Üdvözletem a fórumtagoknak!
Új vagyok itt, és csatlakoztam a Fiesta-tulajok köréhez
Megörököltem a családi autót, ami egy 2007-es Fiesta, 1.3-as benzines jószág.
Sajnos az utóbbi időben több probléma is felütötte a fejét a motor környékén, így gondoltam hozzáértőkhöz fordulok segítségért.
Az első problémám az lenne, hogy az alapjárat hidegindításnál érdekes. Először is felpörög 1500-2000-re majd leesik 500 körülire, majd beáll 1200-ra. Sajnos nem tudom mi lehet a probléma, szervízben azt mondták, hogy gyertya. Cserélve lett, a probléma egy időre elmúlt, most megint előjött (6 hónap után)
A következő, és ez inkább zavaró, hogy 4-5 sebességben, magasabb tempónál 80-90-100 és fölötte ilyen 3000 fordulat környékén elég érdekes hangot hallat a motor. Konkrétan ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor szálhibás a gumi, de a gumiknak semmi bajuk nincsen, plusz akkor jön elő ez a hang, amikor rálépek a gázra. Több helyen olvastam, hogy lehet, hogy alacsony az olajszint a váltóban.
Harmadszor pedig nálam is előjött a központi zár probléma. Konkrétan 4 éve is volt gond vele, de akkro a szervízben kikötötték a "felkapcsolva hagytad a lámpát" jelző kütyüt, és azóta tökéletesen működött, aztán a minap esős időben előjött. Rá egy pár napra megint, esőben. Szóval gyanítom, hogy valami beázott.
Illetve ami már annyira nem zavaró, és igazából amióta megvan az autó azóta él benne ez a dolog, hogy a hátramenetet nem mindig veszi be
csak második harmadik próbálkozásra. Erre esetleg valami-féle tipp?
Bocsánat a hosszú posztért, illetve előre is megköszönöm válaszaitokat!
Üdv:
Marcel.