Ehez a témához lenne nekem is kérdésem , tnap leesett az első hó, én meg siettem hogy megússzam a nagy hókásás dugót, szóval 4esben 150 el előzgettem visszaváltogatva 5 ösből olyan 170ig kb, és az történt hogy mikor lejöttem a pályáról mentem kb 4 kilómétert lakott területen , mikor 50 körüli tempónál visszaváltottam 3-asba valami iszonyat fémforgácsoló hang jött a kocsiból, azonnal félreálltam.
Mikor benyomtam a kuplungot megszűnt, de ahogy felengedtem megint iszonyat robaj még üresben is, néztek is az emberek...
Azán pörgettem a motort benyomott kupluggal semmi , jó gondoltam a váltó meghalt de bevesz minden sebességet elindultam, mert muszály volt.
kizárólag 5. sebességben nem adta ki azt a fémforgácsolós hangot, majd le is égettem a a kuplungot mire el indultam bőgött is a sportdob...
Aztán az történt, hogy mivel 5ben mentem de 60-nal meg is csúsztam és megpördültem a hókásás lejtős úton, persze ez lehet a sz*r téli gumi miatt is volt, szóval egyszer csak elmúlt minden zörej és vesz minden sebességet hangok nélkül és közben sem jelentkezett még.
Aggódok nem tudom mi baja lehet mert rendesen megakasztotta a motort is vagyis akadozot(rángatta) üresben is
Kérdés:kinyomócsapágy kuplungtárcsa vagy mi?