Semmi gond, nem haragszom, jogos is lenne, ha magyarországon lennék. De mivel Angliában élek, és nem otthon, így mondjuk egy full service (ami takar olajszűrő levegőszűrő, olajcserét az 90font). Namost ez a feléből megoldható házilag. Viszont a másik gond, hogy a szerelő, aki előzőleg cserélte az olajat az cseszett feltenni a tömítést, és ezért nem tudom hogy hova kell rakni. + Normál esetben tudom, hogy merre kell meghúzni a csavarokat, merre lazítani (lásd lecseréltem az olajat magamtól), csak először nem olajszűrő leszedővel próbálkoztam, gondolván a műanyagházat nem karistolom meg, hanem a tetején levő csavarfejet akartam villáskulccsal lecsavarni. 3 áruházban voltam, Homebase, B&Q, Argos, de 25-ös kulcsról hírből sem hallottak... Nem vicc, Volt 21-22-24-27-30-32 metrikusban + 3/8-ad meg mittomén még milyen akármik. Crowa-ból sem... De nem is ez a lényeg.
Igazán megírhattad volna, hogy hova megy az a tetű gyűrű.....
Nem tartom magam szerelőnek, ne aggódj féket nem fogom magam cserélni, de azért egy olajcsere, meg izzócsere talán még megy, vagy menne. De gondolhattok hülyének is.
De hogy igazán hülyének tűnjek és OFF-oljak is kicsit:
Eredeti FORD üzemanyagszűrőt megrendeltem (2004 TDCI), és a régi is az fent.
A két szűrő ugyanúgy néz ki. A Preheater furata az új szűrőben 4cm-el kisebb. -} Nem lehet átszerelni. Viszont magyarországon vásárolt kb 4-5 éve szűrő, azt is eredeti Ford-ként adták Cromaxban, a szerelő otthon gond nélkül beletekerte. Elképzelhető h több méretű preheater létezik? Mert a szűrőt itt kint forgalmi alapján keresték, és ilyenről még nem hallottak.
Üdv!