Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek az alap has magassága mekkora lehet a gépezetnek?
Valamelyik nap Tesco parkolóban mellém ált egy (szerintem gyári) Fiesta MK4 és meglepve vettem észre hogy milyen alacsony!
Megmértem az enyém és az övét! (nem is néztek furán ahogy ott mérőszalaggal méricskélem a kocsikat)
De 5 cm különbség volt!
Nekem 22 cm magas volt neki pedig 17 cm.
Ez meg mitől lehet? Lehet az én kocsim kicsit ki van emelve? Vagy új lengéscsillapító, meg más gumiméret miatt? (Szerintem ennyit nem szabad számítania!)
Viszont ha ki van emelve a verda, akkor gáz lenne az ültető rugóval, (mert az a gyári mérethez képest -30mm) -30 mm + még a 40 mm különbség...
Az már sok lenne!
Viszont ha ki van emelve akkor sima "gyári" rugó is elegendő lenne ahhoz, amit szeretnék!
Esetleg ha tudnátok valamilyen számszerű adattal szolgálni, hogy mekkora a gyári méret, azt nagyon megköszönném!
Vagy valami módszer amivel ki lehet deríteni hogy normál, vagy magasabb rugó van be applikálva a verdába!
Mondjuk nem a legalacsonyabb ponton mértem a kocsit, hanem a küszöb alsó pontját (nem ahol az a lemez él van hanem ahol vízszintes...)
Előre is köszi!