Sziasztok!
Sokan kérdezték már, hogy hogyan tettem be a nem szabvány méretű hangszórókat hátulra a kalaptartó mellé!
Gondoltam most felteszek pár képet és egy kis leírást!
Remélem tudok majd segíteni vele!
Sajnos most nem volt időm kiszedni a hangszórót hogy lépésről lépésre le tudjam fényképezni, de szerintem nem olyan bonyolult ez a rész!
Szóval annyi a történet, hogy nekem nem igazán tetszett a gyári méretű és kialakítású hangszóró, ami ha jól emlékszem akkor olyan kb. 8cm átmérőjű lehet a gyári! És ezért vettem egy Mac Mobil 915-öst! (80W max. zenei teljesítmény, 50W RMS teljesítmény, 46 - 20.000Hz frekvencia átvitel, 88dB érzékenység és 95x130mm méret) Szóval nem egy nagy ágyú, de arra tök jó, hogy hátulról is szóljon a zene! Mélyládával kiegészítve viszont nagyon jóóóó
Szóval annyi a lényeg a beszerelésnél, hogy az egyik fűlet a gyári felfogató helyhez rögzítettem csavarral, majd az egyik fület lehajtottam és így egy kis lemezcsavarral odafogattam a műanyaghoz!
Így már két helyen meg van fogatva a hangszóró! Még az egyik füllel megfogattam ami közel esett a műanyaghoz, de az egyik fül, ami a levegőben maradt azt nem tudtam mihez odafogatni, de így is eléggé stabil! Viszont egy jótanács hogy valamilyen gumi csillapítást kell tenni a nagyszóróhoz, azokra a részekre ahol érintkezhet bármivel, mert ha valami meglazul akkor zöröghet!
Mondjuk nekem így még nagyon kilógott és látszott a mágnes oldalról! Ezért egy keményebb papírból készítettem egy kis "terelőt" (ezt ott helyszínen lehet méretre/formára vágni, kis kézügyességgel), madj bevontam kárpittal! Így most már nem annyira elütő az autó többi részétől!
És végül így néz ki beszerelve a hangszóró!
Nem utolsó szempontból még a fényt is szépen visszafogja.
Szóval nagyjából ennyi lenne a dolog!