Author Topic: Víz a gyertyapipák alatt  (Read 6802 times)

Offline nyuszi0301

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
Víz a gyertyapipák alatt
« on: 2014 September 15, 18:53:43 pm »
Sziasztok!
Amilyen autóról írok:2005 1,4 16V benzin fiesta
Évek óta küzdünk a problémával, hogy gázadáskor rángat. Több szervizben voltunk, gyertyákat, gyújtókábeleket cseréltünk, de nem segített. Mostanra már még rosszabb lett, egy henger kihagy, leáll, rángatás, stb.
Egy hete kikötöttünk a Csepeli kwikfitben, ahol megtalálták az okát : víz került a gyertyapipák alá. Szetszedték, kipucolták, fagydugó csere, majd utamra bocsátottak. Egy hét telt el, a jelenség újra előjött. Munka után szervizbe vissza, ők gariban egyből nekiláttak...  Majd 2 perc elteltével összecsődült az egész szerviz, "ők még ilyet nem lattak" : a pipák alatt megint áll a víz. Megmérték, NEM FAGYÁLLÓ, VÍZ. Mindenki tanácstalan, hogy a fenébe került oda - megint- víz.
Találkozott már közületek vki hasonlóval??

Offline ebédfuti

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +2/-0
Re:Víz a gyertyapipák alatt
« Reply #1 on: 2014 September 15, 19:28:25 pm »
Kíváncsi leszek, ha kiderül, légyszíves írd meg!!!

Offline Gyikusz

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +16/-0
« Reply #2 on: 2014 September 15, 20:18:58 pm »
Szia a Focusocnál 2005 után rendszeres probléma a ablakmosó spricni nem tömít rendesen, és ha megnézed pont a gyertyapipák felet van ezért amikor esik az eső szépen befolyik oda a víz elrohasztja fagydugót stb. Nem tudom hogy a fiestá
nál ez hogy lehetséges mert hát ugye a légszűrő takarja ezt a részt esetleg bevzeti oda a vizet mostanában úgy is sokat esik az eső. Ezért nézd meg hogy tömít rendesen a fúvóka ha nem akkor ott a baj.

Üdv Ati

Offline nyuszi0301

• Újonc
  • *
« Reply #3 on: 2014 September 16, 07:32:43 am »
Szia Gyikusz!

Köszi, olvastam róla, fóka fórumon is írták. Viszont nekem ez tényleg azért furcsa, mert fölötte ott van egy elég nagy műanyag "doboz", ami ugye ahogy írod, a légszűrő háza. Tény, a szerelők is egyből azt mondták, hogy a homlokfalon "ülő" műanyag panel a hőre megvetemedik  -a szélvédő előtt-alatt ami van - és ettől hiába a gumi, bevezeti az esővizet.( és ők is fókákat emlegettek ugyanezen hibával )  Node akkor is annak még be kell jutnia a légszűrőbox alá. úgy, hogy körülötte száraz minden, mégcsak nyomát sem látom nedvességnek. Igaz, ugyanezen a rácsos műanyag ablak előtt lévő panelen az alsó felén egy fém lemez van, aminek a pereme éppencsak kilátszik alóla. Ha azt jól megnézem, kékes kirakódás van rajta, tehát még akár lehet is az ablakmosó folyadék (?) .. De az még mindig a szűrőboxon kívül van... Tanácstalan vagyok.. :(

Offline tompika30

• Újonc
  • *
« Reply #4 on: 2014 November 19, 13:57:19 pm »
Hello!
Nálam is kétszer volt ilyen probléma fél év alatt,hogy beázott a gyertya.Nekem is 1.4i-s fiestám van,csak ez 2004-es.Mindkétszer kitisztították,oka ismeretlen.Nagyon kíváncsi lennék!Először azt hittem,hogy rossz benzint tankoltam,rángatott.Mint kiderült beázott a gyertya.Ha valamit megtudsz,írd meg légyszíves!