Nézegettem a nivot, először max felett volt aztán este mintha csak maxon lett volna nemsokára úgyis leellenorzom aztán ha sok akkor szedek le belőle úgy ahogy tanacsoltad .Hát a gázolajszűrőt nem tudom lett e cserelve viszont az autó olyan tünetet produkál hogy sokszor hiába tekeri az önindító nem indul be, ilyenek a motorterben pumpalni kell a gázolajat. Lett bele téve visszacsapószelep is de hiba ugyan az. Lehet a szűr Is ludas?
szia
Lehet hogy a kisnyomású résznél, a kézi pumpánál levegősödik a cső, vagy elrepedt az a sok műanyag cső a motor mögött az állandó rázkódástól, ilyen volt nálam is. De nekem gázolajszag volt az utastérben miatta. Nálad nincs?
Szóval ha levegősödik a rendszer, ezek miatt nehezebben indul be a motor. Főleg több napos állás után jelentkezik.
Hasonló hibát okozhat, ha az alsó és/vagy felső holtponti jeladó hibás, nem tudom ebben van-e alsó vagy csak felső van.
No meg a főtengely jeladó is ha hibás okozhat ilyen nehéz indulásokat.
szóval lehet elektromos jeladóhiba, levegősödés, meg dugulás is a csőben, pl. az EGR szelep koszos....
De én nem találgatnék, elvinném hozzáértőhöz aztán diagnosztikázza meg, ha az nem mutat semmit, akkor marad a cső ellenőrzése, a fizikai pucolás, meg a GO szűrő csere. Hátha.