtés nincs, a csövek, hűtőborda ki lett mosva átfolyik rajta a víz.
Köszönöm előre is a segítséget
Lehet, hogy levegő van a rendszerben. Azért nincs keringés. És a meleg levegő kitágul, amikor leveszed a kiegyenlítő tartály sapkáját és kinyomja a vizet.
Nekem is pont ilyen autóm van. Egyszer cseréltettem benne hűtőfolyadékot, akkor pár kilométer után magától kilevegőzte magát.
Több módszer is van a kilevegőztetésre:
- melegen, levett kupakkal (óvatosan, mert forráz) közepes/magas fordulaton járatni néhány percig
- a hűtő tetején a légtelenítő csavart kivéve addig kell tölteni a tartályba a folyadékot, amig a hűtőn kifut
- ugyanezek a trükkök emelkedőn vagy megemelt orral, járdára felugratva, stb.
Némelyik autó termosztátjának a peremén van agy kis lyuk. Annak, azt hiszem, felfelé kell lenni beszereléskor.
Az is lehet, hogy nem nyit ki a termosztát. Tűzhelyen melegített vízben lehet ellenőrizni.
Majd írd meg, hogy mi lett a vége.