Author Topic: hö gomba és termosztát csere!  (Read 57282 times)

TomeeFiesta

• Guest
Re: hö gomba és termosztát csere!
« Reply #60 on: 2009 June 05, 18:53:30 pm »
embörök! Találós kérdés!
Nem régen melegedett a vizem de vmi burutál módon... probléma megoldva.. hengerfej kuka.. felújítva lett.. viszont! itt jön a csavarás... országúton nagyon melegszik a vizem 2 ezernél jobban nem forgatom városba viszont eggyátalán nem... mi lehet a gond? termosztátot kivettem már... van még benne vhol?! mitől melegedhet a vizem? tippem az hogy hengerfej tömítés nem jó..lehet hogy az adta meg magát? heeeeeeeeeeellllppppppppp!!!!!!

u.i.: ventilátor direktbe kötöttem úgy is melegszik országúton 80-as temponál
      víz nem fogy

/vagy csak 1xűen a direkt szűrő nincsen jó helyen?! /

« Last Edit: 2009 June 05, 19:14:46 pm by TomeeFiesta »

Offline bull84

• A mester
  • Segített?: +42/-0
« Reply #61 on: 2009 June 05, 20:59:55 pm »
Hát ha rám hallgatsz akkor a másik írányba töröd meg a direktsz?r? csövét! Szerintem így nagyon forró leveg?t szív! Vagy csinálj neki leveg?odavezetést, ahonnan hideg leveg?t kap ;)

bmc97

• Guest
« Reply #62 on: 2009 June 05, 21:16:21 pm »
-vizhütö lamelláit fujasd átt levegövel,vagy kézimosoban vizzel,lehet még a kiegyenliö tartály zárókupakja is rossz,szelep van benne,vagy vizpumpa hiba is,stb

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #63 on: 2009 June 06, 00:14:11 am »
picit érdekes jelenség.. mert szerintem városban kellene neki melegedni országúton hűlni... a vízpumpa szerintem kilőve mert víz nem fogy és nem is csöpög.... a vizes át mosást megpróbálom de most nincs is rajta lökős és így is csinálja... mivel direktbe van kötve a ventilátor így megtudtam nézni hogy mennyire "szellőzik" a hűtő öngyújtót elé tartottam és léthatóan és érezhetően szívja a levegőt... gondoltam arra hogy keverek ki 10%os vízkő oldót azzal megjáratom egy picit utána pedig slaggal át nyomatom az egész hűtő rendszert... több mint valószínű hogy valami dugulás lesz a dologban mivel mikor rá kapcsolom a fűtést nem jön meleg levegő.. télen se nagyon akart jönni  :-\
a szűrő meg jó kérdés miért úgy lett kialakítva.. úgy csináltattam rá majd szét darabolom és más fele vezetem el.. lehet hogy annyi a baja hogy városban nem szív folyamatosan forró levegőt és országúton pedig a menetszél beszorítja a forró levegőt és nem tud mást szívni mivel ami érkezik levegő azt a kipufogó felforrósítja...  lehet fáradt vagyok... ennyi az összes ötletem... tippeket adjatok hogy merre indúljak szerintetek mi lehet a baj... vkinél volt már ilyen?

Offline Vadika

• A mester
  • Segített?: +49/-4
« Reply #64 on: 2009 June 06, 01:09:06 am »
Szerintem bár én a,atör vagyok nem lehet a szűrő elhelyezés hibéja eme gond.
Szerintem máshol keresd a problémát mert ha városban jól működik akkor nem a levegő miatt van a gond.
Mindenkinek Fiestát :D 
Vagy Zum Zum   :D

- Ki az abszolút irigy?
- ???
- Aki azért nem kefél, hogy a másik ne élvezzen

Offline bull84

• A mester
« Reply #65 on: 2009 June 06, 04:54:36 am »
Mondjuk szerintem sincs köze a légsz?r?h?z csak azért modtam hogy én át helyezném mert a hideg leveg? oxigéndúsabb!

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #66 on: 2009 June 06, 08:21:19 am »
a légszűrőt át alakítom hogy más fele álljon.. de akkor se értem hogy miért melegszik  ::)

RyAn

• Guest
« Reply #67 on: 2009 June 06, 08:26:39 am »
mutaton meddig megy fel ?

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #68 on: 2009 June 06, 11:52:47 am »
biztos jó az a HF? országúton nem szabadna melegednie. lehet nem nyit eléggé a thermo, nem enged ki elég vizet a hűtőhöz. lehet dugulás lehet bármi így hirtelen.

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #69 on: 2009 June 06, 20:14:31 pm »
Ryan!
a mutató teljesen felmegy a piros alá az N-ig, ha jó napja van akkor csak az O-ig.

én is dugulásra tippelek, mert ahogy kinyitottam a fűtéscsapot azóta csinálja a hülyeséget, ahogy felkerült rá a felújított hengerfej, jó volt míg a fűtéshez nem nyúltam. mivel tudom a dugulást megállítani? dugjam fel neki a slagot?

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #70 on: 2009 June 07, 01:07:35 am »
ma egy kisebb kupak tanácsot szedtem össze... a válaszok egyre jobban gyarapodnak... de hogy melyik jó?! az egyik az volt hogy le van dugúlva az egész rendszer.... mivel ha rá kapcsolom a fűtést hideget nyom.. szoval lehetséges a másik amely valószínűbbnek tartok az az hogy a vízpumpának a lapátjai megadták magukat így nem keveri a vizet... ami lehetséges mivel az egyik gumicső szinte forró a másik szinte hideg... csak picit az lehetetlennek tűnik nekem hogy az a zárt térben lévő lapát 1x csak eltűnik lelazúl eltörik stb.... vagy még is lehetséges?!

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #71 on: 2009 June 07, 09:57:55 am »
bármikor lehet. a vízpumpa csapágya is beállhat, sőt le is törhetnek a lapátok(ami elég gáz mert bekerülhetnek a motorba a vízrendszerbe kemény dugulást okozva érdemes átnézni. szétszedés nélkül csak találgatni lehet, szét kell kapni és megnézni hogy mi is a baja.

Offline Vadika

• A mester
  • Segített?: +49/-4
« Reply #72 on: 2009 June 07, 10:02:21 am »
Nekem annó a régi kocsim vízpumpája annyira elhasználódott hogy a lapátok a vízpumpaházba belemartak . Igaz nekem fogyott is a vizem mert ott el tudott csöpögni.
Mindenkinek Fiestát :D 
Vagy Zum Zum   :D

- Ki az abszolút irigy?
- ???
- Aki azért nem kefél, hogy a másik ne élvezzen

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #73 on: 2009 June 07, 15:18:56 pm »
hm.. lehet problémát megoldottam... vizet leengedtem és át mostam a motort slaggal darabos sárga víz/nek ha lehet nevezni/  szerű vmi jött ki belőle... légtelenítést is vele csináltam mert a termosztát háznál megy a hűtőből egy cső meg a fűtéshez is... mind2 helyre feldugtam neki át mostam tartályt befogtam kézzel íyg megállt a víz össze raktam feldűtöttem és most egy darabig kupak nélkűl rájok hogy ami még van benne kevés levegő az is kijőljön. eddig jó működik a dolog.... ha még 1x csinálja akkor vízpumpa csere éés ha az után is akkor hengerfejet lerugom róla  ::)

szerk: jelentem ez volt a baja! és fűtésem is van mivel sikeresen át mostam az egészet... városba rohangáltam vele úgy hogy a víz szint maxon volt és a kupakot rá raktam... tartósan alsó tartományban van a vízhőfok mérő...  szoval probléma megoldva! álló helyzetben pedig 20 percig járatam és az N és az O között kapcsol a ventilátor.... szoval ha valakinek hasonló baja van próbálja meg... megéri
« Last Edit: 2009 June 07, 19:42:11 pm by TomeeFiesta »

Offline bull84

• A mester
« Reply #74 on: 2009 August 12, 15:39:30 pm »
hello zetec 1.25 be milyen termot vegyek! A könyv azt írj hogy 85 fokon kell kapcsolnia, létezik ez? :notworthy: