Author Topic: Az új autó megérkezése "avagy a be nem tartott határidők"  (Read 101036 times)

Offline Gyurgyo

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
Re: Az új autó megérkezése "avagy a be nem tartott határidők"
« Reply #105 on: 2008 March 26, 11:52:51 am »
Köszi a bíztatást ;) De akkor az sem elfogadható szerintem. Ha kész a kocsi másnap küldjék el! Amikor az előleget kérték én sem két két hét múlva adtam hanem azonnal. Ha nekem van kötelezettségem azt mindig azonnal kell teljesítenem, de ha ők vannak kötelezve valamire akkor máris ráér a dolog SŐT még én értsem meg! De ha az ilyen ember vár valamire egyből milyen türelmetlen tud lenni...érdekes. Ha róla van szó az egyből más helyzet. Dolgoztam szállítmányozó cégnél és tudom, hogy ha a gyár hívja őket akkor ők azonnal mennek hiszen ebből élnek. Minnél több fuvar annál több bevétel. Egyszerü. Szerintem. A többi csak duma >:(

BPeti

• Guest
Re: Az új autó megérkezése "avagy a be nem tartott határid?k"
« Reply #106 on: 2008 March 26, 13:48:29 pm »
Köszi a bíztatást ;) De akkor az sem elfogadható szerintem.
...

Ez szerintem is jogos, azonban ettől nem változik semmi. :lurk: Valójában egyetlen dolog, ami jogilag kötelezi őket, a szerződés. Ha azt tartani tudják, teljesen mindegy, hogy 2 napig gyártják az autót és 30 napig pihentetik, vagy fordítva. Mivel a fuvar nekik is pénzbe kerül, úgy néz ki, nem éri meg sűrűbben hozatni az autókat pusztán azért, hogy a kedves vevő elégedett legyen.
Naívan azt gondolnám, hogy sok negatív tapasztalat elveszi a vevők vásárlási kedvét és ezzel arra ösztönzi a kereskedőket, hogy mindent megtegyenek. A valóság inkább az, hogy az autós cégek egymáshoz "butulnak", így nemigen találsz rugalmasabbat, ezáltal mégis megveszed azt az autót, ami amúgy a szívednek (és nem utolsó sorban a pénztárcádnak) kedves.  :headbang:
« Last Edit: 2008 March 26, 13:51:19 pm by BPeti »

sztrakk9

• Guest
« Reply #107 on: 2008 March 26, 17:56:36 pm »
szeva,
amikor én vettem akocsit,én is sokat vártam agépre.
először azt mondták,h 3 hét aztan naponta meg azt,h talán holnap,és lett belölle 7 hét!

Offline sdavid

• A mester
  • Segített?: +60/-23
« Reply #108 on: 2008 March 27, 22:02:09 pm »
Na, elvileg holnap (péntek) 3 órakor lesz az átadás :)

BPeti

• Guest
« Reply #109 on: 2008 March 27, 22:44:36 pm »
Én nyertem 11 órával  :occasion14:
« Last Edit: 2008 October 28, 22:31:17 pm by viktorwrz »

Offline sdavid

• A mester
« Reply #110 on: 2008 March 27, 23:39:06 pm »
:) grat :D

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
« Reply #111 on: 2008 March 28, 08:37:44 am »
Már várom a délutáni hozzászólásaitokat, hogyan zajlott a gépátvétel  :D

Bpeti vs sdavid  ;D

Offline Gyurgyo

• Látott már fiestát
« Reply #112 on: 2008 March 28, 09:54:15 am »
Tegnap hívott az értékesítő és megerősítette, hogy le van gyártva az autó és mér csak szállításra vár. Az is lehet, hogy már úton van "hozzám" csak azt nem látja a rendszerben. Hát egy hét alatt nem ért ide még  :( De legalább már kapok tájékoztatást. Ez is valami! Marhára bízok benne, hogy jövőhéten már lsz belőle valami...
Majd írjatok az átvételről, mert lehet abból is tanulni. Javaslom a rétegvizsgálatot, mert a múltkor egy vadiúj autónál /igaz opel volt de bárhol előfordulhat/ a szalonban vették észre hogy tudpla a festékréteg rajta tehát duplán lett fényezve. Nem volt egyébként semmi baja csak ha egyszer eladod sokat buksz, mert nem fogja senki elhinni, hogy gyárilag így jött! Az az emberke akié az opel lett kapott 200.000 ft kedvezményt a kellemetlenségért+ egy igazolást , hogy gyárilag ilyen az autó. Tehát nem törött és újrafényezett stb. Talán segített ez is valamit  ;)

Offline sdavid

• A mester
« Reply #113 on: 2008 March 28, 12:46:39 pm »
1 óra múlva indulok az átvételért, egy majdnem szívroham után, miután közölték, hogy a bank nem küldte el az üzembentartói papírokat így nem tudják átadni az autót. Nem kis vita és kiabálás után mégiscsak átadják elvileg és az üzembentartói részt később pótolják a forgalmiban. Remélem ez volt az utolsó akadály és habár hűvös hangulatban, de megtörténik az átvétel.

Offline Kuti

• Lacos
  • A mester
  • Segített?: +33/-4
« Reply #114 on: 2008 March 28, 13:53:20 pm »
Na még egy Fiesta száguld az takon! Legyen minimum annyi örömöd benne mint nekem az enyémbe!!!
Astra vagy Fiesta!?
ui.: Saját helyesírási hibáimért előre kérek elnézést! :D

Offline Gyurgyo

• Látott már fiestát
« Reply #115 on: 2008 March 28, 18:25:47 pm »
Gratulálok! Legyen sok örömed benne. Neked mennyi idő telt el attól fogva, hogy bejött az országba a kocsi? Azért kérdezem, mert a héten az enyém nem jött meg sajna így valószinüleg a jövőhéten érkezik meg /két héttel a legyártása után/ és érdekelne, hogy ha már itt van és láthatom ŐT akkor mikor vehetem át? Én is hitelre veszem. :(

Köszi!

Gyurgyo

Offline sdavid

• A mester
« Reply #116 on: 2008 March 28, 20:30:28 pm »
Sziasztok!!!!!!!

Megvan a picike!!!!! Megtettük az első 58 km-t együtt! Nagyon jó minden!!!! Nem tudok mit írni :) Az első képek hamarosan!!!!

Gyurgyó: A megrendelés február 15-én történt, a gyártás márc 7-én. Múlt hét pénteken érkezett meg az autó a kereskedésbe ha jól emlékszem. Az átvétel sajnos nagyon hűvös hangulatban történt, mint ahogyan azt sejtettem is :( Az üzembentartói részt elrontották. Illetve kifelejtették a könnyűfém-felniket. Az utóbbit még a helyszínen kijavították. Az üzembentartói bejegyzés csak később kerül be a forgalmiba, ha úgy döntünk, hogy igényeljük. Képeket mindjárt teszek fel!
További tervek: Kedden matricázás, jövő hét péntek körül ablak fóliázás, utána spoiler, meg riasztó.

Örülök, hogy mostantól mint valódi Fiesta tulajdonos olvashatom a többi Fiestás srác/csaj hozzászólásait!!!!

Ryan

• Guest
« Reply #117 on: 2008 March 28, 20:31:45 pm »
sok sikert hozzá  :-X
« Last Edit: 2008 October 28, 22:32:47 pm by viktorwrz »

bi22o

• Guest
« Reply #118 on: 2008 March 28, 23:17:49 pm »
Sziasztok!!!!!!!

Megvan a picike!!!!! Megtettük az első 58 km-t együtt! Nagyon jó minden!!!! Nem tudok mit írni :) Az első képek hamarosan!!!!
...

grat  ;)

/ kúl a verda 8) /
« Last Edit: 2008 October 28, 22:33:37 pm by viktorwrz »

Offline Vadika

• A mester
  • Segített?: +49/-4
« Reply #119 on: 2008 March 29, 00:11:28 am »
Gratulálok és remélem felejteti a sok bosszúságot a a sok sok kelemes és felhőtlen km:)
Mindenkinek Fiestát :D 
Vagy Zum Zum   :D

- Ki az abszolút irigy?
- ???
- Aki azért nem kefél, hogy a másik ne élvezzen