Author Topic: Alapjárat hideg motornál  (Read 24492 times)

Offline Styleair

• A mester
  • Segített?: +22/-0
  • Moondust Silver Child Carrier
Re:Alapjárat hideg motornál
« Reply #15 on: 2015 January 05, 17:09:44 pm »
Mivel aksi is kuka volt, és cserélték is, és bent állt a gép 1 napot a szervizben, így gondoltam csak megtörtént ez a folyamat, főleg úgy, hogy fel is hívták a figyelmem, hogy most tanuló fázis következik!
De lényeg, hogy most jó! :)
:icon_thumright: :wave:
Fiesta MKVI 1.3 (2002) EU3
Fiesta MKVI Facelift 1.3 (2005) EU4
Mondeo MKIII 2.0 TDCI Titanium X (2005) EU4

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #16 on: 2015 January 06, 01:14:11 am »
Mivel aksi is kuka volt, és cserélték is, és bent állt a gép 1 napot a szervizben, így gondoltam csak megtörtént ez a folyamat, főleg úgy, hogy fel is hívták a figyelmem, hogy most tanuló fázis következik!
De lényeg, hogy most jó! :)
Lehet, hogy először kicserélték az akksit, utána járatták, próbálgatták az alapjáratot és csak azután keresték a hamislevegőt és tisztították a légtömegmérőt.

De lehet, hogy teljesen tévedek.  :)

A legfontosabb, hogy megjavult.  :)
Mk6 1.3 benzin

Offline FordPiri

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
« Reply #17 on: 2015 February 17, 14:38:40 pm »
Sziasztok,

Én is voltam azóta 1-2 szerelőnél még mindig nem javult a dolog egyik kitisztította a folytószelepet meg ezt-azt, azt mondta most már jó, 1 napig az is volt amíg le nem hűlt teljesen. A másik szerelő hőgombát cserélt az se oldotta meg a problémát.Viszont történt egy érdekes dolog egy nap mentem vele 100-120 km-t városon kívül és egy hétig teljesen normálisan viselkedett... aztán most megint ugyan az, hideg indításnál leáll. egyébként 1,4 benzin.

Offline 52a52a

• Látott már fiestát
  • Segített?: +2/-0
« Reply #18 on: 2015 February 18, 09:13:02 am »
Sziasztok,

Én is voltam azóta 1-2 szerelőnél még mindig nem javult a dolog egyik kitisztította a folytószelepet meg ezt-azt, azt mondta most már jó, 1 napig az is volt amíg le nem hűlt teljesen. A másik szerelő hőgombát cserélt az se oldotta meg a problémát.Viszont történt egy érdekes dolog egy nap mentem vele 100-120 km-t városon kívül és egy hétig teljesen normálisan viselkedett... aztán most megint ugyan az, hideg indításnál leáll. egyébként 1,4 benzin.

A szivósor alatt van egy vákuumcső, ha az lyukas vagy szakadt akkor okozhat ilyen problémát is.
A gázpedál nem lett cserélve mielőtt előjött a hiba esetleg pollenszűrő csere, mert akkor le kell venni a gázpedált.
Ford Fiesta MK6 1,25 Benzin (2004)

Offline FordPiri

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
« Reply #19 on: 2015 February 19, 20:11:40 pm »
A szivósor alatt van egy vákuumcső, ha az lyukas vagy szakadt akkor okozhat ilyen problémát is.
A gázpedál nem lett cserélve mielőtt előjött a hiba esetleg pollenszűrő csere, mert akkor le kell venni a gázpedált.
Rákötöttük számítógépre:

a motorvezérlő jelez hőfok hibát(egy hőgombát már cseréltek rajta de nem az volt) valahol a hűtőrendszerben kell még lennie egy jeladónak, csak nem tudjuk hol... Esetleg valaki?