Author Topic: hö gomba és termosztát csere!  (Read 57304 times)

Offline DVZs

• Adminisztrátor
  • Segített?: +56/-9
Re: hö gomba és termosztát csere!
« Reply #45 on: 2008 November 24, 07:14:48 am »
Szerelőim szerint általános Ford-jelenség a túlhűtött motor... Mondjuk nekem nincs volt ilyen gondom, inkább a normál felső részében tartózdkodott nyáron/melegben/űlló helyzetben. Persze télen ez nem így lesz :)
D.V.Zs.

RyAn

• Guest
« Reply #46 on: 2008 November 24, 19:45:59 pm »
én már karton papírral járok 2 hete :P

FordTom

• Guest
« Reply #47 on: 2008 November 24, 23:10:06 pm »
én 2 karton dobozt raktam be..... két cigi és meleg a motor... viszont a fűtésem megint gyér  :-\ megnéztem a csapot teljesen kinyit.... mit csináljak vele?! szét vagyok bent a verdában

májky

• Guest
« Reply #48 on: 2008 November 25, 08:09:51 am »
Ez a jelenség az én gépemnél (mk3 1.3i) is fennállt.Tavaly én is kartondobozzal próbálkoztam, idén pvc-ből vágtam a hűtő elé úgy hogy az egész nyílást takarja és letakartam a szellőzőrácsokat is. Hátránya hogy a motortérből szivja a levegőt, viszont sokkal gyorsabban melegszik, mert nem közvetlen hideg levegőt szív. A pvc is jobban bevált, mert a víz jóval melegebb, érezhetően jobb lett a fűtés. Nekem bevált

sam

• Guest
« Reply #49 on: 2008 November 25, 12:01:06 pm »
Akkor nem próbálkozom tovább a hőgomba csereberélgetésével. Én nem takartam le az egész hűtőt, egy kis részét szabadon hagytam, bár valószínűleg jobb lenne az egész radiátort lefedni. Ez a PVC-dolog jó ötletnek tűnik, ezt én is kipróbálom.
Ami a légbeszívást illeti nem vettem még tüzetesen szemügyre. A hűtőradiátor felett van a belépőnyílás, de idáig úgy gondoltam, hogy van benne egy áramlásirányító ami a hőmérséklet függvényében hol kintről, hol pedig  a motortérből   szívja a levegőt. Ebben azonban már kezdek kételkedni. Ilyenkor télvíz idején nem árt, ha a motor a motortér meleg levegőjét szippantja be. A régi primitív autóknál télire átállítottuk a légszűrő belépőnyílását, hogy az a kipufogócsonk felől szívja  a levegőt. Aztán később jöttek az áramlásirányítók. Az biztos, hogy hideg levegőből többet tud beszívni a motor, de az is biztos, hogy a nagyon hideg levegővel nehezebben is keveredik a benzin. A karburátoros masinák meg egyszerűen leálltak, mert a fagyos levegő plusz a benzin párolgása közben fellépő hűtőhatás eljegesítette a porlasztót. Egy próbát megér. Letakarom a hűtőrácsot is aztán majd kiderül.

FordTom

• Guest
« Reply #50 on: 2008 November 28, 04:14:30 am »
pvc = linoéeum vagy mi? én azt azért már félek bele rakni hollod mert az picit könyebben gyullad mint a papír... bár a fene se tudja... mondjuk tényleg lehetne belső levegő keringetés  :-\ vhogy megfogom oldani mert ez így nem lesz jáó :-\ szerintem egy csövet fogok végig vinni a motortérben és a hűtő mögé rakom a menetszél át megy a hűtőn az meg valamennyire felmelegíti aztán rá dolgozik a fűtő radiátor és vmennyire melegebb van. majd kivitelezem a projectet mert érdekel a vég eredmény

Offline bull84

• A mester
  • Segített?: +42/-0
« Reply #51 on: 2008 November 28, 08:04:28 am »
Fordtom azt nézd meg hogy a melegvíz átáramlik-e a radiátorba! Nekem az volt a baj hogy a csap nem nyitott ki teljesen mert megdagadt a tömités a csapban! A két gumicsö ami megy az utastérbe egyforma melegnek kell lenni!

FordTom

• Guest
« Reply #52 on: 2008 November 28, 12:50:57 pm »
hm.. na ma meglesem! ha nem meleg egyik se? akkor az "ön készülékében van a hiba"  ;D mk3-ban merre van ez a csap? mert múltkor csak a bowdent követtem nagy műanyag borításig míg az forgatott egy műanyagrészt  a vezető felöli ülésnél lent a láb résznél... ott lesz? abból tippeltem arra hogy teljesen kinyitja... mert teljesen elforgattam  :o

Offline bull84

• A mester
« Reply #53 on: 2008 November 28, 23:06:51 pm »
hm.. na ma meglesem! ha nem meleg egyik se? akkor az "ön készülékében van a hiba"  ;D mk3-ban merre van ez a csap? mert múltkor csak a bowdent követtem nagy műanyag borításig míg az forgatott egy műanyagrészt  a vezető felöli ülésnél lent a láb résznél... ott lesz? abból tippeltem arra hogy teljesen kinyitja... mert teljesen elforgattam  :o
Két olyan gumicsővet keress ami kb 2 cm-es  a motorból jön és a tűzfalon keresztül az útastérbe megy!Ha csak az egyik meleg akkor nem nyit a fűtéscsap, ha egyik sem akkor a melegviz nem jut el eddig, ha meg mindkettő meleg akkor fűttenie kell! Remélem segítettem!

Offline bull84

• A mester
« Reply #54 on: 2009 May 10, 19:27:13 pm »
Hali 1.25 zetec-nél mi az optimális hőfok? Nálam az o betűnél van az jó vagy nem?

RyAn

• Guest
« Reply #55 on: 2009 May 11, 08:05:45 am »
ha jön a nyár ugyis feljebb megy  :D

Offline bull84

• A mester
« Reply #56 on: 2009 May 11, 09:20:30 am »
Ha jobban nyomom neki akkor rés m betű közt! Városban araszoláskor a betűnél áll! És észrevettem még valamit van ugy ha megállok akkor a kiegyenlitőtarály szuszog ugy mintha egy szénsavas üditő kupakján 1-et tekersz és szökik a bubi. Ez miért nem tömitt rendesen a sapi?

RyAn

• Guest
« Reply #57 on: 2009 May 11, 09:24:39 am »
a sapinak nem is kell tömitenie.
ha jobban megnézed még lyuk is van rajta.
nyomás kiegyenlités miatt hallod.

Offline bull84

• A mester
« Reply #58 on: 2009 May 11, 09:29:35 am »
De akkor ez normális jelenség ugye?

RyAn

• Guest
« Reply #59 on: 2009 May 11, 09:32:35 am »
szerintem igen enyémnél is szoktam hallani néha...