Author Topic: Autórádió csere  (Read 10391 times)

Offline Renhy

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
Autórádió csere
« on: 2015 March 01, 06:31:55 am »
Sziasztok!
Vettem egy 2002-es MK6 Fiestat, 3500 RDS EON rádiósmagnó van benne. A gondom az, hogy nem igazán talál jelet a rádió. Autamata kereséssel semmi, manuális kereséssel még csak-csak bejön valami, de hamar elveszti útközben. Kazettát nem akarok használni, AUX bemenet meg nincs rajta, úgyhogy gondoltam kicserélem, mert azért csak jó lenne, ha szólna valami útközben.

Ezeket néztem:
http://www.metroman.hu/product/Autoradio-hangszoro-beepitokeret-antenna-aux-in-iso-csatlakozo/Autoradio-beepitokeret/Ford-autoradio-beepitokeret/Autoradio-beepitokeret-Ford-Fiesta-Fusion
http://www.metroman.hu/product/Autoradio-hangszoro-beepitokeret-antenna-aux-in-iso-csatlakozo/-ISO-csatlakozo-atalakito-autotipushoz/Ford-Fiesta-per-Focus-per-Fusion-ISO-csatlakozo
http://www.metroman.hu/product/Autohifi/mp3-usb-sd-autoradio/JVJ-SR-985-USB-SD-MP3-autoradio

Ezek jók lesznek? Kell esetleg még valami? Vagy ha megrendelem őket, be fogom tudni tenni? Esetleg tudtok olcsóbb, jobb megoldást?
Köszönöm előre is.

Offline sziki8

• Hallott már a fiestáról
  • **
Re:Autórádió csere
« Reply #1 on: 2015 March 03, 18:45:36 pm »
Igen ezek jók lesznek, de kelleni fog egy antenna átalakítós.
Ilyen rádió van a céges autóba is, rádió hallgatására jó ha csak arra akarod használni.
Ford Fiesta / 1.4 16V /

Offline Styleair

• A mester
  • Segített?: +22/-0
  • Moondust Silver Child Carrier
« Reply #2 on: 2015 March 03, 20:34:30 pm »
Igen ezek jók lesznek, de kelleni fog egy antenna átalakítós.
Ilyen rádió van a céges autóba is, rádió hallgatására jó ha csak arra akarod használni.
USB-n mp3-at is tud majd hallgatni.
Fiesta MKVI 1.3 (2002) EU3
Fiesta MKVI Facelift 1.3 (2005) EU4
Mondeo MKIII 2.0 TDCI Titanium X (2005) EU4

Offline Styleair

• A mester
« Reply #3 on: 2015 March 03, 20:38:37 pm »
Sziasztok!
Vettem egy 2002-es MK6 Fiestat, 3500 RDS EON rádiósmagnó van benne. A gondom az, hogy nem igazán talál jelet a rádió. Autamata kereséssel semmi, manuális kereséssel még csak-csak bejön valami, de hamar elveszti útközben. ...
Nem biztos, hogy a fejegység hibája a jelgyengeség. Antenna hiba, vagy kábelben szakadás is lehet az oka. Ki kell mérni! Nehogy az új rádióval is ugyan ez a hiba legyen.

Offline sziki8

• **
« Reply #4 on: 2015 March 03, 21:26:22 pm »
USB-n mp3-at is tud majd hallgatni.

Kicsit félreérthetőn fogalmaztam, úgy értettem hogy ha hétköznapi használatra tervezi a használatát arra tökéletes.
Ford Fiesta / 1.4 16V /

Offline Styleair

• A mester
« Reply #5 on: 2015 March 03, 22:08:53 pm »
Kicsit félreérthetőn fogalmaztam, úgy értettem hogy ha hétköznapi használatra tervezi a használatát arra tökéletes.
Ok.

Offline Renhy

• Újonc
  • *
« Reply #6 on: 2015 March 04, 20:15:21 pm »
Köszi a válaszokat! A rádiót most nézem, hogy JVJ, mikor belinkeltem JVC-nek olvastam.  :)

Offline Styleair

• A mester
« Reply #7 on: 2015 March 04, 20:19:49 pm »
Köszi a válaszokat! A rádiót most nézem, hogy JVJ, mikor belinkeltem JVC-nek olvastam.  :)
Látod, nem véletlenül választották a Kínaiak a JVJ nevet. Elsőre be is nyaltad.  :D

Offline Renhy

• Újonc
  • *
« Reply #8 on: 2015 March 10, 08:08:54 am »
Látod, nem véletlenül választották a Kínaiak a JVJ nevet. Elsőre be is nyaltad.  :D

Van eszük, az biztos.  :D

Igazad volt, úgy néz ki az antennával van gond. Ha megérintem a talpánál, egyből tökéletesen szól.

Le lehet tekerni az antennát, vagy az csak a talppal együtt jön le? Próbáltam, de nem sikerült.

Említettétek az antennaátalakítót. Ilyet hol találok? Hiába túrom a netet, csak ISO csatlakozót találok.

Offline Styleair

• A mester
« Reply #9 on: 2015 March 10, 11:05:13 am »
Van eszük, az biztos.  :D

Igazad volt, úgy néz ki az antennával van gond. Ha megérintem a talpánál, egyből tökéletesen szól.

Le lehet tekerni az antennát, vagy az csak a talppal együtt jön le? Próbáltam, de nem sikerült.

Említettétek az antennaátalakítót. Ilyet hol találok? Hiába túrom a netet, csak ISO csatlakozót találok.
Le lehet tekerni a talpról, de valószínű, hogy rég volt megbontva a tied. Ha nem jön szét, ne erőltesd, mert végleg szét mehet.
Vegyél egy bontottat talpal együtt(pár ezer), ha cserélni akarod.
Ki kellene mérni  a kábeledet is, hogy nincs-e szakadás. Bár ha a végéhez odaraksz egy drótot, vagy másik antenna pálcát és jó lesz a vétel, akkor elvileg jó és egy antenna csere segít.

Offline stardi

• **
« Reply #10 on: 2015 March 21, 13:30:33 pm »
Van eszük, az biztos.  :D

Szia!

Én a múlthéten cseréltem le a gyári kazettás rádiót.
Azért kellett, mert valami érintkezési probléma volt, rádió adást nem fogott be. Az elején még igen, ha egy egy nagyobb döccenőbe belementem. (Egyszer szívbajt hozta rám, elfelejtettem, hogy bekapcsolva hagytam a rádiót, majd egy 20-30 perc múlva, egy kisebb kátyú után egy férfihang elkezdett beszélni...)

Szóval először én is rámértem az antenna vezetékekre, drót, stb, semmi. Vettem egy új antennát a tescoba, azzal sem ment. (Azért kellett új antenna is, mert rá volt rohadva, csak fogóval tudtam letekerni, de csak ugy sikerült, hogy közben széttört a gumiburkolat)
Végül vettem én is egy rádiót, beépítőkeretet, iso átalakítót. És ugyanitt, ahol vettem az iso-t, tudtak adni hozzá antenna átalakítót is. 300 Ft
Miskolc és azt hiszem a cég: carhifi. 2-3 ezerért ajtónként hangszórót is raknak be.

Kb fél óra alatt beraktam a cuccot és tökéletesen szól.
Szóval ilyen helyen vagy valamilyen elektronikai szaküzletben érdeklődj átalakítóért.

Üdv!
« Last Edit: 2015 March 21, 13:34:38 pm by stardi »

Offline Ödön1115

• Ült már fiestában
  • Segített?: +8/-0
« Reply #11 on: 2015 March 21, 19:27:22 pm »
Látod, nem véletlenül választották a Kínaiak a JVJ nevet. Elsőre be is nyaltad.  :D

Üdv.

Nemrég hallottam, hogy már a Kínait is hamisítják Kínaiak  ;D ;D ;D 8)
Döbbenet

(Kicsit lemaradva a témáról írom  :D )
« Last Edit: 2015 March 21, 19:30:51 pm by Ödön1115 »
'03 Fiesta Mk6 1.3  8V 
'95 Mondeo Mk1 1.6 16V 
'03 Focus Mk1 1.8 TDCi
( '88 Fiesta Mk2 1.6 D )

"Örülj neki fiam, neked már nem lesz kis Polskid...."

Offline vsop14

• **
« Reply #12 on: 2015 April 20, 07:27:56 am »
sziasztok!

4500 EON rádióhoz van valakinek kapcsolási rajza a csatlakozóról?
Van egy parrot kihangosító a kocsiban, amibe az állandó és a kapcsolt 12v-t be kell kötni, viszont a kapcsolt az kicsúszott és nem tudom, hova kell visszakötni... (egyébként tippem szerint a sárga-zöld vezeték lenne az, de valamiért nem működött úgy)

előre is köszi

Offline Styleair

• A mester
« Reply #13 on: 2015 April 20, 09:21:47 am »
sziasztok!

4500 EON rádióhoz van valakinek kapcsolási rajza a csatlakozóról?
Van egy parrot kihangosító a kocsiban, amibe az állandó és a kapcsolt 12v-t be kell kötni, viszont a kapcsolt az kicsúszott és nem tudom, hova kell visszakötni... (egyébként tippem szerint a sárga-zöld vezeték lenne az, de valamiért nem működött úgy)

előre is köszi

Nézelődj itt: https://www.google.hu/search?q=4500+EON&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=6bU0VemQJOTMygOE9YD4DA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=899#nfpr=1&tbm=isch&q=4500+EON+l%C3%A1bkioszt%C3%A1s&spell=1

Offline trigorin

• Újonc
  • *
« Reply #14 on: 2015 August 25, 09:34:53 am »
Lecserélném a Fiestám (2004-es) gyári magnós rádióját gyári CD-s egységre. Találtam weben egy bontott cuccot, de azt írja az eladó, hogy nincs meg hozzá a kód, ki kell üttetni. Az hogy megy? És tuti használható utána a CD?

Annak is örülök, ha esetleg van tippetek, honnan lehet még ilyet beszerezni. Neten nem nagyon találtam eddig.

Köszi.