Author Topic: Olaj TDCI-be  (Read 56493 times)

Offline Littleb

• Ült már fiestában
  • Segített?: +11/-2
Re:Olaj TDCI-be
« Reply #45 on: 2011 March 23, 16:33:32 pm »
Milyen Magnatecet használsz?
A Magnatec A1-nek ugyanaz az adatlapja mint a Ford Formula F-nek, amit szintén a Castrol gyárt  ;D A következtetést rátok bízom.  :P

Örülök, hogy ilyen jól fogyaszt a kis dízel.

Offline tibz

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
« Reply #46 on: 2011 March 24, 11:54:41 am »
Nemtudom pontosan milyen volt. Az biztos, hogy 5w-30, és zöld volt a doboza. A boltban azt mondták, hogy rajt van a ford minősitése - nyugodtan beleönthetem.
Apropó! Minden olajcserénél megmarad 1l. Eláll 4 évig, mire összegyűlik a mennyiség? A szerelőm gyűjti nekem a maradékaimat.
A volt céges Fiestámba Valvoline durablendet öntöttünk. Veszprém-Frankfurt-Veszprém alatt kinyirtam. Valszeg nem az olaj miatt. Nem birta szegény tartósan a 170km/h-t. Teljesen legyengült, melegen felkeményedett a kuplung. Eladtuk. A vevő még örült is, hogy csak 30000km volt benne...

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #47 on: 2011 March 24, 12:15:11 pm »
A félszintetikus olaj 1 évig, a szintetikus kettőig lehet dobozban minőségromlás nélkül.

Nem kell 4 évig tárolni a maradékot, hanem mindig az előző évit kell felhasználni és az újat elrakni.

Vagy vehetsz néha litereseket is, nem sokkal drágább.  ;)
Mk6 1.3 benzin

Offline harait

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +1/-1
« Reply #48 on: 2011 May 20, 09:26:59 am »
sziasztok

egy régebbi malör miatt az olajteknő tömitése àtàzott
olyan kérdésem lenne h a kipufogó levétele nélkül letudom szedni a fedelet h ujrapasztàzzam??vagy a kiput mindenkepp le kell akasztani?
köszi

Offline gergely.regos

• **
« Reply #49 on: 2012 June 05, 14:41:20 pm »
Sziasztok!
Amatőr kérdésem lenne: Milyen irányban kell letekerni az olajszűrő házat a Fiesta-n (2004 1.4TDCI).
Mert nem akarom a műanyagot elroppantani, viszont reggel óta nem tudtam megindítani. Van rajta egy nyíl, nyíl irányban zárom, vagy nyitom?
Köszi előre is.

---
Másik kérdés, már sikerült leszednem a szűrőt (nyíllal ellentétes irányban tekerve), viszont nem volt tömítés a műanyag ház alatt. Az új szűrőhöz volt, de mivel nem tudtam hova való, így nem raktam fel én sem. Átnéztem a szűrőhűzat, a motor oldalán ahová a ház megy, oda is kézzel benyúltam, sehol nem találtam a régi tömítést, gondolom előző cserekor kispórolták. Lehet ebből valami bajom, ha nem raktam gumigyűrűt?

Jó lenne,ha valaki hozzáértő írna, mert így félek használni a gépet, viszont következő hónapban lesz egy 2000km-es túra vele hazáig, meg vissza 2000km Angliába, illetve biztos otthon is beletekerek egy 2000-et.
« Last Edit: 2012 June 05, 18:35:16 pm by gergely.regos »

Offline MK7GHIA

• A mester
  • Segített?: +20/-2
« Reply #50 on: 2012 June 06, 17:01:19 pm »
Most arra a tömítésre gondolsz ami az olajszűrőn magán van? Mert, ha azt hagytad ki az azért nem olyan jó. Bajod max annyi lehet belőle, hogy csöpögni fog az olaj...
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

Offline gergely.regos

• **
« Reply #51 on: 2012 June 06, 17:05:53 pm »
Sziasztok!
Igen arra a tömítőgumigyűrűre (ami a házra kell). De, ha tudnám hova kellene rakni, felraknám, addíg visszaereszteném egy edénybe az olajat, ha muszály. Esetleg valakinek infoja, ne adj' Isten képe? Mert ahol a műanyag érintkezik a motorblokkal, ott vannak ilyen műanyag pöckök, ami miatt nem teljesen kör alakú a gumi, szerintem nem jól zárna. A menet alatti résbe meg nem megy be tökéletesen.
Köszi

Offline Sebyyy

• Ült már fiestában
  • Segített?: +7/-1
    • MakroCar- Ford Alkatrész Webáruház
« Reply #52 on: 2012 June 06, 20:27:12 pm »
A legnagyon jóindulattal is csak azt tudom mondani hogy ne szereld az autódat.
Ha alap dolgokkal baj van (merre lazítok és húzok) még a végén valami kárt teszel az autóban, magadban, másban (fék javítás)

Egy normális szerelő 2000.-3000.-Ft-ért lecseréli az olajat szűrőt.
www.makrocar.hu
Ford Alkatrész Webshop
info@makrocar.hu
Tel:30 502 5997 www.facebook.com/makrocarfordalkatresz

Offline gergely.regos

• **
« Reply #53 on: 2012 June 06, 20:49:22 pm »
Semmi gond, nem haragszom, jogos is lenne, ha magyarországon lennék. De mivel Angliában élek, és nem otthon, így mondjuk egy full service (ami takar olajszűrő levegőszűrő, olajcserét az 90font). Namost ez a feléből megoldható házilag. Viszont a másik gond, hogy a szerelő, aki előzőleg cserélte az olajat az cseszett feltenni a tömítést, és ezért nem tudom hogy hova kell rakni. + Normál esetben tudom, hogy merre kell meghúzni a csavarokat, merre lazítani (lásd lecseréltem az olajat magamtól), csak először nem olajszűrő leszedővel próbálkoztam, gondolván a műanyagházat nem karistolom meg, hanem a tetején levő csavarfejet akartam villáskulccsal lecsavarni. 3 áruházban voltam, Homebase, B&Q, Argos, de 25-ös kulcsról hírből sem hallottak... Nem vicc, Volt 21-22-24-27-30-32 metrikusban + 3/8-ad meg mittomén még milyen akármik. Crowa-ból sem... De nem is ez a lényeg.
Igazán megírhattad volna, hogy hova megy az a tetű gyűrű.....
Nem tartom magam szerelőnek, ne aggódj féket nem fogom magam cserélni, de azért egy olajcsere, meg izzócsere talán még megy, vagy menne. De gondolhattok hülyének is.
De hogy igazán hülyének tűnjek és OFF-oljak is kicsit:
Eredeti FORD üzemanyagszűrőt megrendeltem (2004 TDCI), és a régi is az fent.
A két szűrő ugyanúgy néz ki. A Preheater furata az új szűrőben 4cm-el kisebb. -} Nem lehet átszerelni. Viszont magyarországon vásárolt kb 4-5 éve szűrő, azt is eredeti Ford-ként adták Cromaxban, a szerelő otthon gond nélkül beletekerte. Elképzelhető h több méretű preheater létezik? Mert a szűrőt itt kint forgalmi alapján keresték, és ilyenről még nem hallottak.
Üdv!

Offline Hooligan

• A Fiestás
  • *
  • Segített?: +16/-0
« Reply #54 on: 2012 June 07, 08:03:02 am »
Szia.

"Elképzelhető h több méretű preheater létezik?"

Igen.

Nem rég kb 2-3 éve megváltoztatták a szűrőt és az előmelegítőt (preheater). Így a régit, ahogy Te is írtad, nem tudod használni hozzá. Meg kell venni az újat. Itthon úgy 15.000 körül mozog.
A régi szűrő gyáriban már nem rendelhető. Helyette csak az új módosított.
Ehhez viszont kell az hosszabb előmelegítő

Pl.:
http://www.nagyauto.hu/alkatresz-ford-fiesta-futobetet-gazolajszurobe-t851.html

Az olajszűrőházról, ha gondolod, küldök képet PDF-ben. Bár, nem sokat fog segíteni.
« Last Edit: 2012 June 07, 08:05:48 am by Hooligan »

Offline gergely.regos

• **
« Reply #55 on: 2012 June 07, 08:35:04 am »
Koszi a segitseget! Nekem a hosszu elomelegitom van, a baj az, hogy az uj szurobe ugy tunik rovidebb kellene,de ma elmegyek egy ford szervizbe, es megnezetem.
Az olajszurohazrol a kep segithet,ha latni hova megy a gumigyuru,amit a papirszurohoz adnak.
Megegyszer koszonom

Offline Hooligan

• A Fiestás
  • *
« Reply #56 on: 2012 June 07, 08:41:06 am »
Ok.

Küldd el az e-mail címed, és küldök képet!

Jöhet privát üzenetben is.

Offline MK7GHIA

• A mester
  • Segített?: +20/-2
« Reply #57 on: 2012 June 07, 15:23:29 pm »
Ja te csak a paírfiltert cserélted a házban? Ahogy fogod a házat van a peremén egy horony a guminak. Mondjuk az enyémben a menetnél is van egy O gyűrű ha jól emlékszem, de nem biztos. Így kell kinéznie amúgy: http://www.daciaklub.hu/pix/news/alkatresz/olajszuro/keresztm_olajszuro.jpg A 2-vel jelölt a gumi.
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

Offline Hooligan

• A Fiestás
  • *
« Reply #58 on: 2012 June 07, 16:25:26 pm »
MK7GHIA!

1.4 és 1.6 TDCi-ben nem fémházas szűrő van.

Amit Te linkeltél, az egy fémházas keresztmetszete.

De amúgy szép kép. :D

Offline gergely.regos

• **
« Reply #59 on: 2012 June 08, 20:19:39 pm »
Sziasztok!
Én csak papírfiltert cseréltem, mert műanyagházas az enyém.
Amúgí köszönöm Hooligan-nak a segítséget, az üzemanyagszűrővel kapcsolatban is! Az lett a megoldás, amit írtál, 51fontért vettem új (rövidebb) preheatert, azt mondták 2006 után már ezt a preheatert és szűrőt használják, és ahogy írtad eredetiben már nem kapható az én előmelegítőmhöz szűrő.
Viszont ami érdekesség, hogy a 2 hivatalos ford márkaszervízbúl egyikben sem találkoztak még ezzel a problémával :)
.
Mégegyszer köszönöm.