gyári elütés..
A teljes folyamat mire az autót 1 hónap áldogálás után újra használni tudtam:
Autó megbukik az első vizsgán illetve helyszínelhagyással megoldottam, hogy kevesebb legyen a költségem
Kekkh-val egyezkedés, hogy akkor most mi legyen - menjek a Mozik utcába vizsgázni.
Mozaik utcások el se kezdik a vizsgát, amikor átolvassák a KEKKH-s papírokat, hogy valszeg gyári elütés lesz, ők már beszéltek a FORD Mo.-val és majd keres a Ford, hogy hogyan is legyen a dolog
Egy hét után felhívtam a Ford Szentendrét, hogy elméletileg kereste őket a Mozaik utca és mi legyen a kocsival, mert használnám. Nem tudnak semmiről felírják az adatokat és jelentkeznek (hétfő)
Csütörtökre elfogyott a türelmem, küldtem egy levelet "Szentendrének", amiben szépen leírtam, hogyha gyári elütés akkor komolyan nekem kell ezzel most szo...m és járkálni a hivatalok között és a bukás díját ki fogja megtériteni, hogy nem derült ez eddig ki és blablabla - válasz semmi, itt már ügyvéden gondolkodtam
Hétfőn felhívtam őket, hogy várok egy ideje és záros határidőn belül legyen vmi megoldás, mert kezd bevérezni az agyam... persze a telefon végén kedves nyugtatgató hang, hogy most volt vezetői megbeszélés és téma volt az autóm és jaj de jó, lesz megoldás, nap végéig visszacsörögnek - aha persze..
kedd semmi
szerdán újra hívni akartam őket, de megelőztek egy levéllel, amiben leírták, hogy gyári elütés történt, az alvázra ütöt szám rossz, a papírjaimon, szélvédon szereplő szám a jó.. két hetet vártam egy A4-s papírra, amin volt 4 sor.. vicc
Mozaikba be útvonalengedélyért, majd másnap vizsga. A kocsi átmegy. Papírok töltögetése, aláírás és megyek végre a kocsihoz. Kint látom, hogy nincs a rendszámtáblán a kis matrica
Visszamegyek, rákérdezni, hogyha átment a kocsi miért nincs rajta a matrica??!! Ja a papírjaimmal menjek a KEKKH-ba majd ott intézik a többit, mert lehet okménycsere lesz:D Mivan??!!! Lehet??!! Miért ha az okmányokban jó a szám??!! Ő ezt nem tudja menjek a KEKKH-ba majd ott tudják.
KEKKh-ba, nem ragasztják fel a matricát, mert rossz alvázszám szerepel a kocsiban, de a nyilvántartásokban jó és nem értik ők sem, hogy ez hogy lehet. Na itt elszámoltam 10-ig.. Elmondtam, hogy miből alakult ki ez az egész és ha átment a kocsi a műszakin akkor most valóban egy 600 ft-s matricán meg a forgalmimba való beíráson megy a szarakodás? Ő nem tehet semmit, nem tudja az ügymenetet,de lehet, hogy előbb be kell ütni egy normális alvázszámot, de majd a főosztályvezető tudja a menetet. Főosz.vezető tanácsára felvették az adataim... Összes papíromról,Ford igazolásról másolat és majd hívnak.
Két nap után felhívtak, hogy beszélt NKH-val és azt tanácsolták, hogy ne szarakodjanak tovább ezzel a kocsival kapjam meg a matricát és legyek boldog. Bementem soron kivul(még időpontot se kellett egyeztetnem, mekkora meno vagyok:) ) és megkaptam a matricát, amire 2885 ft-t kellett fizetnem. Azt hittem, hogy hacccáz, de már leszartam. Otthon megnéztem a számlát es 2300 ft-s tétel mellett megjegyzésben az szerepel, hogy azért, mert nem kellett lecserélni az okmányokat
A jó okmányaimat nem cserélik le szarra és még fizetek érte 2300 ft-t
ez már tényleg hab volt a tortán
Bocs, hogy ilyen hosszan, de elég hosszú volt ez az egy hónap..