Author Topic: Az új autó megérkezése "avagy a be nem tartott határidők"  (Read 104811 times)

Offline viktorwrz

• A mester
  • Segített?: +29/-3
Re: Az új autó megérkezése "avagy a be nem tartott határidők"
« Reply #75 on: 2007 August 28, 05:13:42 am »
A gumik/felnik méretére még mindig nem tud senki semmit mondani? Vagy másoljam be egy másik topicba? :P :D
Amennyiben ford lemezfelniről van szó akkor felfog menni rá. 4x108 az osztóköre 63,3mm-es tehermentesítővel.
Eddigi autóim:
Ford Mondeo Turnier 1.8 Zetec '96
Renault Express 1.9D '93
MB E200 aut. 2.2CDi (123LE) '06
WV Polo 1.9SDi '96
MB E220 T aut. Avangarde 2.2CDi (143LE) '00
Ford Mondeo Turnier 1.8TD '97
Ford Fiesta 1.1c MK3 '89
Trabant 601S '89
Trabant 601S '87

Dipper

• Guest
« Reply #76 on: 2007 August 28, 12:08:15 pm »
Szerintem felfog menni!ha az is fiestárol van/fordról akkor tuti!!108*4  14col,15 vagy 16 az mind1!Télen amúgy is a kissebb jobb! ;)

kaszi

• Guest
« Reply #77 on: 2007 September 12, 06:50:27 am »
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

El sem hiszem... 5 hét késéssel, 3 hónap után tegnapelőtt megjött a várva várt! :) Már van benne 132 km! :D

Képek később!

üdv:

kaszi

Offline doso22

• doso22
  • Megszállott fiestás
  • Segített?: +6/-0
  • egy 1996-os MK4-es büszke és boldog tulajdonosa!
    • Doso oldala
« Reply #78 on: 2007 September 13, 07:22:48 am »
Gratula az új verdához és jó vezetést!  ;)
A képeket majd várjuk!  ;D
Ford Fiesta 1.25 16v Zetec S
Techno felszereltségű…: szervo, elektromos ablak, elektromos fényszóró állítás, ABS, kipörgés gátló,blokkolásgátló,14" alufelnik, Sony MEX-1GP fejegység, neonok...

Rushmantheone

• Guest
« Reply #79 on: 2007 October 19, 11:37:17 am »
Sajnos én belecsöppentem a gyárleállásba! Június 10-én rendeltem kizárólag az én igényeim szerint! Tegnap előtt jött meg szal majdnem 4 és fél hónapot vártam rá, de asszem megérte ennyit várni csak tudnám már elhozni a kereskedésből! Mellesleg mindenkinek ajánlom a Sátoraljaújhelyi kereskedést! Persze akinek lőtávolban van. Teljesen megvagyok velük elégedve, mint szervíz mint autóvásárlás terén! Igaz én már ott visszatérő vevő vagyok, szal lehet ezért bánnak velem így! :D

Offline lacccus

• A mester
  • Segített?: +39/-5
« Reply #80 on: 2007 October 19, 14:56:51 pm »
Remélem te nem jársz úgy mint én!
Miután megérkezett az autóm a kereskedésbe,még 3 hetet vártam rá,
már meg voltam őrülve,sütötte a nap,verte az eső! >:(
Minden ami autĂł hifi!:)

Offline Kuti

• Lacos
  • A mester
  • Segített?: +33/-4
« Reply #81 on: 2007 December 20, 13:33:44 pm »
kaszi: mikor kaptad meg a kocsit? vagy még mindig várod???

Az téged ne érdekeljen, hogy ők 0-án vannak vele! kérjél hozzá jó sok cuccot! És ne nyugtassanak azzal, hogy van aki fél évig is várt, ez nem a trabis világ 2 éves várakozással olyan színben ahogy jön, hanem a XXI. század és tudtukra kell adni, hogy szertződésszegés volt (holott nem érdekel ki hibályából) egyrészt van másik fordbolt és másik eladó! És ez arany szabály ismerőstől semmit ne vegyél!!! :D
Astra vagy Fiesta!?
ui.: Saját helyesírási hibáimért előre kérek elnézést! :D

Offline Gyurgyo

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
« Reply #82 on: 2008 March 09, 17:18:44 pm »
Tisztelt Mindenki.

Új tag vagyok és leírnám a rendeléssel kapcsolatos tapasztalataimat:

megrendeltem 2007.12.14.-én egy Ford Fiestát. 2008.01.18-án telefonáltam a kereskedésbe hogy van-e valami hír? Azt mondta az ügyintéző, hogy éppen ma gyártják le az autót. Megkérdeztem, hogy akkor a 2008.02.15-ei átadás tartható-e? Azt mondta, hogy igen. Kb. 3 hét múlva telefonáltam, hogy mi a helyzet mert ők egyáltalán nem kerestek engem. Nem kaptam megnyugtató választ ezért bementem személyesen. Akkor derült ki, hogy mégsem gyártották le az autót de erről engem nem tájékoztattak! A téves infó alapján eladtam a használt autómat, holott van egy súlyosan szívbeteg édesanyám és én is beteg vagyok, tehát az autó nagyon fontos számomra. A szerződésben szerepel, hogy mivel az autó egyedi felszerelést is tartalmaz akár 16 hetet is késhet az átadása. Ezt tudomásul veszem, de azt nem hogy nem tájékoztattak arról, hogy mégsem gyártották le mert akkor nem adtam volna el a autómat még. Telefonáltam a vezérképviseletnek és ők szóltak le a kereskedésnek, hogy intézkedjenek, mert a kereskedés nem foglalkozott érdemben az üggyel. Ezután hivott fel az ügyintéző és közölte, hogy az új gyártási dátum 2008.03.07. Kértem valami ajándékot az autóhoz amolyan kárpótlásként /téligumi lemezfelni garnitúra/ de a válasz "nem" volt. Az egész ügy alatt én telefonálgattam saját költségemen. Mit tehetek akkor ha nem tartották be az igéretüket és nem tájékoztattak az autóval kapcsolatos történésekről? Így hetekkel később lesz autóm és mivel nem tájékoztattak az enyémet eladtam. Mit tehetek, hogy valami engedményt vagy egyéb kárpótlást kapjak? Elnézést kértek, csak az nem oldja meg a jelenlegi helyzetemet.
Most ott tartunk, hogy az új gyártási dátum 03.19-e. És kaptam ajándékba könyöklőt, Ford szemüveget és táskákat /jó minőségü Ford repicuccok/. Most várom, hoyg legyártják-e erre a harmadik időpontra...

Egyébként tavaly a megrendelés előtt beszéltem a vezérképviselettel és azt mondták, hogy a legjobb kedvezmények év végén vannak tehát most rendeljem meg. Na ehhez képest most sokkal nagyobb a kedvezmény...tisztességes üzleti magatartás ez? Nem akarok velük összeveszni csak megkapni a lehető legnagyobb kedvezményt. Van remény?

Előre is nagyon köszönöm!

Gyurgyo

Offline Kuti

• Lacos
  • A mester
  • Segített?: +33/-4
« Reply #83 on: 2008 March 18, 18:47:46 pm »
Őszintén megmondom, nem te vagy az első ilyen problémával aki itt ezt leírta.
Mindemellett együttérzek Veled, de a többiekkel is. Ez nagyon bosszantó, mivel másképp szervezed 'életed' kényelmetlenség, utánajárás és már a vevőnek ég a képe. Remélem minél előbb megkapod a kicsi-kocsid! Személy szerint pedig nem térek magamhoz! Igaz én készletből vásároltam és így 1-1,5 hét volt az átadás (és ez mos nem heccelgetésnek írom). Emiatt nekem kicsit furcsának tűnik ez a hosszú határidő. Nos azt hiszem ebből is látszik mily nagy a kereslet a széria után, nem tudnak oly gyorsan gyártani, mint eladni.
Astra vagy Fiesta!?
ui.: Saját helyesírási hibáimért előre kérek elnézést! :D

Offline Brigus

• Klubtag
  • Segített?: +11/-3
« Reply #84 on: 2008 March 18, 19:52:20 pm »
Szia Gyurgyo!

hát , velem is ilyesmi szitu volt kb. mikor én arra az elhatározásra jutottam hogy fityot veszek, körbe telefonálgattam a fél világot, hogy minél előbb autóhoz jussak, megkérdeztem minden keresekedést, hogy nincs-e raktáron ilyen meg ilyen szinű és ilyen meg ilyen felszereltségü fiesta, Bp, Kerepesi úti FORD kereskedésben azt a választ kaptam, hogy van egy ilyen autó lerendelve két hete. na akkor bementem, letettem az előleget , és csak vártam, és vártam................ de semmi életjel. azt mondták hogy max 4héten belül itt az auto. hát a négy hétből 12 hét lett, már forrt az agyvizem, ugy voltam vele hogy át se veszem (bár kár lett volna nem átvenni). Állandóan hitegettek, hogy majd ekkor meg akkor vehetem át, én is egy csomo pénzt telefonra költöttem. Na amikor beérkezett az országba a kocsi, még egy hetet kellett várni arra, hogy kivigyék a Kerepesi úti kereskedésbe, és csak utána kezdték el intézni a kocsi papírjait. az kb még egy hét volt, nem tom mit kell olyan sokáig sz...ni egy üzembehelyezéssel. na mind1. röviden ennyi.

A "fájdalomdíjra" egy példa:: mikor átvettem az autót, rá kéthétre rájöttem hogy a forgalmi engedélybe a teljesítmény 10kw-al el van irva, ami ugye bár a teljesítményadónál 300ft-ot jelent kw-ként, ami  nem mindegy, na meg eladásnál se. Felhivtam a márkakereskedést és közlöm velük a problémámat, erre annyit mondtak hogy vagy kicseréli az okmányiroda a forgalmit, vagy belepecsételnek, vagy rosszabb esetbe eredetiség vizsgát kell rajta csináltatni..... Mondtam nekik hogy kine találjátok hogy majd a ti hibátokból én fizetem az eredetiségvizsgát....na nagy nehezen elintéződött az ügy ,megusztam egy pecséttel, és mondtam a kereskedésben, hogy szeretném ha ezt valahogy kompenzálnák nekem mert ez a kis kalamajka (önhibámon kívül) 5000ft benzinköltségembe és egy nap szabimba került , annyit mondtak hogy a 20 ezres szerviznél mondjam ezt el, és akkor kapok kedvezényt. Eljött a 20 000-es szerviz, elmondom a bajomat,mire a válasz: hogy sajnos a gép nem engedi hogy kedvezményt adjanak, majd a következő szerviznél szóljak és kapok pár ezer ft-ot engedményt. na azota még nem voltam szervizben, de esélyt se látok arra hogy vmi fájdalomdíjat kapjak érte.

én javaslom hogy keresd fel a FORD MAGYARORSZÁGOT a problémáddal, egyik ismerősöm reklamált ott, és győzött :) Állítolag a kereskedések nagyon paráznak ha kiejted azt a szót, hogy FORD MAGYARORSZÁG! NEm akarnak rossz fényben feltűnni! egy próbát megér!

üdv, Brigi

Kiccsákány

• Guest
« Reply #85 on: 2008 March 19, 09:30:11 am »
Szia Mindenki!

Szerintem az én esetem is tanulságos lehet, ezért röviden megosztom veletek:

Febrruárban jutottam el odáig, hogy megrendeljem a kiválasztott autót. (az előzmény procedúrát nem részletezem) 2 verzió maradt a végére, mindkettő egyedi rendelés, tehát április végére, május elejére igérték az autót. Hogy jól, vagy rosszul döntöttem, azt nem tudom, de egy egyedi fényezésű kicsikét választottam fresh plus felszereltséggel és némi extrával. A megrendelést felvették, megszületett a szerződés. 2-3 héttel ezután szóltak, hogy március végén kerül gyártásra, tehát áprilisban átvehetem. Örültem mint..., majd másfél hét múlva jött a hidegzuhany. Hívnak a kereskedésből, hogy gond van. A City pack csomagban lévő tolatóradart nem tudják beszerelni, mert a kocsinak egyedi fényezése lesz. Első nagy kérdésem: Mi köze van a tolatóradarnak a kocsi szinéhez, ezt a mai napig nem értem. Kaptam a kereskedéstől 2 választási lehetőséget, a megrendelés módosítására. Gondolom mondanom sem kell egyik sem tettszett, de még számomra kedvezőnek sem volt mondható. Kértem újabb választási lehetőségeket, és megemlítettem, hogy mely tételek érdekelnének az opciós listáról. Természetesen kifejtettem, hogy ezen malőr miatt én rosszul járni nem szeretnék, sőőőt. Nem húzva tovább a szót, nem akartam az időt sem húzni, hiszen már alig várom az én kis gyöngyszememet, összeállítottunk egy magasabb értékű opció csomogot és az árkülönbséget megfeleztük. Második kérdésem: Vajon jó boltot csináltam?
Megegyeztünk, szóbeli kézfogás majd várakozás. Mai napig nem tudom, ez a kis közjáték mennyit csúsztat a gyártáson, mennyit csúsztat az átadáson, és még mindig vannak homályos foltok ebben az "egyedi" szebben fogalmazva limitált szériás autóban.

beetke

• Guest
« Reply #86 on: 2008 March 20, 20:02:00 pm »
Sziasztok!

Nem túl biztató topic ez!  :-[
Én is februárban, pontosan 27-én rendeltem meg újdonsült kis autómat, mert már nem volt olyan felszereltséggel készleten (fekete Fresh Plus). Nos azóta várok... igaz azt mondták, hogy 8-12 hét, de én már nagyon szeretném itt tudni a parkolónkban. Különös dolgok nem történtek, igaz az én extráim kimerültek az automata klímában, és most már egy 15ös felniben. Bár nagyon gondolkodok, hogy jobb lenne a 16os ;D
A márkakereskedésben normálisak voltak velem, bár már a harmadik ember kapja meg a leendő kocsim mappáját  :P

Szóval én várok, türelmesnek alig ha mondhatóan... de várok  :)

Offline Gyurgyo

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
« Reply #87 on: 2008 March 20, 20:48:49 pm »
Sajnos valóban nem bíztató a dolog, de hát az élet ilyen. Nekem tegnap telefonáltak, hogy le lett gyártva a kocsi. Harmadjára sikerült tartani az időpontot. 4 hónapot vártam rá a megrendeléstől számítva. Az alapigazság sajna, hogy ha befizetted a foglalót akkor már nem számítassz annyira... már köt a szerződés. Csak vársz és vársz. Pedig van egy olyan alap marketing szabály, amit ha jól emlékszem 1-11-es szabálynak hívnak és a lényege, hogy egy elégedett vevő általában 1 embernek mondja el az elégedettségét, de egy elégedettlen már 11-nek! Elég negatív reklám. De ez sem számít. Csak jól hangzó szlogenek vannak, de az valóság annyira más!!! Sokan reklámozzák a minőséget is: könyörgöm 2008-ban ez TELJESEN alapvető nem?
Na de a lényeg, hogy kb. két hét és brummog a gépezet. Egyébként 1.4 Tdci Color lesz Tango szinben ilyen belsővel automata klíma, fűthető szélvédő, audióaljzat, karos távirányító és 16"-os polírozott sport felni...már alig várom. Annyi mindent olvastam róla. Kiváncsi leszek a valóságra ;)

Gyurgyo

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
« Reply #88 on: 2008 March 21, 08:35:17 am »
A valóság odaát van  :laugh:

Offline PharaoM41

• Látott már fiestát
  • Segített?: +2/-0
« Reply #89 on: 2008 March 22, 11:53:57 am »
Sziasztok!

"Sokan reklámozzák a minőséget is: könyörgöm 2008-ban ez TELJESEN alapvető nem?" Ez egy nagyon fontos megjegyzés Gyurgyo! Amikor már minden "felelős" "ember" a piacról meg a verseny jótékony hatásáról hablatyol, akkor pont ez lényeg. Magyarországon már annyi féle, fajta új autó közül lehet válogtani, hogy ezeknek meghatározó jellemzőknek kellene lenniük. Sajnos látjuk, hogy nem így van.
Egy gyártón belül a márkakereskedések között is néha ég és föld különbség. De azért nem minden van elrontva, amit el lehet rontani. Úgyhogy várjuk a feljleményeket! Az átvétel után sokkal jobban érzi magát az ember!