Szia Mindenki!
Szerintem az én esetem is tanulságos lehet, ezért röviden megosztom veletek:
Febrruárban jutottam el odáig, hogy megrendeljem a kiválasztott autót. (az előzmény procedúrát nem részletezem) 2 verzió maradt a végére, mindkettő egyedi rendelés, tehát április végére, május elejére igérték az autót. Hogy jól, vagy rosszul döntöttem, azt nem tudom, de egy egyedi fényezésű kicsikét választottam fresh plus felszereltséggel és némi extrával. A megrendelést felvették, megszületett a szerződés. 2-3 héttel ezután szóltak, hogy március végén kerül gyártásra, tehát áprilisban átvehetem. Örültem mint..., majd másfél hét múlva jött a hidegzuhany. Hívnak a kereskedésből, hogy gond van. A City pack csomagban lévő tolatóradart nem tudják beszerelni, mert a kocsinak egyedi fényezése lesz. Első nagy kérdésem: Mi köze van a tolatóradarnak a kocsi szinéhez, ezt a mai napig nem értem. Kaptam a kereskedéstől 2 választási lehetőséget, a megrendelés módosítására. Gondolom mondanom sem kell egyik sem tettszett, de még számomra kedvezőnek sem volt mondható. Kértem újabb választási lehetőségeket, és megemlítettem, hogy mely tételek érdekelnének az opciós listáról. Természetesen kifejtettem, hogy ezen malőr miatt én rosszul járni nem szeretnék, sőőőt. Nem húzva tovább a szót, nem akartam az időt sem húzni, hiszen már alig várom az én kis gyöngyszememet, összeállítottunk egy magasabb értékű opció csomogot és az árkülönbséget megfeleztük. Második kérdésem: Vajon jó boltot csináltam?
Megegyeztünk, szóbeli kézfogás majd várakozás. Mai napig nem tudom, ez a kis közjáték mennyit csúsztat a gyártáson, mennyit csúsztat az átadáson, és még mindig vannak homályos foltok ebben az "egyedi" szebben fogalmazva limitált szériás autóban.