Sziasztok!
A hétvégén kicsit elbabráltam a kocsival!
készültem a téli latyakra, meg vacak időre!
A hátsó kerékívnél kiszedtem a kárpitokat, háát már ideje volt kicsit kitakarítani, mert szerintem sok-sok évnyi sár volt benne!
Majd szépen lemostam a kasznit is (csodálkoztam hogy nem volt rozsdás, az igazat megvallva rosszabbra számítottam),
majd egy réteg rozsdaoldó, utána... egy réteg fekete alapozó, majd alvázvédővel lenyomattam a kerékívek belsejét és az alváz egy nagy részét is!
Így most már nyugodtabban indulok neki a télnek... mert azért helyenként voltak már rozsdafoltok... de szerencsére elejét vettem a nagyobb bajnak!
Majd visszatettem a kimosott kárpitot! Volt egy kis különbség!
Ezután pedig jött 4 felni! Amire feltetetem majd a téli gumikat! Bontóba vettem jó rozsdásak voltak, de gumis megnézte jók a felnik... nekiálltam és azokat is rendbe raktam!
Lemostam majd flexbe tettem drótkorongot és azzal jó alaposan letisztítottam, rozsdamarás jött és utána újra mosás... majd amikor megszáradt jött egy 2-3 réteg fekete festék a belső felére, peremére, majd 1 rétegben lefújtam a külső felét!
Utánna lefújtam ezüst metál festékkel 2-3 rétegben, majd kapott 2 réteg lakkot!
Most szerintem majdnem jobban néz ki mint az alufelni! Már várom hogy feldobják a téli gumit és akkor mehet fel a verdára!
A fényezése jobb most mint a gyárinak! Szerintem azt is majd feljavítom kicsit! láttam lehet kapni szórógittet is, úgyhogy még az apróbb hibákat is el lehet tüntetni!
Most gondolkodom rajta hogy lehet jól nézne ki, ha mondjuk csak kicsit ráködölnék valamilyen másmilyen metállal is... mondjuk kékkel, vagy arannyal.
+ még egy kis tuningolás jelleggel besötétítettem a hátsó lámpákat!
Először csak simán festettem, de az nagyon matt lett így most tettem rá egy réteg lakkot és így már szerintem tuti lett!
Csak sima matt:
És végül egy utánna és előtte kép! Előre is bocsi a koszos kocsi miatt... de esett az eső... majd készítek olyan képet is!
+ még a készüléshez tartozik az ablaktörlő lapátok cseréje
+ fagyállóval felpótoltam a hűtőt. (leszívattam kb 2 litert belőle, majd öntöttem bele -40°C-ig valót... most tuti bírni fogja!
Már volt benne de a nyavalya tudja mennyit bírhat, úgyhogy ez a tuti!
Ablakmosót is feltöltöttem! Háát eléggé méretes tartája van, mert az 5 literes adagot majdnem mind benyelte, szerintem csak azért maradt valamennyi, mert még lehetett a tartályban!