Sziasztok!
Először is, BUÉK mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Volt egy kis problémám az ünnepek során a kis fifikémmel (2003-as 1.3 benzines). Történt ugyanis, hogy a fent említett vízhőmérséklet jeladóm derékba tört, és cserét igényel. Mivel én nagyon 1.0 vagyok a témában, segítségeteket szeretném kérni, aki már bütykölt ilyesmit, hogy milyen módon tudom kioperálni a helyéről! Nagyon feszegetni nem akarom, és nem is merem, hátha több kárt csinálok vele, mint hasznot. Egy képet mellékelek is hozzá, hogy tisztább képet kapjatok az esetről. Előre is köszönöm a segítséget!
BÚÉK!
Szia
Két emberes a meló arra készülj. (lehet egyedül is
)
Két csavarhúzóval egymással szembe a réz felületen, megtámasztva a termosztátház felső peremén.
Lehetőleg ott ahol tömör, nehogy ott is törjön. Bár ha kivetted a rögzítőt, amit a képen nem látok, könnyen kijön, mert csak egy gumi "O" gyűrű fogja. Nyugodtan húzd felfelé. Ha kijött a lyukon folyik a hűtővíz, akkor kell a segítség aki ronggyal lefogja. Bedugod az újat, és visszatolod a rögzítőt. A víznyomáskor az tartja benn. A hiányzó folyadékot a tágulási tartályba visszatöltöd.
Korábbi fórumon találsz részletesebb leírást.